Nathalie Raven

en Percy De La Portilla

uit Bonheiden

 

Aanvankelijk waren Nathalie Raven en Percy De La Portilla niet van plan om via sleutel-op-de-deur hun droomwoning in Bonheiden te realiseren. De unieke aanpak van Ooms waarbij het ontwerpproces wordt gestart vanaf een volledig wit blad overtuigde hen uiteindelijk toch voor deze bouwformule. “Ooms levert maatwerk en kwaliteit”, zo blikken Nathalie en Percy terug op hun bouwavontuur. “Alles wat we vooraf hadden afgesproken, werd effectief gerealiseerd.”

Nadat Nathalie Raven en haar Peruviaanse echtgenoot Percy De La Portilla een bouwgrond hadden aangekocht in een verkaveling in Bonheiden, rees de vraag op welke manier ze hun woning zouden realiseren. “We hadden de grond gekocht zonder bouwverplichting bij een bouwfirma, dus we konden vrij kiezen met wie we in zee zouden gaan”, licht Nathalie toe. “Aanvankelijk waren we vastberaden om te werken met een architect om vervolgens alle aannemers zelf te coördineren. Nadat we een achttal architecten had gesproken, contacteerden we uiteindelijk toch een drietal sleutel-op-de-deur bouwfirma’s.”

Bouwfirma’s contacteren

Twee van de drie bouwfirma’s bevestigden de negatieve vooroordelen van Nathalie en Percy. “De eerste firma wilde geen ontwerp maken vooraleer we onze handtekening zouden zetten. De tweede firma dacht totaal niet mee en leverde een summier, inspiratieloos ontwerp af.”

 

Gelukkig was er nog Ooms. “Zij dachten wél met onze wensen mee en gingen actief met onze schets aan de slag. Nog voordat we iets getekend hadden, werkten ze tot drie keer toe een aangepast ontwerp uit. Het derde ontwerp week volledig van onze eigen schets af, maar was veruit het beste. Ooms had onze bouwgrond geanalyseerd, waardoor ze de vorm van de woning hadden aangepast voor een mooiere uitstraling van de voorgevel en de voordeur. Ook de binnenindeling was veel beter. Er ging minder ruimte verloren, de beschikbare vierkante meters werden beter benut. Bij Ooms halen ze geen standaardplannetje uit de schuif, maar starten ze vanaf een wit blad.”

Positieve ervaring op het werk

Toen Nathalie op het werk luisterde naar de ervaringen met Ooms, werd haar voorkeur voor Ooms alleen maar versterkt. “Maar liefst vier van mijn collega’s hadden op de een of andere manier ervaringen met Ooms. Ofwel hadden de ouders gebouwd met Ooms, ofwel hadden ze zelf een totaalrenovatie achter de rug. In elk geval, iedereen was unaniem positief.”

 

Prijsraming verder uitwerken

Samen met de ontwerpen, ontvingen Nathalie en Percy al een eerste prijsraming. “Naarmate we in het project de vereiste keuzes maakten, kreeg deze raming steeds een groter detailniveau.”

 

Omtrent het energieverhaal en de verwarmingsinstallatie moesten nog belangrijke beslissingen genomen worden. “Ooms heeft alle pro’s en contra’s van de verschillende systemen op tafel gelegd. Uiteindelijk hebben we gekozen voor zonnepanelen met een energiezuinige gasverwarming met vloerverwarming. Dankzij de doorgedreven isolatie hebben we bijzonder weinig verwarming nodig.