OOMSRIETVELD 53

Sleutel-op-de-deur woningbouw: zorgeloos bouwen

Kiezen voor een sleutel-op-de-deur bouwfirma als Ooms Woonrealisaties? Da's kiezen om zorgeloos te bouwen.

Bij Ooms Woonrealisaties zijn we er namelijk op voorzien om jou te ontzorgen van alle stappen van het bouwproces. Van het ontwerp van je nieuwe woning en het samenstellen van het bouwdossier tot - uiteraard - het bouwen van je woning zelf binnen het op voorhand afgesproken budget.

Precies wat je zoekt? Zet de eerste stap en maak een afspraak met één van onze bouwadviseurs.

OOMS23 04 167

Waarom een sleutel-op-de-deur bouwfirma?

Wie sleutel-op-de-deur bouwt, kiest ervoor om de verantwoordelijkheid van het volledige bouwproject bij één aannemer te leggen. Van de graaf- en metselwerken tot het plaatsen van de keuken en maatkasten.

Als sleutel-op-de-deur bouwfirma neemt Ooms Woonrealisaties daarbij de volledige coördinatie van alle werken op zich en wordt de woning opgeleverd (1) binnen een bepaalde termijn (2) aan een op voorhand bekend budget.

Sleutel-op-de-deur bouwen met Ooms Woonrealisaties levert daarnaast nog verschillende voordelen op. Je ontdekt ze allemaal in de aparte blog die we daarover schreven.

OOMS11MAART 76

Sleutel-op-de-deur: da's 100% maatwerk.

Ook wanneer je sleutel-op-de-deur bouwt met Ooms Woonrealisaties geniet je de volledige vrijheid in het samenstellen van je droomwoning. Bij ons kies je dan ook in geen enkel geval een woning uit een plannenboek. Integendeel, wij bouwen uitsluitend woningen op maat en starten steeds vanaf een wit blad. 100% maatwerk dus met een garantie op:

  • Totale ontzorging tijdens het bouwen van de woning. 
  • Zekerheid dat jouw woning instapklaar opgeleverd wordt. Met de sleutel... op de deur en binnen het op voorhand afgesproken budget.

Klaar voor een kennismaking? Onze bouwadviseurs heten jou van harte welkom in onze gloednieuwe showroom.

"In ons inspiratiecentrum geraken onze klanten een eerste keer vertrouwd met het bouwen van een woning. Naast afgewerkte keukens, badkamers en maatkasten vind je er bijvoorbeeld ook dakconstructies, afvoerleidingen en warmtepompen terug. Tijdens een rondleiding krijgen de mensen dan ook meer voeling met de keuzes die later in het bouwproces gemaakt kunnen worden..

— Bouwadviseur Christ Schalk


Ontwerp architecten

Het ontwerp van je sleutel-op-de-deur woning

Je droomwoning bouwen? Dat begint bij een gedetailleerd ontwerp. 

Daarvoor kan je samenwerken met onze eigen bouwadviseurs. Zij vertalen, in samenwerking met onze eigen architecten en tekenaars, de informatie die jij hen geeft tijdens de eerste verkennende gesprekken in een gedetailleerd ontwerp. 

Neem je liever een eigen architect onder de arm? Of beschik je al over een plan? Ook dat kan. Neem in dat geval het plan (met of zonder de architect van jouw keuze) mee naar het eerste gesprek.

Voor alles wat het interieur van je woning betreft, kan je beroep doen op onze interieurarchitecten.

OOMSINSPIRATIEDAG 5

De kostprijs van je sleutel-op-de-deur woning

Tijdens het eerste verkennend gesprek zal onze bouwadviseur je meteen een eerste kostenraming maken. Hoe meer het ontwerp nadien vordert, hoe gedetailleerder die raming wordt. 

Over het algemeen onderscheiden we daarbij drie belangrijke factoren die invloed uitoefenen op de kostprijs van je woning:

  • Het volume van de woning en de arbeid die nodig is om de woning te bouwen
  • De afwerkingsgraad en de gekozen materialen
  • De energieoplossingen en bijhorende technieken

Bij akkoord maken we een overeenkomst op onder de wet Breyne waarin zowel de bouwtermijn als de kostprijs worden vastgelegd. We nemen vervolgens jouw project op in de planning en starten met de voorbereidingen ervan. 

OOMS11MAART 107

Een garantie op een energiezuinige woning

Kenmerkend voor iedere sleutel-op-de-deur woning van Ooms Woonrealisaties is het lage E-peil. Het E-peil drukt de energieprestaties van een woning uit. Hoe lager dat peil, hoe beter. 

Als expert in BEN-woningen bouwen we bij Ooms Woonrealisaties al decennia lang woningen die energiezuiniger zijn dan de norm. Voor iedere woning mikken we dan ook op een E-peil dat zo dicht mogelijk bij 0 zit. In het beste geval realiseren we zelfs een negatief E-peil. Zo wekt de woning meer energie op dan er verbruikt wordt. 

Hoe ver jij daar als bouwheer precies in wil gaan, is volledig je eigen keuze. Onze bouwadviseurs zullen jou vooraf alleszins gedetailleerd informeren. Zo ben je helemaal mee in de wereld van warmtepompen, ventilatie- en domoticasystemen waardoor je steeds de beste keuze kan maken. 

Kempisch vakmanschap op onze werven

Onze sleutel-op-de-deur woningen bouwen we volledig in eigen beheer. Daarvoor kunnen we rekenen op +120 vakmensen uit de Kempen. Van metsers, dakwerkers en vloerders tot schrijnwerkers, plaatsers en werfleiders. Zo hebben we steeds perfect zicht op de planning en kunnen we onafhankelijk van derden onze oplevertermijn handhaven. 

Werken we dan helemaal niet met onderaannemers? Toch wel. Voor specialismen zoals chapewerken, elektriciteitswerken, technieken of gietvloeren/mortex werken we samen met vaste onderaannemers. Die samenwerking gaat in veel gevallen al terug tot de derde generatie. 


OOMS23 04 8

Een interieur op maat van je sleutel-op-de-deur woning

Van de ingemaakte kasten in de slaapkamer en een barkast in de leefruimte tot het op maat gemaakte kookeiland en de plaatsing van wasmachine / droogkast op hoogte: met interieurmaatwerk geef je meerwaarde aan je woning. 

In je zoektocht naar het ideale interieur van je woning kan je terecht bij onze interieurarchitecten en -adviseurs. Zij nemen jou mee doorheen ons inspiratiecentrum en laten je kennismaken met de talloze mogelijkheden voor o.a. keuken, badkamer, maatkasten, trappen, vloeren, binnendeuren, handgrepen enzovoort.

Alles gekozen? Dan worden jouw keuzes overgemaakt aan onze schrijnwerkerij. Net voor de oplevering van je woning zijn het onze eigen plaatsers die het maatwerk komen installeren in je woning.

Over interieur

OOMSWERVEN 22

De persoonlijke aanpak van een familiebedrijf

Zoals je van een familiebedrijf mag verwachten, houden we van persoonlijk contact. Zo kennen we jou bij de voornaam en nemen we jou graag al eens mee op werfbezoek zodat je onze manier van werken leert kennen. 

Tijdens het bouwen van je eigen woning sta je bovendien in nauw contact met één van onze projectleiders. Jouw project wordt immers bij aanvang toegewezen aan één projectleider die toegewijd is om jouw woning te realiseren volgens het overeengekomen bouwplan. Hij/zij zal jou trouwens ongeveer 10 maanden na de start van de werken uitnodigen voor de oplevering. Een heuglijk moment dat gevierd wordt in het bijzijn van de architect.

Zijn er na de oplevering nog openstaande punten of krijg je te kampen met schade (onweer, storm, wateroverlast, ...) ? Onze na-servicedienst staat voor je klaar. Eens klant, altijd klant!

Wil jij nog meer inspiratie? Dat vind je in onze gids!

Op onze website vind je al heel wat projecten, maar nog niet allemaal. In ons inspiratieboek vind je nog meer voorbeelden van materialen, interieurs, nieuwbouwwoningen en mogelijkheden. Laat je gegevens weten, dan sturen wij het je meteen digitaal op.