Renovatie hoeve

Je volledige woning renoveren met één aannemer? Bij ons kan het.

Wil je een recent gekochte woning volledig naar je hand zetten? Je huidige woning volledig in een nieuw jasje steken? Of zelfs uitbreiden met een aanbouw of een extra verdieping? 

Ooms Woonrealisaties is de renovatiespecialist die jij zoekt, want wij verbouwen van A tot Z. Van aanbouw tot zolder.

Daarom kies je Ooms Woonrealisaties als aannemer voor je renovatie

Renovatie Living 1   Project HS   Boechout

Jij krijgt professioneel renovatieadvies.

Bouwadviseurs, architecten, interieurarchitecten, renovatiewerkers, projectmanagers, … Bij Ooms Woonrealisaties vind je een berg aan bouw- en renovatiekennis. 

Die expertise delen we graag met jou. Zo staan we op elke moment klaar om jou het advies te geven dat je nodig hebt om je renovatie vol vertrouwen aan te vatten.

Jij renovatie krijgt vorm in onze showroom.

Van de gevelsteen en de afvoerleidingen tot de keukenkasten en de badkamerkraan: in ons gloednieuw inspiratiecentrum vind je alles wat je nodig hebt om je renovatieplannen concreet te maken. 

Zo hoef je zeker niet heel Vlaanderen af te rijden om je materialen te kiezen bij 101 dealers.

Jij hebt genoeg aan één aannemer voor alle renovatiewerken.

Renoveren met Ooms Woonrealisaties? Da's renoveren met slechts één aannemer. We voeren namelijk alle renovatiewerken uit in eigen beheer. Van afbraak tot metselwerken, dakwerken en zelfs het interieur. 

Jij geniet van één aanspreekpunt.

Renoveren met één aannemer? Da's dan weer genieten van een heldere planning, duidelijke communicatie en een persoonlijke aanpak. Daarvoor zorgt de projectleider die jouw renovatie zal begeleiden.

Jij geniet van een lage energiefactuur.

Energiezuinigheid is altijd ons paradepaardje geweest. Voor iedere renovatie kijken we dan ook naar de meest duurzame oplossingen op gebied van energie, ventilatie, luchtdichtheid, beglazing enzovoort. Zo blijft je energieverbruik beperkt.

Jij hebt meer tijd om te genieten.

Met ruim 120 vaste medewerkers nemen we met plezier alle aspecten van het renovatieproces op ons. Zo heb jij meer tijd hebt om te genieten van het leven. Ja, zelfs tijdens een ingrijpende totaalrenovatie.

OOMS11MAART 17

Laat je adviseren door onze bouwadviseurs

Renoveren? Dat vraagt om een grondige voorbereiding en om kennis van zaken. Daarom komen onze bouwadviseurs, gespecialiseerd in renovatie, graag bij jou langs om hun licht te schijnen op het project.

Maak een afspraak en bespreek je wensen, ideeën en budgetten. Aan de hand van dat eerste plaatsbezoek geven onze bouwadviseurs jou nadien eerlijk advies, gevolgd door een eerste ontwerp en kostenraming.

Haardvuur in leefruimte   totaalrenovatie   Project LN Hoogstraten
OOMSVONDERSTRAAT 37

Renoveren met Ooms Woonrealisaties? Zó kan het.

Je project bevindt zich in de provincie Antwerpen.

Want vanuit het hartje van de Kempen is dat onze werkregio. We zoeken het dus nooit te ver. Zo zijn we altijd dichtbij.

Je woont of werkt op de te renoveren site.

Wij renoveren woningen, kantoren, praktijken en handelspanden. Zo kan je zowel als particulier alsook als zelfstandige bij ons terecht.

Je kiest bewust voor totale ontzorging.

Steek je niet graag zélf de handen uit de mouwen? Vertrouw je graag volledig op een expert? Dan is onze totaalaanpak echt iets voor jou.

Je hebt een plan, letterlijk of figuurlijk.

We verwerken jouw ideeën graag zelf in een bouwplan. Heb je zelf al een architect onder de arm genomen? Ook daar kunnen we mee werken.

Je wil op voorhand een goed zicht op de kostprijs.

Voor aanvang van de werken heb je een perfect zicht op de totale kostprijs van de renovatie. Eventuele meer- en minwerken worden nadien verrekend.

Je wil ook na de renovatie op beide oren slapen.

Eens klant, altijd klant. Daarom kan je, in geval van schade, ook na de renovatie terecht bij onze klantendienst en klusjesdienst. Zo sta je er nooit alleen voor.

Tijd om je woondromen waar te maken?

Maak een afspraak met onze bouwadviseurs en zet de eerste stap in het waarmaken van je woondromen.
OOMS 39

Interieur op maat: geef je woning maximale meerwaarde

Contacteer je ons voor een renovatie? Dan zorgen onze bouwadviseurs voor het nodige advies. In de ontwerpfase buigt echter ook een interieurarchitect zich bij Ooms Woonrealisaties steeds over jouw renovatieproject. 

Door elke vierkante centimeter maximaal te benutten, zorgen zij binnenin de woning of werkruimte voor maximale meerwaarde. Onze interieurarchitecten presenteren steeds enkele voorstellen in 3D. Zo krijg je meteen een realistisch beeld van het eindresultaat.

Inspiratie opdoen voor je nieuwe interieur kan je trouwens steeds in onze gloednieuwe showroom. Wellicht loop je er zelfs meteen één van onze interieurarchitecten tegen het lijf.

Ontdek de openingsuren

Keukenrenovatie

Keukenrenovatie

Tijd voor een nieuwe keuken in een bestaande woning? Ooms Woonrealisaties zorgt ervoor, met maatwerk uit eigen atelier.

Badkamerrenovatie

Badkamerrenovatie

Is jouw huidige badkamer toe aan vernieuwing? Onze interieurarchitecten maken jouw badkamer weer hot.

Totaalrenovatie

Totaalrenovatie en Aanbouw

Een bestaande woning volledig strippen en opnieuw opbouwen? Of uitbreiden met extra leefruimte? Doen we.

Andere renovatie

Andere renovatie

Heb jij nog een ander soort renovatie in gedachten?

Ons stappenplan voor een zorgeloze renovatie

Met 70 jaar ervaring op de teller kunnen we jou bij Ooms Woonrealisaties een stressloze verbouwervaring aanbieden. Centraal in onze aanpak? Totale ontzorging.

OOMS7MAART 68

Het eerste verkennend gesprek

Droom je van meer licht in huis? Wil je energie besparen? Heb je nood aan méér leefruimte? Vertel het ons tijdens een eerste verkennend gesprek.  

Dat kan zowel in ons gloednieuw inspiratiecentrum als bij jou thuis. Sowieso luisteren we aandachtig naar jouw wensen en geven we jou het gepaste advies over de impact ervan. We kijken naar de technische haalbaarheid en bespreken de mogelijkheden, bieden alternatieven aan en gieten alle mogelijkheden vervolgens in een eerste kostenraming. 

 Voor het ontwerp van jouw verbouwing of renovatie werken we samen met onze eigen ontwerpdienst of kunnen we een architecten aanbevelen. Neem je liever een eigen architect onder de arm? Ook dat kan perfect.

OOMS 13

Een voorontwerp met gedetailleerde offerte

Na dat eerste gesprek vertalen wij jouw wensen in een eerste voorontwerp. Daar hoort een eerste gedetailleerde budgettering bij. Dit overlopen we in ons inspiratiecentrum in Rijkevorsel.  

Onze bouwadviseur kan zo meteen gebruik maken van de ruim 2.000m² aan bouwmaterialen en wooninspiratie die we in Rijkevorsel ter beschikking hebben. Zo wordt het voorontwerp meteen concreet en krijg je meer voeling met de mogelijkheden naar constructie en materiaalkeuze toe.

 Wanneer er een akkoord bereikt is, maken we een overeenkomst op waarin we zowel de termijn als kostprijs vastleggen. 

OOMS 28

Voorbereidende werken

Terwijl onze administratieve diensten het nodige werk verzetten, kan jij aan de slag met jouw persoonlijke interieuradviseur bi Ooms Woonrealisaties. Samen kiezen jullie de gewenste materialen en zetten jullie de puntjes op de i van jouw interieur. 

Ondertussen worden administratieve zaken die mogelijk noodzakelijk zijn - dank aan een stabiliteitsstudie, energieverslaggeving en vergunningen - voor jou in orde gebracht. Zo kan jij je vooral blijven concentreren op de leuke kant van jouw renovatie.

Plaatsing deuren

Aanvang van de werken

Alvorens de werken van start gaan, ga je nog een keer aan tafel met onze bouwadviseur. Samen met de projectleider die jouw renovatie in goede banen zal leiden, worden zowel het uitvoeringsdossier als de gemaakte keuzes nog eens te overlopen.

De projectleider wordt je aanspreekpunt tijdens de werken en zal de dagelijkse opvolging voor zijn of haar rekening nemen. Bovendien plannen we regelmatige werfbezoeken zodat je steeds goed op de hoogte blijft.

Voor de werken op de werf zelf kan je volledig vertrouwen op ervaren Kempische vakmannen. Onze metsersploegen, dakwerkers en schrijnwerkers geven dagelijks het beste van zichzelf om ieder renovatieproject tot in de perfectie uit te voeren.   

OOMSWERVEN 22

Oplevering van je gerenoveerde woning of werkruimte

Wanneer de opleveringsdatum nadert, leggen we ons toe op de kleinste details en de totale afwerking. 

De projectleider zorgt ervoor dat het project tot in de puntjes afgewerkt wordt. Zo kan jij na de oplevering meteen genieten van je 'nieuwe' omgeving. 

Zijn er achteraf toch nog kleine puntjes die je graag anders gezien had? Geen zorgen. Onze klanten- en klusjesdienst staat voor je klaar. 

Echte reviews van onze renovatieklanten

Familie Velle Cyfers

"Alle afspraken worden duidelijk op papier gezet."

Wij hebben 34 jaar geleden met Ooms gebouwd en zouden dit onmiddellijk opnieuw doen. Indien er iets niet in orde is, wordt steeds een oplossing gegeven. Het personeel is vriendelijk, deskundig en hulpvaardig. Alle werken en afspraken worden duidelijk op papier gezet, zodat er geen discussie is. Bouwen of renoveren met bouwonderneming Ooms is een plezier!

Familie Velle - Cyfers
Aartselaar

Familie Billen Diels

"Met al onze vragen konden we steeds bij hen terecht."

Wij zijn héél tevreden over het contact met de firma Ooms. Met al onze vragen kunnen wij steeds bij hen terecht en alles wordt zo snel mogelijk opgevolgd. Zelfs nadat we 30 jaar geleden met hen gebouwd hebben.

Familie Billen - Diels
Sint-Job-in-'t-Goor

Familie De Waele Leysen

"Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding."

Ooms staat voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Ze zijn niet de goedkoopste, maar leveren wel de hoogste meerwaarde voor je investering. Ze houden zich steeds aan hun woord. Wanneer er toch een klein probleempje opduikt, dan zetten ze dit meteen bereidwillig recht. De werkmannen heb ik altijd als heel vriendelijk en beleefd ervaren. Voor hun vertrek ’s avonds gingen ze er nog eens snel met de borstel door om alles netjes achter te laten.

Familie De Waele - Leysen
Zemst

Mevr De Ridder

"Echt tevreden over de renovatie."

De restpunten die nog moesten worden afgewerkt na de oplevering, zijn spontaan door Ooms opgenomen en degelijk afgewerkt. Dank aan de planners en de techniekers die de werken hebben uitgevoerd.

Mevr. De Ridder
Aartselaar

Start met je renovatieproject!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan en jouw renovatie werkelijkheid te maken. 

Wil jij nog meer inspiratie voor je renovatie? Dat vind je in onze gids!

Op onze website vind je al heel wat projecten, maar nog niet allemaal. In ons inspiratieboek vind je nog meer voorbeelden van materialen, interieurs, nieuwbouwwoningen en mogelijkheden. Laat je gegevens weten, dan sturen wij het je meteen digitaal op.

Veelgestelde vragen over renovatie

De duur van een groene renovatie varieert afhankelijk van de omvang van het project, maar het kan doorgaans enkele maanden tot een jaar in beslag nemen. 

De duur van een badkamerrenovatie varieert afhankelijk van de omvang van het project, maar het kan doorgaans enkele weken tot een paar maanden in beslag nemen. 

Ja, dat kan zeker. Wie reeds beschikt over een ontwerp of plan van een architect kan Ooms Woonrealisaties als totaalaannemer aanstellen. Tijdens een eerste kennismaking zullen we het ontwerp bespreken, al dan niet in aanwezigheid van de architect zelf, en zo goed mogelijk afstemmen op onze manier van werken.