Belinda Leysen
en Johan De Waele

uit Zemst

 

Belinda Leysen en Johan De Waele uit Zemst zijn uitstekend geplaatst om te oordelen over de kwaliteiten van Ooms als bouwonderneming. In 1991 lieten ze hun nieuwbouwwoning door Ooms ontwerpen en bouwen. In 2016 en 2019 kozen ze opnieuw voor Ooms om hun woning van inmiddels bijna dertig jaar een volledige make-over te geven. “Ik beveel Ooms actief aan bij familie, vrienden en kennissen”, vertelt Belinda. “Inmiddels bracht Ooms ook voor onze zoon uit Mortsel én een vriendin uit Brasschaat prachtige renovaties tot een goed einde.”

 

In 1991 was het nog niet vanzelfsprekend om voor een bouwonderneming te kiezen die werkt volgens het principe van sleutel-op-de-deur. “Het concept was toen nog vrij nieuw, maar wij wilden absoluut één bouwfirma die de bouw van onze volledig woning zou coördineren”, vertelt Belinda. “Vooraleer de knoop door te hakken, vergeleken we meerdere bouwbedrijven met elkaar. Uit deze vergelijkende studie kwam Ooms met de beste prijs/kwaliteitsverhouding uit de bus.”

Volledige make-over

 

De samenwerking verliep zo vlot dat Belinda en Johan niet twijfelden toen ze in 2016 besloten om hun woning een volledige make-over te geven. “Al in 1991 stelde Ooms tijdens de ontwerpfase een open keuken voor. Dat was toen een zeer vooruitstrevende gedachte. Ik zag de voordelen er nog niet van, waardoor we uiteindelijk de keuken en woonkamer traditioneel apart hebben gehouden. Doorheen de jaren ben ik van mening veranderd. De renovatiewerken waren een uitgelezen kans om dit recht te zetten.”

Totaalontwerp
met detailofferte

 

Ooms kreeg de opdracht om de volledige keuken, woonkamer en badkamer te vernieuwen. “De ontwerpfase verliep bijzonder vlot. Wij hadden enkele ideeën op papier gezet. Ooms vertaalde deze naar een totaalontwerp met een bijhorende detailofferte. Op die manier wisten we zeker dat de verbouwingen binnen ons budget zouden passen. Ook de realisatie verliep bijzonder vlot. Ooms respecteerde de afgesproken timing en hield zeer veel rekening met ons. De verbouwings- en renovatiewerken werden uitgevoerd terwijl wij gewoon thuis bleven wonen.”

In de wolken

 

Belinda is in de wolken met het eindresultaat. “In plaats van iets donkere plaatsen in de keuken en woonkamer, hebben we nu één grote ruimte met veel natuurlijk licht. De achtermuur van de keuken werd opengewerkt voor een groot schuifraam. De stijl- en vormgeving van onze nieuwe keuken werd prachtig doorgetrokken naar de maatkasten in de woonkamer. Er ligt in deze ruimte bovendien een nieuwe vloer. Ook dit versterkt de eenheid. Het plaatsen van deze vloer verliep in twee fasen, zodat we onze woonkamermeubels binnen de ruimte konden verplaatsen.” Ook de nieuwe badkamer mag meer dan gezien worden. “De muurtegels en het plafond werden samen met het volledige sanitair en de badkamermeubels vervangen. De badmeubels zijn 100% maatwerk, volledig volgens onze wensen.”

Volgend project
op stapel

 

Voor 2019 hebben Belinda en Johan al een volgend project op stapel staan. “Op dit moment is alles vernieuwd met uitzondering van de slaapkamers. Deze komen in een volgende fase aan bod. Ook hier vernieuwt Ooms alles en komen er ingemaakte kasten. Daarnaast vervangen we onze antieke trap naar de bovenverdieping. Deze laatste fase omvat eveneens het vernieuwen van de ramen die in 2016 nog niet aan bod zijn gekomen. Wanneer deze klus is geklaard, dan hebben we onze dertigjarige woning compleet vernieuwd zodat we hier de rest van onze leven van optimaal wooncomfort kunnen genieten.”

Uitstekende
prijs/kwaliteitsverhouding

 

Belinda is na het realiseren van de nieuwbouw in 1991 en de verbouwingswerken in 2016 uitstekend geplaatst om Ooms als bouwonderneming te beoordelen. “Ooms staat voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Ze zijn niet de goedkoopste, maar leveren wel de hoogste meerwaarde voor je investering. Ze houden zich steeds aan hun woord. Wanneer er toch een klein probleempje opduikt, dan zetten ze dit meteen bereidwillig recht. De werkmannen heb ik altijd als heel vriendelijk en beleefd ervaren. Voor hun vertrek ’s avonds gingen ze er nog eens snel met de borstel door om alles netjes achter te laten.”

 

Aanbevelen

Met volle overtuiging beveelt Belinda Ooms aan bij familie, vrienden en kennissen. “Onze zoon uit Mortsel heeft tot zijn grote tevredenheid met Ooms een grondige verbouwing gerealiseerd. Een vriendin uit Brasschaat rekende op Ooms voor een renovatie van haar woning. Ook hier loste Ooms alle verwachtingen in.”