Trending: greeploze integratie van koelkasten, diepvriezers en vaatwasmachines in de keuken

Onze plaatsingsteams voor interieur genoten onlangs een bijkomende opleiding rond het greeploos integreren van koelkasten en vaatwassers in de keuken.

Written by
Datum
25.10.2022
Leestijd
2
min
Categorie
Interieur

Technologische snufjes vinden al lange tijd de weg naar de keuken. Die technologie is echter niet alleen beperkt tot de toestellen in de keuken, maar breidt zich ook uit naar het kastwerk. Onze plaatsingsteams voor interieurprojecten genoten daarom onlangs een bijkomende opleiding rond elektronische toepassingen in het kastwerk van een keuken.

Elektrisch openen van ingebouwde kasten

Bij Ooms Woonrealisaties werken we graag samen met Blum, fabrikant van klapdeuren, scharnieren, ladesystemen en pocketsystemen voor meubels. Het merk staat bekend als pionier en pakt regelmatig uit met innovaties waar functionaliteit gekoppeld wordt aan design.

Één van die belangrijke innovaties is de 'Servo Drive'-bewegingstechnologie. Die technologie maakt het mogelijk om lades en kastdeuren te openen met een eenvoudige druk op het meubelfront. Kastwerk met Servo Drive kan geopend worden met een zachte druk eender waar op het meubelfront. Waar het front wordt aangedrukt, speelt daarbij dus geen enkele rol. Dat is alvast een belangrijk verschil met het mechanische TIP ON-druksysteem van Blum waarbij je het front moet aandrukken aan de kant waar de kast open gaat. Servo Drive geeft jou dan ook meer bedienings- en bewegingsvrijheid in de keuken, met name bij grote fronten die doorlopen van vloer tot plafond.

Daarnaast valt ook het zelfsluitend systeem op. Wanneer de deur na het in werking treden van de elektrische openingsondersteuning niet wordt geopend, trekt de duwer het front gewoon weer dicht. Dit zorgt ervoor dat de deur nooit open blijft staan. De technologie maakt bovendien ook een onderscheid tussen kort aandrukken en langer leunen. De geïntegreerde leunbeveiliging verhindert daardoor het onopzettelijk openen van de lade of kast.

Meer informatie over Servo Drive vind je op www.blum.com

Greeploze koelkasten en vaatwassers

Vanuit het perspectief van onze interieurarchitecten biedt de "Servo-Drive"-bewegingstechnologie alleszins een leuk en belangrijk voordeel. De technologie maakt het immers mogelijk om de fronten van vaatwassers, koelkasten en diepvriezers greeploos te integreren in het keukenontwerp.

Greeploze integratie zorgt er voor dat er geen verschil meer te zien is tussen de fronten van gewone opberglades/kasten en die van vaatwassers en koelingsapparatuur. Voorheen hadden die laatste immers altijd een opgebouwde greep, ingefreesd handvat of een afgeschuinde front met voldoende ruimte tussen de omliggende fronten of tabletten om je hand tussen te steken en de kast te openen. Het mechanische TIP ON-systeem, wat eveneens greeploos is, is immers niet van toepassing op vaatwassers en koelingsapparatuur.

Bijgevolg kan je aan de hand van het Servo Drive-systeem een volledige kastenwand bouwen waarbij de ruimte tussen de verschillende fronten minimaal is. Dit geeft de keuken een zeer strakke uitstraling. Daarnaast kan je ook grote frontpanelen, die van vloer tot plafond lopen, met minder drukkracht openen.  

Onze plaatsingsteams zijn alleszins helemaal mee met de nieuwe technologie en staan te springen om na de meest recente opleiding koelkasten, vaatwassers en diepvriezers greeploos te integreren in jouw nieuwe keuken.