Renovatie

Schakel de ervaren vakmannen van Ooms Woonrealisaties in voor jouw totaalverbouwing, totaalrenovatie of andere (middel)grote werken. Ook aanbouwen, leefveranda's, extra verdiepingen, inrichten van zolders en badkamer- en keukenrenovaties behoren tot onze expertise.

Maak een afspraak
modern living

Een zorgeloze renovatie in 5 stappen

Ooms Woonrealisaties garandeert jou een stressloze verbouwervaring. Dankzij onze jarenlange expertise (al meer dan 65 jaar!) en een groot eigen team van experts en vaste partners, ontzorgen we jou namelijk volledig. Zo heb jij meer tijd voor het échte leven. Lees hieronder hoe we te werk gaan.

Wij komen bij je langs

Droom je van meer licht in huis, wil je energie besparen, meer ruimte in huis of enkele ruimtes verder inrichten? Dan ben je bij Ooms aan het juiste adres.

Bij een eerste verkennende gesprek komen we ter plaatse en toetsen we jouw wensen en budget af. We bekijken de technische haalbaarheid en overlopen jouw afwerkingskeuzes die als basis zullen dienen voor een gedetailleerde offerte.

Voor het ontwerp van jouw verbouwing of renovatie werken we samen met onze eigen ontwerpdienst of kunnen we architecten aanbevelen. Neem je liever een eigen architect voor het ontwerp onder de arm? Ook dit kan perfect.

Een concreet plan

Aan de hand van de wensen die we in het eerste gesprek hebben besproken, zal jouw bouwadviseur je contacteren om de budgettering met bijhorend lastenboek en eventueel voorontwerp samen te overlopen.

We nodigen je uit in ons inspiratiecentrum in Rijkevorsel. Jouw bouwadviseur begeleidt je hier doorheen drie verdiepingen boordevol ruwbouwmaterialen, technieken en interieurinrichting zodat je alle materialen al eens kan zien en voelen.

Bij akkoord, maken we een overeenkomst op waarin we zowel de termijn als kostprijs vastleggen. Ooms legt jouw project vast in de planning en de voorbereidingen kunnen van start gaan. Je krijgt van ons een verbouwgids waarin alle vervolgstappen overzichtelijk staan in genoteerd zodat je perfect weet wat je te wachten staat.

Voorbereiding van de werken

Je bouwadviseur legt samen met jou de definitieve materiaalkeuzes vast zodat we de gevelstenen, pannen, ... tijdig kunnen bestellen. De bouwplannen worden ingediend in samenspraak met de architect.

De termijn om de vergunning te bekomen, gebruiken we om de werken tot in de puntjes voor te bereiden. Op dit moment ga je aan de slag om samen met jouw persoonlijke interieuradviseur van Ooms je droominterieur te ontwerpen. Daarnaast kies je ook alle afwerkingen zodat we dit vóór de start van de werken kunnen vastleggen. Tot slot nemen wij alle administratieve zaken zoals veiligheidscoördinatie, energieverslaggeving, vergunningen, ... uit jouw handen. Zo hoef je tijdens de werken enkel nog maar te genieten van de vooruitgang en van het échte leven.

De werken gaan van start

Je kan volledig vertrouwen op de ervaren vakmannen die dagelijks het beste van zichzelf geven op de werf en ons gedreven team achter de schermen. 

Vóór de start van de werken zal jouw werfleider je uitnodigen om het uitvoeringsdossier en de gemaakte keuzes nog eens te overlopen. Hij of zij wordt je aanspreekpunt tijdens de werken en zal de dagelijkse opvolging voor zijn of haar rekening nemen. Bovendien plannen we regelmatige basis werfbezoeken zodat je steeds goed op de hoogte blijft.

Genieten

Wanneer de opleveringsdatum in de buurt komt, leggen we ons toe op de kleinste details en de totale afwerking. Zo stap jij binnen in een tot in de puntjes afgewerkt project en hoef jij enkel nog te genieten.

Achteraf nog kleine puntjes die opgelost moeten worden? Geen zorgen, je kan hiervoor rekenen op onze eigen na-servicedienst.

Wat onze klanten zeggen

"Echt tevreden over de renovatie."

De restpunten die nog moesten worden afgewerkt na de oplevering, zijn spontaan door Ooms opgenomen en degelijk afgewerkt. Dank aan de planners en de techniekers die de werken hebben uitgevoerd.

Mevr. De Ridder
Aartselaar | Totaalrenovatie

"Uitstekende prijs/kwaliteits-
verhouding."

Ooms staat voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Ze zijn niet de goedkoopste, maar leveren wel de hoogste meerwaarde voor je investering. Ze houden zich steeds aan hun woord. Wanneer er toch een klein probleempje opduikt, dan zetten ze dit meteen bereidwillig recht. De werkmannen heb ik altijd als heel vriendelijk en beleefd ervaren. Voor hun vertrek ’s avonds gingen ze er nog eens snel met de borstel door om alles netjes achter te laten.

Familie De Waele - Leysen
Zemst

"Met al onze vragen konden we
steeds bij hen terecht."

Wij zijn héél tevreden over het contact met de firma Ooms. Met al onze vragen kunnen wij steeds bij hen terecht en alles wordt zo snel mogelijk opgevolgd. Zelfs nadat we 30 jaar geleden met hen gebouwd hebben.

Familie Billen - Diels
Sint-Job-in-'t-Goor

"Alle afspraken worden duidelijk
op papier gezet."

Wij hebben 34 jaar geleden met Ooms gebouwd en zouden dit onmiddellijk opnieuw doen. Indien er iets niet in orde is, wordt steeds een oplossing gegeven. Het personeel is vriendelijk, deskundig en hulpvaardig. Alle werken en afspraken worden duidelijk op papier gezet, zodat er geen discussie is. Bouwen of renoveren met bouwonderneming Ooms is een plezier!

Familie Velle - Cyfers
Aartselaar

Bouw nu aan jouw droomwoning

We horen graag jouw dromen en plannen. Laat ons weten waar je naar op zoek bent, dan nodigt één van onze bouwadviseurs je graag uit in onze toonzaal voor een rondleiding en brainstorm.

Heb je al foto's, tekeningen of plannen? Stuur ze zeker mee zodat we ons goed kunnen voorbereiden.

Contacteer ons