Alles om te bouwen of verbouwen op één plek

Dát is het gloednieuwe inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties in een notendop.

Onze nieuwe showroom meet ruim 2.000m² en telt 3 verdiepingen aan bouw- en wooninspiratie. Van gevelstenen, ramen en warmtepompen tot vloeren, trappen en afgewerkte keukens op maat: alles wat je nodig hebt voor je nieuwbouw, renovatie of interieur vind je bij Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel.

OOMS11MAART 43

Bezoek onze showroom

Openingsuren

 • Maandag 09:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
 • Dinsdag 09:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
 • Woensdag 09:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
 • Donderdag 09:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
 • Vrijdag 09:00 - 12:00 en 13:00 - 16:00
 • Zaterdag 09:00 - 15:00
 • Zondag gesloten
Ruwbouwmaterialen kiezen

Laat je inspireren: met of zonder afspraak

Wanneer we zeggen dat je 'alles voor je woning' terugvindt in onze nieuwe showroom, dan bedoelen we ook echt alles

 • Ruwbouw: gevelstenen, afvoerleidingen, dakpannen, isolatiematerialen, garagepoorten, ramen en deuren, luiken, dorpels, gevelbekleding, ...
 • Technieken: warmtepompen, zonnepanelen, airconditioning, ventilatiesystemen, domoticasystemen, stopcontacten, laadpalen, ...
 • Afwerking: parketvloeren, tegels, trappen, binnendeuren, maatkasten, keukenwerkbladen, keukentoestellen, badmeubels, wastafels, kranen, ...

Je laten inspireren door al deze materialen kan mét of zonder afspraak. Wil je zeker zijn dat je één van onze bouwadviseurs (nieuwbouw/renovatie) of interieurarchitecten kan spreken? Dan maak je best een afspraak op voorhand.


Geef de schil van je woning vorm

Gevelstenen

Gevelstenen

De bewoonbare oppervlakte van je nieuwe woning maximaal benutten, doe je onder andere met maatwerk interieur. Onze interieurarchitecten en -adviseurs zijn altijd aanwezig, spring gerust eens binnen.
Gevelbekleding

Gevelbekleding

Liever geen gevelstenen, maar een andere soort van gevelbekleding? Je ontdekt ze allemaal bij ons. Denk aan hout, crepi, metaal, steenstrips, … Elk type heeft zijn eigen typische stijl die je woning een eigen karakter geeft.
Buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk

Het buitenschrijnwerk bepaalt mee de algemene look van je woning. In ons inspiratiecentrum vind je alles van PVC ramen tot aluminium deuren en zelfs garagepoorten in alle kleuren en stijlen.
Dakpannen

Dakpannen

Wie een woning met zadeldak bouwt, ontdekt in ons inspiratiecentrum de eindeloze reeks aan mogelijkheden voor de bekleding van het dak. Van strakke zwarte tot traditionele rode dakpannen.
Isolatie

Isolatie

De energie die je opwekt om je woning te verwarmen, rendeert pas echt als de woning optimaal geïsoleerd is. In ons inspiratiecentrum ontdek je waar wij precies het verschil maken.

Kies het maatwerk voor je interieur

Toonzaal

Advies op maat

De bewoonbare oppervlakte van je nieuwe woning maximaal benutten, doe je onder andere met maatwerk interieur. Onze interieurarchitecten en -adviseurs zijn altijd aanwezig, spring gerust eens binnen.
Keukens

Keukens

In het inspiratiecentrum ontdek je elke keer opnieuw de nieuwste trends in keukens en keukenapparatuur. Zowel de fans van moderne als landelijke keukens komen er aan hun trekken. Stel je keuken samen zoals jij ze zelf voor ogen hebt.
Keukentoestellen

Keukentoestellen

De keuken is meer dan ooit een leefruimte geworden en daarin spelen de toestellen een belangrijke rol. Op het eerste verdiep van ons inspiratiecentrum vind je dan ook de nieuwste keukentoestellen op de markt.
Badkamers

Badkamers

Bij Ooms Woonrealisaties kan je terecht voor volledig ingerichte badkamers. Je kan er je nieuwe badkamer volledig op maat samenstellen. Van kranen en kastdeuren tot douche, bad en toilet. Wij geven je inspiratie én advies.
Maatkasten

Maatkasten

Kastwerk voor keuken, badkamer, slaapkamer en bergruimte? Daar zijn we dol op. We produceren het dan ook volledig zelf in onze eigen schrijnwerkerij en laten jou je eigen kastwerken volledig zelf samenstellen.
Ramen Deuren

Ramen & deuren

Zijn je ramen en deuren aan vervanging toe? Of wil je dat ze meer bijdragen aan het warmtebehoud in je woning? Onze bouwadviseurs informeren je graag.
Vloeren

Vloeren

Parket, laminaat, keramische tegels groot of klein en zelfs PU gietvloer: in het inspiratiecentrum vind je de vloer die perfect bij je woning past. Onze adviseurs helpen je met kiezen, want je wil uiteraard dat alles mooi op elkaar inspeelt.
Trappen

Trappen

Strak en modern of liever sierlijk en landelijk? In het inspiratiecentrum vind je verschillende soorten trappen die in onze eigen schrijnwerkerij werden geproduceerd.
Binnendeuren

Binnendeuren

Van een strakke binnendeur zonder deurlijst en een landelijke deur met glaspartijen tot een smeedijzeren deur met helder of troebel glas: binnendeuren bepalen mee je interieur en dus vind je ze in het inspiratiecentrum.

Ontdek de nieuwste energieoplossingen

Als expert in BEN-woningen is energiezuinig wonen altijd al ons stokpaardje geweest. Onze energie-experts adviseren je dan ook graag over de nieuwste duurzame oplossingen voor jouw nieuwbouw of renovatie.

Ventilatie

Ventilatie

Ken jij het verschil tussen ventilatiesysteem C en D? Weet je wat een warmtewisselaar is? We tonen je de verschillen en leggen uit wat het beste bij jouw volgende woning past.
Aannemer Totaalrenovatie  Joren Wynants  Ooms Woonrealisaties

Warmtepomp

Er zijn vele soorten warmtepompen. Ze werken op verschillende manieren, maar allemaal dragen ze bij tot een lager E-peil. Ontdek ze in ons inspiratiecentrum.
Zonnepalen

Zonnepanelen

Een slimme koppeling met je zonnepanelen, het is nog steeds de beste duurzame investering. Zo kunnen we je zelfconsumptie maximaliseren. We tonen het graag!
Domotica

Domotica

Je lichten automatisch doven, je zonwering intelligent aansturen, energiepieken afvlakken, zelfs je sluipverbruik laten zakken. Het kan allemaal met domotica. Wij zijn alvast grote fan.
Window screens

Window screens

Window screens hebben niet alleen een invloed op je energiefactuur. Denk ook aan het esthetische. Ze geven een prachtige uitstraling. En privacy ook. Win-win-win.
OOMS7MAART 71

Beglazing

Gewone dubbele beglazing heeft een g-waarde van ongeveer 60%. Bij hoogwaardige zonwerende HR-beglazing daalt dit tot circa 30%. Zo houden we je woning koel.
Ooms ProfilePictures Bestuursleden DSC08527

Heb je geen kaas gegeten van bouwen of verbouwen? Dan kan een bezoek aan onze showroom verhelderend zijn. Je ziet er namelijk elementen van een woning die je normaliter niet ziet, zoals de doorsnede van een dakconstructie bijvoorbeeld. Met ook het advies van onze experten krijg je meteen meer voeling met je bouw- of verbouwproject. Zo maak je nadien de juiste keuzes.

Christ Schalk, Bestuurder en Verantwoordelijke Verkoop

Voorkant gebouw Ooms Inspiratiecentrum
OOMSINSPIRATIEDAG30 9 81

Spring 's binnen op één van onze evenementen

Doorheen het jaar organiseren we in ons inspiratiecentrum tal van evenementen. 

 • Zo organiseren we bijvoorbeeld tweemaal per jaar een Nieuwbouw Inspiratiedag waarop we onze manier van bouwen toelichten. 
 • In samenwerking met één van onze partners dopen we één zaterdag per maand zelfs om tot Inspiratiezaterdag en zetten we onze showroom volledig in het teken van één specifiek aspect van een woning. 

Houd onze evenementenpagina dus zeker in de gaten en spring eens binnen op een event dat jou interesseert.

Veelgestelde vragen over het inspiratiecentrum

Het inspiratiecentrum is geopend van maandag tot vrijdag tussen 09u00 - 12u00 en 13u00 - 17u00. Op zaterdagen is het inspiratiecentrum open tussen 09u00 en 15u00.

Het centrum is in deze periodes steeds vrij toegankelijk om zelfstandig inspiratie op te doen. Wil u zeker zijn dat u een bouwadviseur of interieurarchitecte kan spreken? Maak dan onderaan deze pagina een afspraak.

Dan kan absoluut. Ooms Woonrealisaties is een totaalaannemer die zowel rechtstreeks op vraag van de klant de bouwwerken kan uitvoeren, als aangewezen kan worden door een architecten om de werken uit te voeren.

Voor nieuwbouw en renovatie werken we met andere woorden zowel met onze eigen ontwerpen als met de ontwerpen die door externe architecten worden aangeleverd. In beide gevallen kunnen wij als totaalaannemer alle werken op ons nemen. Van de ruwbouwwerken tot en met het plaatsen van keukens, badkamers, trappen, binnendeuren enzovoort.

Op zondag is het inspiratiecentrum normaliter niet geopend.

Zeker. Het inspiratiecentrum wordt ter beschikking gesteld van architecten of interieurarchitecten die op regelmatige basis willen samenwerken met Ooms Woonrealisaties.

Als architect of interieurarchitect kan je op die manier het centrum gebruiken om aan je klanten een aantal aspecten van het bouw- of interieurproject duidelijk te maken. Je kan bovendien ook de vergaderruimtes gebruiken.

'Maatwerk' is - zoals het woord het zegt - het uitvoeren van projecten precies volgens de wensen van de klant.

Voor nieuwbouw omvat dit bijvoorbeeld dat wij geen gebruik maken van standaard grondplannen, maar steeds een uniek ontwerp op maat maken.

Voor interieur omvat dit dat de klant alle facetten van een kast, keuken, badkamer, dressing etc. zelf kan kiezen. Van de handgrepen en de kleur tot het materiaal en de afmetingen. Wij hanteren hier met andere woorden geen vaste afmetingen. De beschikbare ruimte in een woning kan daardoor optimaal benut worden.

Het inspiratiecentrum kan gehuurd worden door bedrijven, organisaties en verenigingen die op zoek zijn naar een geschikte locatie. Of het centrum ook effectief ter beschikking gesteld zal worden, is echter afhankelijk van het thema van het evenement.

Zo zullen recepties, lezingen en productvoorstellingen eerder kunnen doorgaan dan bedrijfsfeesten.