Badkamerrenovatie  Ooms Woonrealisaties

Badkamerrenovatie: wij laten je opnieuw baden in luxe en comfort

Is jouw badkamer verouderd? Wil je de douchebak inruilen voor een inloopdouche? Dan is het tijd voor een badkamerrenovatie en daarvoor is Ooms Woonrealisaties de renovatiespecialist die je zoekt. 

Van het ontwerp en de begeleiding in materiaalkeuze of sanitaire toestellen tot de productie van het badmeubel in onze eigen schrijnwerkerij en de plaatsing bij jou thuis: wij laten je opnieuw baden in luxe en comfort.

OOMS11MAART 17

Laat je adviseren door onze renovatieadviseurs

Toe aan een nieuwe badkamer? Begin met een grondige voorbereiding. Daarvoor komen we graag eens bij jou langs om de bestaande badkamer te bekijken. 

Aan de hand van een plaatsbezoek kunnen onze renovatieadviseurs de huidige situatie perfect in kaart brengen en jouw adviseren over de mogelijkheden. Vakkundig advies is immers de eerste stap in een geslaagde badkamerrenovatie. 

Nadien volgt een voorontwerp en een eerste kostenraming van de werken. Zet jij de eerste stap?

De volgende stappen in je badkamerrenovatie

IMGP1292 1 1 1 (Large)

Je stelt je nieuwe badkamer samen.

Heb je een goed zicht gekregen op de omvang van de badkamerrenovatie? Dan is het tijd om je nieuwe badkamer vorm te geven. 

Zodra alles opgemeten is, ga je aan de slag met onze interieurarchitecten. Zij nemen jou mee doorheen onze gloednieuwe showroom waar je je nieuwe badkamer volledig kan samenstellen. Van kastfronten en handgrepen tot douchekranen, wastafels en spiegels. Je ontvangt nadien een ontwerp in 3D met een gedetailleerde offerte.

Wil je al eens inspiratie komen opdoen in onze showroom? Dat kan. Wij zijn doorlopend geopend.

Bekijk de openingsuren

Je nieuwe badkamer gaat in productie

Staat de badkamer van je dromen op papier? Dan wordt onze schrijnwerkerij aan het werk gezet. 

Bij Ooms Woonrealisaties maken we badkamerkasten en badmeubels volledig zelf. Daarvoor kunnen we rekenen op ervaren schrijnwerkers en moderne apparatuur. Zo hebben we perfect zicht op de looptijd van jouw badkamerrenovatie en kunnen we de kwaliteit bieden die jij verwacht. 

Voor onze sanitaire toestellen werken we samen met vaste partners waarvan de samenwerking al drie generaties teruggaat.

Je oude badkamer wordt vervangen

Ondertussen plannen onze projectleiders jouw badkamerrenovatie in en nemen ze contact op met jou om de planning door te nemen. Op de afgesproken datum wordt jouw bestaande badkamer eerst uitgebroken om plaats te maken voor je nieuwe badkamer. 

Waarom is een totaalaannemer als Ooms Woonrealisaties belangrijk?

Laat je je badkamerrenovatie uitvoeren door Ooms Woonrealisaties? Dan heb je voldoende aan één aannemer voor de volledige renovatie. Zo geniet je van slechts één aanspreekpunt voor alle denkbare werken:

 • Afbraak van binnenmuren, vloeren, ... 
 • Elektriciteitswerken: leidingen voorzien, stopcontacten verplaatsen, lichtpunten voorzien, ...
 • Sanitaire werken: leidingen plaatsen, toestellen installeren, ...
 • Bezettingswerken
 • Tegel-en gyprocwerken
 • Binnenschrijnwerk: binnendeuren, kastwerk, ...
 • Afwerking: aanwerken van plinten, schilderwerken, ... 
Close up badkamermeubel

Voordelen van een badkamerrenovatie bij Ooms Woonrealisaties

Klantgericht

 • Ooms Woonrealisaties is een totaalaannemer voor badkamerrenovaties. Dat betekent dat wij naast het nieuwe schrijnwerk ook afbraak-, elektriciteitswerken en sanitaire werken uitvoeren. Zo heb je aan één aannemer genoeg om je volledige badkamerrenovatie uit te voeren.
 • Omdat we onze badkamers op maat ontwerpen, is jouw nieuwe badkamer volledig gemaakt naar jouw noden en wensen. Zo hang je niet vast een standaard kleuren of afmetingen en maak je 100% gebruik van de beschikbare ruimte, zonder verlies.
 • Op onze interieurafdeling vind je geen toonzaalverkopers, want onze badkamers worden gerealiseerd door interieurarchitecten. Zij werken alleen unieke ontwerpen uit en koppelen esthetische eigenschappen moeiteloos aan functionaliteit. 

Kwalitatief

 • Een badkamer van Ooms Woonrealisaties is een badkamer met kasten die gemaakt zijn met het beste plaatmateriaal. Daardoor zijn je fronten zeer stoot-en krasvast en kan je er bijzonder lang van genieten.
 • De achterwanden van onze kasten zijn geen 4mm, maar 8mm dik. De kasten zijn daardoor extra stevig en stabiel.  
 • Badkamerkasten die doorlopen tot op de vloer plaatsen we niet op pootjes, maar op vaste sokkels die zich onder de volledige breedte van de kast strekken. Dat is niet alleen goed voor de stabiliteit, maar laat ook een naadloze afwerking met afwerklatten toe.  

Badkamers renoveren: veelgestelde vragen

De duur van een badkamerrenovatie varieert afhankelijk van de omvang van het project, maar het kan doorgaans enkele weken tot een paar maanden in beslag nemen. 

De kosten van een badkamerrenovatie variëren sterk, afhankelijk van het ontwerp, de materialen en de omvang van het project. 

In de meeste gevallen kun je tijdens de renovatie in je huis blijven wonen, maar het kan enige overlast veroorzaken. Het is raadzaam om vooraf met de aannemer te bespreken. 

In sommige gevallen kunnen er subsidies of financiële steunprogramma's beschikbaar zijn voor energie-efficiënte badkamerrenovaties. Raadpleeg onze renovatieadviseurs voor meer informatie.