Katrien Wuyts en Michiel Van Hove

uit Hove

 

 

Bij de bouwfirma die door de makelaar van hun bouwgrond werd voorgesteld, voelden Katrien Wuyts en Michiel Van Hove absoluut geen klik. Bij Ooms was dit meteen wel het geval. “Al vanaf het eerste moment hadden we bij Ooms een goed gevoel”, vertelt Katrien. “De kennismaking bij Ooms verliep niet strak zakelijk. Het familiale sprak ons enorm aan. We zijn bijzonder blij dat we onze intuïtie gevolgd hebben. In september 2017 startte Ooms met de bouwwerken, begin juni 2018 verhuisden we al naar onze gloednieuwe volledig afgewerkte droomwoning.”

Vooraleer een bouwfirma te zoeken voor de realisatie van hun woning, hadden Katrien en Michiel al een hele zoektocht naar de geschikte bouwgrond achter de rug. Hun droomgrond voor een halfopen bebouwing vonden ze uiteindelijk in Hove, nabij Antwerpen. Toen de eerste kennismaking met de door hun makelaar voorgestelde bouwfirma zwaar tegenviel, zochten Katrien en Michiel de oplossing via Google. “Tijdens onze online zoektocht zijn we op de website van Ooms beland. Na een eerste kennismakingsgesprek voelden we het meteen: ‘dat zit hier goed, we hoeven niet verder te zoeken’.”

 

Sleutel-op-de-deur met eigen, unieke toetsen

De keuze voor een bouwfirma die werkt volgens het principe van sleutel-op-de-deur stond voor Katrien en Michiel boven elke discussie. “Wij hadden samen al een totaalrenovatie achter de rug die we zelf coördineerden en waarbij we zelf de handen uit de mouwen staken. Na veel bloed, zweet en tranen hebben we deze verbouwing met succes afgerond. Maar voor de afwerking bleef ik me ergeren aan de soms mindere kwaliteit.” Toch zochten Katrien en Michiel niet zomaar een sleutel-op-de-deur bouwfirma. “Voor ons was het belangrijk om veel aandacht te krijgen voor onze persoonlijke input. We wilden aan onze nieuwbouwwoning eigen unieke toetsen geven.”

 

Ontwerptraject

Katrien en Michiel blikken met grote tevredenheid terug op het afgelegde traject. “Na het kennismakingsgesprek werkte Ooms meteen een eerste ontwerp uit. Daaruit bleek dat ze echte specialisten in huis hebben met sterke bouwkundig inzichten. Vrijwel al onze wensen zaten in het plan vervat. Na enkele minimale wijzigingen stond het ontwerp voor ons volledig op punt. Dat ging verbazingwekkend vlot.”

 

Budgettair binnen de krijtlijnen

Ooms bleef ook budgettair netjes binnen de uitgetekende krijtlijnen. “We deelden Ooms in alle openheid ons bouwbudget mee”, vertelt Katrien. “Ze hielden zich hier bijzonder goed aan. De uiteindelijke offerte lag zelfs onder onze prijs. Mogelijke meerkosten werden transparant in beeld gebracht. Het volledige project stond tot in de kleinste details en laatste eurocenten uitgewerkt in een handig overzichtsboekje.”

Begeleiding bij keuze materialen

De binnenhuisarchitecte van Ooms begeleidde Katrien en Michiel bij alle materiaalkeuzes. “Ooms heeft een prachtige toonzaal, zeker in vergelijking met de andere bouwfirma’s die we voordien hadden bezocht. Alle materialen worden mooi in beeld gebracht. Wanneer we wilden afwijken van het beschikbare gamma, dan was dat geen enkel probleem. Zo vulden we de woning volledig naar onze smaak in. Voor de keuken en badkamer hebben we eerlijk gezegd een tijdje getwijfeld of we toch niet bij andere schrijnwerkers zouden luisteren naar de mogelijkheden. Gelukkig hebben we dat uiteindelijk niet gedaan. De badkamer en keuken die Ooms heeft ontworpen en gerealiseerd, overtreft ruimschoots onze verwachtingen. Alles is piekfijn tot in de kleinste details hoogwaardig afgewerkt.”

 

Alle deadlines behaald

Na de ontwerpfase en het kiezen van de materialen volgde de realisatie. “Het bouwproces verliep als een droom”, zo getuigt Katrien. “Voor de start ontvingen we een planning met de belangrijkste mijlpalen. Ooms miste geen enkele van deze deadlines. We werden regelmatig uitgenodigd voor een werfbezoek met de werfleider, vooral tijdens de ruwbouwwerken. Alle kleine dingen die we opmerkten, had hij zelf al vastgesteld en doorgegeven om aan te passen. Hij hield ons op elk moment zeer goed op de hoogte van de vorderingen.”

 

Dikke pluim

Katrien heeft tot slot alleen maar lovende woorden voor de medewerkers van Ooms. “Iedereen die we bij Ooms hebben ontmoet, was bijzonder vriendelijk. Elke medewerker voelde zich enorm betrokken bij ons verhaal en was toegewijd om van ons project iets moois te maken. Ik wil hen elk een dikke pluim geven. Dankzij deze topmensen is Ooms voor mij een absolute aanrader als bouwfirma.”