Keukenrenovatie   Ooms Woonrealisaties

Keukenrenovatie: wij blazen jouw keuken nieuw leven in

Is jouw keuken verouderd? Voldoet ze niet meer aan je behoeften? Of ben je zélf van stijl veranderd? Dan is het tijd voor een keukenrenovatie en daarvoor is Ooms Woonrealisaties de partner die je zoekt.  

Van het ontwerp en de begeleiding in materiaalkeuze tot de productie in onze schrijnwerkerij en de plaatsing bij jou thuis: wij blazen jouw keuken probleemloos nieuw leven in. 

OOMSWERVEN 9

Laat je adviseren door onze renovatieadviseurs

Je keuken renoveren? Dat vraagt om een grondige voorbereiding. We komen dan ook graag eens bij jou langs om de bestaande keuken te bekijken. 

Aan de hand van een plaatsbezoek kunnen onze renovatieadviseurs de huidige situatie perfect in kaart brengen en jouw adviseren over de mogelijkheden. Vakkundig advies is immers de eerste stap in een geslaagde keukenrenovatie. 

Nadien volgt een voorontwerp en een eerste kostenraming van de werken. Zet jij de eerste stap?

De volgende stappen in je keukenrenovatie

OOMS23 04 20

Je stelt je nieuwe keuken samen.

Heb je een goed zicht gekregen op de omvang van de keukenrenovatie? Dan is het tijd om je nieuwe keuken vorm te geven. 

Zodra alles opgemeten is, ga je aan de slag met onze interieurarchitecten. Zij nemen jou mee doorheen onze gloednieuwe showroom waar je je nieuwe keuken volledig kan samenstellen. Van kastfronten en handgrepen tot kranen, werkbladen en keukentoestellen. Je ontvangt nadien een ontwerp in 3D met een gedetailleerde offerte.

Wil je al eens inspiratie komen opdoen in onze showroom? Dat kan. Wij zijn doorlopend geopend.

Bekijk de openingsuren

Je nieuwe keuken gaat in productie

Staat jouw droomkeuken op papier? Dan wordt onze schrijnwerkerij aan het werk gezet. 

Bij Ooms Woonrealisaties maken we onze keukens volledig zelf. Daarvoor kunnen we rekenen op ervaren schrijnwerkers en moderne apparatuur. Zo hebben we perfect zicht op de looptijd van jouw keukenrenovatie en kunnen we de kwaliteit bieden die jij verwacht. 

Je oude keuken wordt vervangen door jouw droomkeuken

Ondertussen plannen onze projectleiders jouw keukenrenovatie in en nemen ze contact op met jou om de planning door te nemen. Op de afgesproken datum word jouw bestaande keuken eerst gedemonteerd om plaats te maken voor je nieuwe keuken. 

Hoeveel kost een keukenrenovatie?

Veel hangt af van hoe jij je keukenrenovatie ziet. Moeten er muren uitgebroken worden? Wil je ook nieuwe toestellen? Hoe groot is je keuken? We schreven een blog over alle factoren die de prijs van je keukenrenovatie beïnvloeden.  

OOMSSTLENAARTSESTEENWEG 19

Voordelen van een keukenrenovatie bij Ooms Woonrealisaties

Klantgericht

  • Ooms Woonrealisaties is een totaalaannemer voor keukenrenovatie. Dat betekent dat wij naast het nieuwe schrijnwerk ook afbraak-, elektriciteitswerken en sanitaire werken uitvoeren. Zo heb je aan één aannemer genoeg om je volledige keukenrenovatie uit te voeren.
  • Omdat we onze keukens op maat ontwerpen, is jouw nieuwe keuken volledig gemaakt naar jouw noden wensen. Zo hang je niet vast een standaard kleuren of afmetingen en maak je 100% gebruik van de beschikbare ruimte, zonder verlies.
  • Op onze interieurafdeling vind je geen toonzaalverkopers, want onze keukens worden gerealiseerd door interieurarchitecten. Zij werken alleen unieke ontwerpen uit en koppelen esthetische eigenschappen moeiteloos aan functionaliteit. 

Kwalitatief

  • Een keukens van Ooms Woonrealisaties is een keuken gemaakt met het beste plaatmateriaal. Daardoor zijn je kastfronten zeer stoot-en krasvast en kan je er bijzonder lang van genieten.
  • De achterwanden van onze keukenkasten zijn geen 4mm, maar 8mm dik. Onze kasten zijn daardoor extra stevig en stabiel.  
  • Keukenkasten plaatsen we niet op pootjes, maar op vaste sokkels die zich onder de volledige breedte van de keukenkast strekken. Dat is niet alleen goed voor de stabiliteit, maar laat ook een naadloze afwerking met afwerklatten toe.  

Keukens renoveren: veelgestelde vragen

De duur van een keukenrenovatie varieert afhankelijk van de omvang van het project, maar het kan doorgaans enkele weken tot een paar maanden duren. 

De kosten van een keukenrenovatie variëren sterk, afhankelijk van het ontwerp, de materialen en de omvang van het project.

In de meeste gevallen kun je tijdens de renovatie in je huis blijven wonen, maar het kan enige overlast veroorzaken. Het is raadzaam om vooraf met de aannemer te bespreken. 

In sommige gevallen kunnen er subsidies of financiële steunprogramma's beschikbaar zijn voor energie-efficiënte keukenrenovaties. Luister even bij onze renovatieadviseurs.  

Bij Ooms Woonrealisaties voeren we totaalprojecten uit. In het geval van een keukenrenovatie betekent dit dat wij een bestaande keuken volledig uitbreken en vervolgens zorgen voor een nieuwe op maat gemaakte keuken. 

Voor het uitvoeren van kleinere karweien - zoals het vervangen van fronten, het werkblad of keukentoestellen - is Ooms Woonrealisaties niet de geschikte partner.