Aannemer voor nieuwbouw

Ooms Woonrealisaties specialiseert zich al sinds 1954 in de all-in realisatie van duurzame en energiezuinige woningen. 

Daarbij werken we steevast met een ontwerp op maat van jouw wensen, geliefkoosde bouwstijl en beschikbare budget. Ons ervaren team begeleidt je doorheen heel het bouwproces, zowel voor het exterieur als het interieur.

Maak een afspraak  
white cube house

Jouw energiezuinige droomwoning in 5 stappen

Ooms Woonrealisaties garandeert jou een stressloze bouwervaring. Dankzij onze jarenlange expertise (al meer dan 65 jaar!) en een groot eigen team van experts en vaste partners, ontzorgen we jou namelijk volledig. Zo heb jij meer tijd voor het échte leven. Lees hieronder hoe we te werk gaan.

Kom langs bij Ooms en laat je inspireren

Droom je van eigen, energiezuinige woning en heb je reeds een bouwgrond op het oog of concrete bouwplannen? Laat je dan begeleiden door één van onze bouwadviseurs doorheen ons inspiratiecentrum in Rijkevorsel. Hier vind je maar liefst drie verdiepingen boordevol ruwbouwmaterialen, technieken en interieurinrichting. 

Tijdens dit eerste verkennende gesprek toetsen we jouw wensen en budget af, maken we eventueel al eerste ontwerpschetsen en overlopen we jouw afwerkingskeuzes die als basis zullen dienen voor een voorstel op maat.

Voor het ontwerp van jouw woning werken we samen met onze eigen ontwerpdienst of kunnen we architecten aanbevelen. Neem je liever een eigen architect voor het ontwerp onder de arm? Ook dit kan perfect.

Een concreet plan

Aan de hand van de wensen die we in het eerste gesprek hebben besproken, zal jouw bouwadviseur je contacteren om de budgettering met bijhorend lastenboek en eventueel voorontwerp samen te overlopen.

Bij akkoord, maken we een overeenkomst op onder de wet Breyne waarin zowel de termijn als kostprijs wordt vastgelegd. Ooms legt jouw project vast in de planning en de voorbereidingen kunnen van start gaan.

Je krijgt van ons een bouwgids waarin alle vervolgstappen overzichtelijk staan genoteerd zodat je perfect weet wat je te wachten staat.

Voorbereiding van de werken

Je bouwadviseur legt samen met jou de definitieve materiaalkeuzes vast zodat we de gevelstenen, pannen, ... al kunnen bestellen. De bouwplannen worden ingediend in samenspraak met de architect.

De termijn om de vergunning te bekomen, gebruiken we om de werken tot in de puntjes voor te bereiden. Op dit moment ga je aan de slag om samen met jouw persoonlijke interieuradviseur van Ooms je droominterieur te ontwerpen. Daarnaast kies je ook alle afwerkingen zodat we dit vóór de start van de werken kunnen vastleggen. Tot slot nemen wij alle administratieve zaken zoals veiligheidscoördinatie, energieverslaggeving, vergunningen, ... uit jouw handen. Zo hoef je tijdens de werken enkel nog maar te genieten van de vooruitgang en van het échte leven.

De werken gaan van start

Je kan volledig vertrouwen op de ervaren vakmannen die dagelijks het beste van zichzelf geven op de werf en ons gedreven team achter de schermen. 

Enkele maanden vóór de start van de werken zal jouw werfleider je uitnodigen om het uitvoeringsdossier en de gemaakte keuzes nog eens te overlopen. Hij of zij wordt je aanspreekpunt tijdens de werken en zal de dagelijkse opvolging voor zijn of haar rekening nemen. Bovendien plannen we regelmatige basis werfbezoeken zodat je steeds goed op de hoogte blijft.

Welkom in jullie droomwoning

We rekenen ongeveer 8 maanden vanaf de start van de werken tot voorlopige oplevering. Wanneer de verhuisdatum in de buurt komt, leggen we ons toe op de kleinste details en de totale afwerking. Zo stap jij binnen in een afgewerkte woning, hoef jij enkel nog de meubels op hun plek te zetten en de housewarming te regelen. Zo'n groot moment moet toch gevierd worden?

Achteraf nog kleine puntjes die opgelost moeten worden? Geen zorgen, je kan hiervoor rekenen op onze eigen na-servicedienst.

Wat onze klanten zeggen

"Op Ooms kan je vertrouwen."

Bouwen is meestal niet zo eenvoudig omdat je dat maar eens doet, dus heb je iemand nodig die je kan vertrouwen. Ooms heeft op dat vlak zeer goed gescoord.

Familie Van den Bulck – Talemans
Hove
house with big garden

"Ooms legt de lat zeer hoog."

Ik heb het onze werfleider Dennis zeker niet gemakkelijk gemaakt, maar dat bleek eigenlijk onnodig omdat Ooms zelf de lat al zeer hoog legt. Daarnaast was het contact met elke ploeg van Ooms zeer aangenaam en is naast de kwaliteit ook de snelheid van uitvoering verbazingwekkend hoog. Topfirma!

Familie Magerman – Geerts
Putte

"Op geen enkel moment hebben
wij stress ervaren."

Het grote vertrouwen dat we in jullie hebben, geven we zeker door aan anderen. We zijn heel tevreden, heel gelukkig in ons nieuwe huis. De complimenten die wij al kregen over ons huis, zijn complimenten voor jullie! Bedankt!

Familie Massart
Aartselaar

"Alles klopte gewoon."

Ik zou Ooms zonder twijfel aanbevelen omwille van de kwaliteit van de bouw, het respecteren van de timing, de duidelijkheid van het lastenboek en de duidelijkheid van de facturatie en afrekening. Die klopte tot op de euro.

Familie Lafèvre
Zoersel

Bouw nu aan jouw droomwoning

We horen graag jouw dromen en plannen. Laat ons weten waar je naar op zoek bent, dan nodigt één van onze bouwadviseurs je graag uit in onze toonzaal voor een rondleiding en brainstorm.

Heb je al foto's, tekeningen of plannen? Stuur ze zeker mee zodat we ons goed kunnen voorbereiden.

Contacteer ons