Gepensioneerd echtpaar realiseert moderne nieuwbouw in Sint-Job-in-‘t-Goor

“Ooms werkt met echte stielmannen”

 

Er gingen heel wat slapeloze nachten voorbij vooraleer het gepensioneerde echtpaar Julien Heylen en Paulette Lindeman uit Sint-Job-in-‘t-Goor besloot om voor de tweede keer in hun leven te bouwen. “Uiteindelijk heeft Ooms ons over de streep getrokken”, bekent Julien. “Het is één van de beste beslissingen van ons leven. We genieten nu van een nieuwe woning met modern wooncomfort, terwijl we vroeger in de winter extra met hout moesten stoken om de kilte uit ons oud huis te verjagen.”

 

 

Aanvankelijk zagen ze de aankoop van een prachtig stukje zuidgerichte bouwgrond in Sint-Job-in-‘t-Goor eerder als een goede belegging. Toch besloten Julien Heylen en Paulette Lindeman uiteindelijk om hier zelf hun droomwoning te realiseren. “Zelf ben ik heel technisch aangelegd”, vertelt Julien. “Elk jaar bezoeken we steevast Batibouw, gewoon om te kijken naar nieuwe technieken en evoluties in de bouwsector. Stilaan begon het toch wat te kriebelen en zette ik voor mezelf een voorontwerp op papier. Uit nieuwsgierigheid bezochten we met deze schets zeker zes à zeven grote bouwfirma’s. Op die manier kregen we een goed beeld van de vereiste investering, maar nergens raakten we volledig overtuigd. Na een tweetal jaar dachten we dat het er nooit meer van zou komen.”

 

Kennismaking met Ooms

Toen beslisten Julien en Paulette om een vrijblijvend bezoek te brengen aan Ooms in Rijkevorsel. “We dachten: ‘Waarom niet nog eens een keertje proberen?’. Ooms is een bouwfirma uit de buurt met een goede reputatie. We moeten bekennen: het gevoel zat meteen juist. We kregen spontaan een rondleiding doorheen de schrijnwerkerij, wat me als technisch persoon uiteraard zeer sterk interesseerde. We vernamen dat Ooms het overgrote deel van het project met eigen vakmensen realiseert en dat de onderaannemers stuk voor stuk streng geselecteerde firma’s zijn waarmee ze al vele jaren trouw samenwerken. Al deze elementen boezemden me vertrouwen in. Heel veel sleutel-op-de-deur bouwbedrijven besteden vrijwel alles uit. Dat wilde ik absoluut niet.”

 

Bouwplannen tijdje in de kast

Ondanks het goede gevoel verdwenen de bouwplannen nog een tijdje in de kast. “De lente en zomer stonden voor de deur. Die maanden waren heerlijk in ons oude huis. We hadden een mooie veranda met een verbluffend zicht op een prachtige tuin.” Maar toen meer dan een half jaar later de winter aanbrak en Julien brandhout moest aanvoeren om bij te stoken, begon het bouwvirus opnieuw te kriebelen. “Op dat moment was Ooms voor ons nog de enige optie. Vooraleer onze handtekening te plaatsen, zijn we nog meermaals langs geweest. De mensen van Ooms hebben bijzonder veel geduld met ons gehad. Alles werd tot in de kleinste details besproken. Ook voor het verkopen van onze oude woning – vooral dan de timing – heeft Ooms ons uitstekend geadviseerd. Wanneer die puzzel perfect in elkaar stak, hebben we finaal beslist.”

 

Zelf werken uitvoeren

Wegens zijn technische achtergrond was Julien vastberaden om zelf bepaalde werken uit te voeren. “Dat was voor Ooms nooit een probleem”, vertelt Julien. “Deze flexibiliteit vind je bij geen enkele andere sleutel-op-de-deur firma. De offerte werd heel gedetailleerd uitgesplitst zodat we exact konden zien wat het me opleverde.  Daarnaast moesten we een heel precieze timing afspreken, zodat ik telkens tijdig klaar was voor de volgende fase om vertragingen te vermijden.”

 

Uitstekende verstandhouding

De uitvoering verliep uiteindelijk nagenoeg perfect. “Voor de start van de werken had ik hier nog grote angsten voor, maar de verstandhouding met de projectleider en de meestergast was uitstekend. Vrijwel voortdurend was ik zelf op de werf aanwezig. Ik zag meteen dat het echte stielmannen waren die ik gewoon moest laten doen. Alle afspraken werden perfect nageleefd, zodat we nooit op elkaar moesten wachten.”

 

Achter de schermen

Ook voor de medewerkers achter de schermen heeft Julien alleen maar positieve woorden. “Van de binnenhuisarchitecte tot en met de mensen achter de balie, iedereen was supervriendelijk en behulpzaam. Zo installeerde ik bijvoorbeeld wel zelf de meeste technieken, maar hielp Ooms me uitstekend met de vereiste administratie voor de aansluitingen en de verplichte keuringen. Ik durf Ooms dan ook voluit aan te raden, iets wat ik normaal niet snel doe.”