19.08.2023 // De nieuwe Pietra Kode Dekton collectie van Cosentino

Op zaterdag 19 augustus presenteert het Spaanse Cosentino haar nieuwe collectie 'Pietra Kode' voor keukenwerkbladen -wanden en -vloeren in het inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties.

19.08.2023 // De nieuwe Pietra Kode Dekton collectie van Cosentino

Tijdloos, licht én tot in de perfectie te combineren met de populaire aardse tinten van het moment: met de 7-delige collectie 'Pietra Kode' lanceert Cosentino een nieuwe reeks Dekton® plaatmateriaal. Ideaal als werkblad, achterwand of vloer in de moderne, warme en sober-chic keukens van vandaag.

Dekton Pietra Kode: een uniforme look in de keuken

Oeroude klassiekers uit Italië blijven ook in moderne tijden inspireren. Daar is de nieuwe Pietra Kode collectie van Cosentino misschien wel het meest recente voorbeeld van in de moderne interieurwereld.

De Pietra Kode collectie bestaat uit 7 uitvoeringen en is ontworpen door de Italiaanse designer Daniel Germani. De 7-delige collectie combineert het typische patroon van drie klassieke Italiaanse stenen (Vicenza, Travertin en Ceppo di Gré) met moderne invloeden uit de hedendaagse interieurarchitectuur.

De reeks is vervaardigd uit oersterk Dekton® plaatmaterialen en kan toegepast worden in onder andere werkbladen, vloeren en wandbekleding in de keuken. De combinaties van vloer tot spatwand zijn dan ook eindeloos.

Vicenza-steen

Met de Vicenza Nebbia, Avorio, Grigio en Grafite wordt de iconische Vicenzia-steen nieuw leven ingeblazen in vier warme en veelzijdige kleurtypes. In deze reeks vind je vooral neutrale tinten die doen denken aan de aarde. Het ontwerp laat bovendien een patroon toe dat overloopt in de randen. De vier varianten laten zich ook in perfecte harmonie naast elkaar installeren en vormen een aanvulling op crème-, hout- en taupe-paletten in een interieur.

Meer info over de vier kleurvarianten van de Vicenza Kode vind je hier.

Keukenwerkblad in de lichtbeige Vicenza Avorio Kode van Consentino

Travertin-marmer

Met de Travertin Sabbia en Marmorio laat Cosentino het oude Rome terugkomen in de moderne keuken. Beide kleurtypes zijn elegant in het ontwerp, zitten boordevol nuances en doen denken aan de soberheid van de klassieke Italiaanse stijl.

Meer info over de twee kleurvarianten van de Travertin Kode vind je hier.

Keukenwerkblad in de gestreepte Travertin Marmorio Kode van Cosentino

Ceppo di Gré-steen

Waar Travertin je meeneemt naar Rome, is de Ceppo di Gré-steen dan weer typisch voor de Milanese architectuur. Daar werd hij vroeger vaak gebruikt om ruimtes te ontwerpen die inspirerend moeten werken en ons verbinden met de natuur. Net als de Vicenza-reeks heeft ook de Ceppo-steen dankzij het kenmerkende kiezelpatroon een ontwerp dat doorloopt langs de randen.

Meer info over de blauwgrijze Ceppo Kode vind je hier.

Keukenwerkblad en achterwand in de blauwgrijze Ceppo Kode van Cosentino

Laat de naam 'Dekton' nog geen belletje rinkelen?

Dekton is een mengsel van meer dan twintig natuurlijke mineralen die zich met behulp van een speciale technologie aan elkaar hechten. Het resultaat is een steenachtig plaatmateriaal dat qua hardheid en kracht met niets te overtreffen is.

In tegenstelling tot klassieke natuursteen zijn werkbladen in Dekton bestand tegen de meest hardnekkige vlekken. Hierdoor maak je ze heel gemakkelijk schoon, terwijl ze ook nog eens weinig onderhoud vergen. Dekton is daarmee één van de populairste keuzes in een modern keukenontwerp.

Waar en wanneer?

Je kan de volledige 7-delige Pietra Kode collectie van Cosentino met eigen ogen ontdekken bij Ooms Woonrealisaties.

  • Wanneer? Tijdens onze inspiratiezaterdag op 19 augustus 2023, tussen 10u en 15u.
  • Waar? In ons gloednieuw inspiratiecentrum in Rijkevorsel (Oostmalsesteenweg 220)
  • Hoe? Aanwezigheid op de inspiratiezaterdag is volledig gratis en vrijblijvend. Inschrijven is niet nodig en je kan op ieder moment aansluiten en zo de toelichting van Cosentino meepikken.

Over Cosentino

Cosentino Group is een Spaans familiebedrijf dat werd opgericht in 1979. Anno 2023 is het bedrijf onder de merknaam Cosentino wereldwijd bekend en in meer dan 40 landen toonaangevend op gebied van hoogwaardig plaatmateriaal. Cosentino levert architecturale oplossingen voor bouw of renovatieprojecten in de vorm van werkbladen, vloeren en wandbekleding voor keukens, badkamers en woonkamers.

De producten van Cosentino vinden hun weg naar de internationale architectuur- en designwereld. De Belgische tak van het bedrijf bevindt zich echter in Merchtem (Vlaams-Brabant). Van daaruit is Cosentino één van onze partners op het gebied van plaatmateriaal/productie. De nieuwste producten van Cosentino vind je dan ook terug in ons gloednieuw inspiratiecentrum in Rijkevorsel.

MEER INFORMATIE

Kan je niet wachten tot 19 augustus? Of wil je graag al eens aan tafel met ons om te kijken hoe jouw droomkeuken er zou kunnen uitzien? Neem dan alvast contact op met onze afdeling Interieur via de contactpagina of bezoek ons inspiratiecentrum elke zaterdag tussen 09u00 en 15u00.

Interieurarchitecte Caroline De Kooning
Interieurarchitecte An Frijters
Interieuradviseur Joke De Haes
Interieuradviseur Alain Demoor

Wil jij er bij zijn? Schrijf je hier in.

Bedankt voor je bericht! We hebben het goed ontvangen en contacteren je zo snel mogelijk.
Oops! Something went wrong.

Wil jij er bij zijn? Schrijf je hier in.

Bedankt voor je bericht! We hebben het goed ontvangen en contacteren je zo snel mogelijk.
Oops! Something went wrong.