Project Kruispad met 7 energiezuinige woningen gaat van start in Oud-Turnhout

In Oud-Turnhout bouwt Ooms Woonrealisaties vanaf oktober 7 moderne woningen. Alle woningen zullen zeer energiezuinig zijn met een E-peil van bijna nul of lager.

Written by
Datum
7.10.2022
Leestijd
2
min
Categorie
Bouwen

Begin oktober zullen de werken van start gaan voor de bouw van 7 energiezuinige woningen in Oud-Turnhout. Voor Verantwoordelijke Klantenbegeleiding Jonas Kenis breekt daarmee opnieuw een boeiende periode aan na maanden van voorbereidend werk.

Kruispad

Naast nieuwbouw, renovatie en interieur is Ooms Woonrealisaties ook al decennia lang een betrouwbare partner op gebied van projectontwikkeling. "Als algemeen aannemingsbedrijf komt bij projectontwikkeling immers al onze expertise samen", zegt Jonas. "Zo is het telkens een unieke gelegenheid om een mooi totaalproject te realiseren. Met Den Bonten Os in Westmalle, Flémere in Vlimmeren, Karamel in Essen en De Poort van Vosselaar hebben we momenteel verschillende mooie projecten lopen. Voor het project 'Kruispad' in Oud-Turnhout staan we in voor het hele traject, van ontwerp en ruwbouw tot interieurinrichting en zelfs de rechtstreekse verkoop van de 7 loten."

Visualisatie van de voorzijde van het project Kruispad in Oud-Turnhout

Daarnaast wordt het project Kruispad ook een indrukwekkend staaltje van duurzaamheid. "Het project omvat 7 moderne woningen die stuk voor stuk zéér energiezuinig zullen zijn. Elke woning zal zelfs een E-peil hebben van bijna nul of lager. Dat betekent dat de woning in theorie meer energie kan opwekken dan dat er verbruikt kan worden. Dit kunnen we realiseren door de schil van de woningen uitermate goed te isoleren, alsook energiezuinige oplossingen te installeren. De woningen zullen voorzien worden van zonnepanelen en een warmtepomp, terwijl ook de regenwaterrecuperatie wordt verzorgd. De uiteindelijke kopers zullen mede hierdoor kunnen profiteren van een lage energiefactuur, wat uiteraard niet onbelangrijk is in deze tijd."

Naast de energiezuinige inrichting van deze 7 woningen is ook de ligging een voordeel. "De woningen zijn enerzijds gelegen in een rustige woonwijk dichtbij de dorpskern en het natuurdomein De Liereman. Anderzijds is ook de oprit van de E34 en de ring rond Turnhout niet veraf."

Visualisatie van een interieurinrichting voor 't Kruispad in Oud-Turnhout

Afwerking lente '23

De werken zullen aangevat worden in oktober en zullen verlopen in twee fases. Eerst zal een blok van drie woningen opgetrokken worden. Nadien volgt een tweede blok van vier woningen. Het geheel bestaat daarmee uit een mix van gesloten en halfopen woningen. Het einde van de ruwbouwwerken is voorzien voor maart '23. De afwerkingsfase zal op die manier van start kunnen gaan met de eerste lentezon op het gezicht van onze medewerkers.

"Doordat we bij Ooms Woonrealisaties heel de keten voor onze rekening nemen, volgen de verschillende stappen elkaar snel op", zegt Jonas. "Geïnteresseerden zullen daardoor snel concreet aan de slag kunnen. Men hoeft niet meer te wachten op eventuele vergunningen, terwijl ook alle administratie uit handen genomen zal worden door onze eigen mensen. De inrichting van de woningen kan bovendien nog volledig naar eigen smaak en budget voorzien worden. Daarvoor zal men terecht kunnen bij onze eigen interieurafdeling."

Wie interesse heeft in één van deze energiezuinige woningen kan steeds contact opnemen met één van onze bouwadviseurs via het contactformulier 'Nieuwbouw'.

Christ Schalk - Bouwadviseur en verantwoordelijke Verkoop
Christ Schalk - Bouwadviseur en Verantwoordelijke Verkoop
Jurgen Van Eyndt Bouwadviseur Ooms Woonrealisaties
Jurgen Van Eyndt - Bouwadviseur Nieuwbouw
Jonas Kenis Verantwoordelijke Klantenbegeleiding Ooms Woonrealisaties
Jonas Kenis - Verantwoordelijke Klantenbegeleiding