Ian Ravijts

 

uit Wuustwezel

Voor Ian Ravijts was het meteen een uitgemaakte zaak dat hij zou kiezen voor sleutel-op-de-deur. Als oprichter en zaakvoerder van het succesvolle ’t Mobiel Carwashke, beschikt hij over onvoldoende vrije tijd om zelf de coördinatie van een bouwproject op zich te nemen. “Ooms werd me door verschillende vrienden aangeraden”, vertelt hij. “En ze hadden meer dan gelijk. Op mijn beurt raad ik nu Ooms aan bij iedereen die zoekt naar een betrouwbare bouwfirma.”

 

Betrouwbaarheid vond Ian Ravijts het belangrijkste criterium tijdens zijn zoektocht naar een mogelijke bouwfirma om een moderne woning te bouwen op zijn bouwperceel in Wuustwezel. “Je hoort toch regelmatig dat er ernstige zaken mislopen bij sleutel-op-de-deur bouwfirma’s”, vertelt hij. “Ik zocht vooral een bouwbedrijf met een uitstekende reputatie. Ik hechtte dan ook veel belang aan de positieve ervaringen van vrienden die zelf of waarvan familie al met Ooms hadden samengewerkt.”

 

Kennismakingsgesprek

Na de positieve mond-aan-mondreclame contacteerde Ian Ooms voor een eerste kennismakingsgesprek. “Zelf had ik al een eigen duidelijke visie over het ontwerp”, vertelde hij. “Voor 90% was hiermee het ontwerp van het bouwvolume klaar. Wel was het belangrijk dat Ooms controleerde en analyseerde of alles technisch en structureel mogelijk was. Dat hebben ze uitstekend gedaan.”

 

Gedetailleerde startofferte

Al snel nadat het ontwerp op punt stond, ontving Ian een gedetailleerde offerte. “Ik beschouwde dat als een startofferte”, vertelt hij. “De belangrijkste structurele elementen van de woning waren al correct uitgewerkt. Voor zaken zoals keuken en badkamer stond een realistisch getal ingevuld, maar dat kan je nog zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Mijn eindbudget dat ik in gedachten had, lag een stukje hoger dan de startofferte. Zo behield ik nog voldoende ruimte om de woning volledig naar eigen smaak te laten afwerken.”

 

Laag E-peil

In de straat waar Ian zijn bouwgrond kocht, ligt geen aardgas. “Dat was voor mij geen probleem. Ik mikte op een laag E-peil, waardoor een aardgasinstallatie niet meteen in aanmerking kwam. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een lucht-water warmtepomp met vloerverwarming. Dankzij de fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak produceer ik eigen groene elektriciteit om de warmtepomp te laten functioneren. Dat vind ik energetisch een uitstekende oplossing.”

Ontwerpproces binnenafwerking

Ian blikt met veel plezier terug op het ontwerpproces voor de binnenafwerking. “De samenwerking met de interieurarchitecte verliep uitstekend. Ze heeft volledig volgens mijn wensen aansprekende ontwerpen gemaakt voor de keuken en badkamer. Gevraagde aanpassingen – zowel op vlak van ontwerp als offerte – bracht ze zeer snel in orde. Ook bij het maken van de materiaalkeuzes kreeg ik de nodige ondersteuning.”

 

Afgesproken timing en planning

Na het verkrijgen van de nodige vergunningen voor het rooien van de bomen op het bouwperceel, konden de werkzaamheden aanvatten. “Ooms heeft zich prima aan de afgesproken timing gehouden. ’s Avonds kwam ik telkens naar de werf om de voortgang te controleren. Alles ging prima vooruit. Ik vond het belangrijk om goed te weten wat de volgende stappen zouden zijn in het bouwproces. Ik ben bijzonder tevreden over de kwaliteit van het afgeleverde werk. Ooms is en blijft als betrouwbare bouwfirma een absolute aanrader.”