Bouwen volgens ontwerp

Een aannemer voor architecten: wij bouwen wat jij ontwerpt

Ben jij architect en op zoek naar een ervaren bouwbedrijf om jouw ontwerp te realiseren in de provincie Antwerpen? Dan is Ooms Woonrealisaties de betrouwbare aannemer die je zoekt.

Ooms Woonrealisaties is een familiebedrijf met meer dan 70 jaar ervaring in energiezuinige woningbouw, exclusieve villabouw en projectontwikkeling. Dit zowel voor nieuwbouw als renovatie

OOMSWERVEN 62

Maak gebruik van onze ervaring voor jouw bouwproject

Van woningbouw tot appartementsgebouwen: als familiebedrijf uit Rijkevorsel verwezenlijken wij al sinds 1954 de ruwbouw van residentiële bouwprojecten in het Antwerpse. 

Dat doen we met ondertussen ruim 120 vakmensen vast in dienst:

  • Vrachtwagenchauffeurs
  • Kraanmannen
  • Metsers en metserdienders
  • Dakwerkers
  • Renovatiewerkers
  • Werfleiders en projectleiders

Met een gemiddelde anciënniteit van 10 tot 15 jaar beschikken onze ruwbouwploegen over bijzonder veel ervaring. Zo kan jij als architect steeds op beide oren slapen dat jouw ontwerp tot op de millimeter gerealiseerd wordt volgens plan.

Neem contact op

Kennismaken met Ooms Woonrealisaties

Kennismaken met onze manier van werken? Dat kan. Maak een afspraak met Christ, Bart of Wim en kom op de koffie in ons gloednieuw inspiratiecentrum in Rijkevorsel.

Christ Schalk Schalk

Christ Schalk

Residentiële nieuwbouw

Contacteer Christ voor de bouw van een particuliere woning of meergezinswoningen.
Bart Geentjens Geentjens

Bart Geentjens

Projectontwikkeling

Contacteer Bart voor de bouw van appartementen.
Wim Vincke Vincke

Wim Vincke

Residentiële renovatie

Contacteer Wim voor de renovatie van een particuliere woning.

5 redenen waarom architecten kiezen voor Ooms Woonrealisaties als aannemer

Ooms Builders DSC09097

+70 jaar ervaring in traditionele woningbouw

Sinds 1954 hebben we als bouwbedrijf heel wat ervaring opgebouwd in verschillende bouwprojecten. Van sleutel-op-de-deur woningbouw en exclusieve villabouw tot de bouw van appartementen en meergezinswoningen. 

Daarbij past zowel de landelijke bouwstijl als moderne architectuur in ons kraam. De enige constante is dat we traditioneel bouwen. Met snelbouwsteen en gevelsteen dus. Ben je dus op zoek naar een aannemer met ervaring in de traditionele bouwmethode? Geef ons een seintje.

Contacteer ons

Ooms Builders DSC09184

Een team 120 vakmensen mét ervaring

Ooms Woonrealisaties is geen kleine speler. Integendeel. Met ruim 120 vakmensen vast in dienst verzetten we eigenhandig heel wat werk. 

De ruwbouwwerken uitvoeren, doen we dan ook volledig in eigen beheer. We beschikken namelijk over verschillende ruwbouwploegen die bestaan uit kraanmannen, metsers, metserdienders en dakwerkers. Zij worden aangestuurd door onze Werfleiders en Projectleiders.

Als architect geniet je daarbij niet alleen van de nodige flexibiliteit - we kunnen namelijk heel wat verschillende ploegen samenstellen -, maar ook van bijzonder veel ervaring. Onze Ploegbazen hebben immers allemaal een anciënniteit van 10 tot 30 (!) jaar. 

Interieurarchitecten

De garantie op totale ontzorging: van planning tot werfcoördinatie

Kiezen voor Ooms Woonrealisaties? Da's kiezen voor totale ontzorging. Onder de slogan 'Meer tijd om te genieten' zijn we er intern namelijk op voorzien om meer diensten aan te bieden dan de werken op de werf.

Als architect kan je namelijk een beroep doen op onze administratieve diensten. Zo beschikken we over een eigen dienst Planning die voor jou alle werken kan organiseren. Ook de communicatie met derden kan door onze dienst Administratie uit handen genomen worden.

Op de werf zelf zorgen onze Werf- en Projectleiders voor de nodige coördinatie. Zij zijn uiteraard het aanspreekpunt voor de ruwbouwploegen, maar kunnen dat evenzeer zijn voor de bouwheer. Zo heb jij meer tijd om te doen wat je het liefst doet: ontwerpen. 

OOMSINSPIRATIEDAG 1

Het lokale karakter

Vanuit onze vestiging in Rijkevorsel gaan we uitsluitend aan de slag op werven die zich bevinden in de provincie Antwerpen. De grensstreek met Limburg en Vlaams-Brabant nemen we er nog net bij.

Onze werkregio houden we op die manier bewust binnen de perken; een bewuste keuze met voordelen voor verschillende partijen. Zo staan onze vaklui bijvoorbeeld nooit uren in de file. Een voordeel dat goud waard is, want mede daardoor is de anciënniteit van onze vakmensen de afgelopen decennia hoog opgelopen. Als architect werk je daardoor steeds samen met vakmensen die het klappen van de zweep kennen. 

Dat we het niet te ver zoek, zorgt ervoor dat we ook altijd dichtbij zijn. Zo zijn we 's ochtends altijd vroeg op werf en heb je als architect de zekerheid dat we snel kunnen inspringen wanneer de nood het hoogst is. Kortom: nooit veraf, altijd dichtbij.

Inrichting Schoten Webres 26

Het team van interieurarchitecten, schrijnwerkers en plaatsers

Naast ruwbouwwerken zijn ook totaalprojecten spek naar de bek van onze vakmensen. Zo beschikken we bij Ooms Woonrealisaties niet alleen over metsers, dakwerkers en werfleiders. Ook interieurarchitecten, schrijnwerkers en interieurplaatsers maken deel uit van ons team.

Als architect kan je er daardoor ook voor kiezen om de interieurinrichting op maat van een particuliere woning of appartement toe te vertrouwen aan onze interieurafdeling. Daarbij geniet je het voordeel dat onze ruwbouwploegen en interieurafdeling aan hetzelfde dossier kunnen werken. Één aanspreekpunt, vlotte communicatie, constante werfopvolging en eenvoudigere administratie zijn slechts enkele van de voordelen die je zo maximaal benut.

Onze diensten

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Renovatie

Renovatie

Interieur

Interieur

Projectontwikkeling

Projectontwikkeling


OOMS11MAART 108

Maak gebruik van onze gloednieuwe showroom

Heb je als architect geen vaste uitvalsbasis of wil je jouw klanten wat meer voeling laten krijgen met bouwmateriaal zonder een echte werf te betreden? Dan kan je steeds gebruikmaken van ons gloednieuwe inspiratiecentrum in Rijkevorsel.

Het inspiratiecentrum meet ruim 2.000m² en bevat drie verdiepingen aan bouw- en wooninspiratie. Bovendien kan je ook de moderne vergaderzalen gebruiken voor je afspraken met de bouwheer.

Kijk eens binnen