Nieuwbouwwoning op maat

Energiezuinige woningen bouwen: al 70 jaar ons vak

Wil je jouw droomwoning laten bouwen? En liefst zo duurzaam mogelijk? Dan ben je bij Ooms Woonrealisaties aan het juiste adres. 

Sleutel-op-de-deur woningbouw en exclusieve villabouw, met een interieur op maat gemaakt in onze schrijnwerkerij, is onze specialiteit. Met ruim 70 jaar ervaring op onze teller nemen wij zelfs het volledige bouwproces voor onze rekening. Van de eerste steen tot de keukenkast! 

Daarom kies je Ooms Woonrealisaties voor je nieuwbouw

OOMSINSPIRATIEDAG 62

Jij kiest. Alles kan, alles mag.

En daarmee bedoelen we écht álles. Van het type gevelsteen en de kleur van de afvoerleidingen tot de inrichting van je woning en het werkblad van je nieuwe keuken

Bij ons vertrek je dus niet van een standaard bouwplan, maar wordt jouw droomhuis gebouwd zoals jij dat voor ogen hebt.

Je vindt alle vakspecialisten onder één dak.

Een architect om jouw woning te ontwerpen? Zorgen we voor. Een interieurarchitect nodig die de ultieme keuken ontwerpt? Hebben we. 

Een energiedeskundige gewenst die het rendement van een geothermische warmtepomp berekent? Aanwezig! Een vraag tijdens het bouwproces? Projectleider: check. You get the picture.

Je kan de volledige woning samenstellen op één plek.

De kleur van de gevelsteen. Het voegtype. Ronde of vierkante afvoerleidingen? Een keukenwerkblad in composiet, keramiek of solid surface? Een moderne trap met Z-treden of toch een klassieke trap met leuning? 

In onze gloednieuwe showroom vind je elk onderdeel van je nieuwe woning terug. Wil wil, kan de volledige woning dus samenstellen op één plek en hoeft niet heel Vlaanderen af te rijden. Handig, toch? 

Jij hebt meer tijd om te genieten.

Omdat we ervan overtuigd zijn dat bouwen een aangename ervaring moet zijn, nemen we het volledig bouwproces uit jouw handen. 

Zo zorgen we o.a. voor de nodige administratie en gaan we in jouw naam in gesprek met derden om de juiste attesten (veiligheidscoördinatie, stabiliteitsstudie, ...) te verkrijgen. Zo hoef jij je enkel toe te leggen op de leukste aspecten van je woning. En voor de rest? Genieten maar!  

Je geniet nog jaren van een lage energiefactuur.

Energiezuinigheid is altijd al ons paradepaardje geweest. Een woning van Ooms staat dan ook garant voor een laag E-peil en dus een lage energiefactuur. Elke maand opnieuw, jarenlang.

Meer zelfs: we werken graag richting een negatief E-peil. Daardoor wekt je woning meer energie op dan je verbruikt. Dat brengt op!

Dit kan je van ons verwachten

Sleutel-op-de-deur

Sleutel-op-de-deur woningbouw

Een nieuwe open of half open woning laten bouwen door één totaalaannemer die het volledige project overziet? Check! 

Villabouw

Exclusieve villabouw

Een ruime, luxueuze en vrijstaande woning laten bouwen die volledig voorzien wordt van maatwerk interieur? Op Ooms Woonrealisaties kan je rekenen. 

Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen

Energieneutrale woningen zijn al jaren ons paradepaardje. Dit doen we door slimme architectuur te combineren met de meest duurzame technieken op de markt.

Interieur op maat

Interieur op maat

Haal het maximale uit je woning en laat ons eigen team van interieurarchitecten, schrijnwerkers en plaatsers zorgen voor een interieur op maat.
LG Ooms woningBS Hoogstraten 72dpi 7 (Large)

Woningbouw volgens de traditionele bouwmethode

Als totaalaannemer bouwen we bij Ooms Woonrealisaties duurzame gezinswoningen in alle mogelijke bouwstijlen. Van moderne woningen met een strakke, geblokte architectuur tot traditionele pastoriewoningen met dakpannen en een gekaleide gevel.

Daarbij hanteren we geen standaard plannen. We vertrekken steeds van jouw wensen en van een uniek ontwerp op maat. Dat ontwerp kan zowel afkomstig zijn van onze eigen tekenaars als aangebracht worden door een architect van jouw keuze. De enige constante? Wij bouwen op de traditionele manier. Met gevelstenen en mortel dus, al dan niet in combinatie met een gevelbekleding van hout, aluminium of kunststof.

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning bij Ooms?

De kostprijs van een nieuwbouwwoning is afhankelijk van heel wat factoren. Naakte cijfers van verschillende bouwbedrijven vergelijken is bovendien vaak appelen met peren vergelijken. Bouwbedrijven bieden immers niet allemaal hetzelfde aan. 

Om onze werkwijze toe te lichten, schreven we een helder artikel. Daarin ontdek je de prijsbepalende factoren en de gemiddelde kostprijs per m² die wij normaliter hanteren tijdens een eerste indicatieve kostenraming.

OOMSINSPIRATIEDAG 4

Onze aanpak bij nieuwbouwwoningen

We starten met een verkennend gesprek.

Tijdens een eerste verkennend gesprek luisteren onze bouwadviseurs naar jouw wensen en levenswijze. Daarbij mag je zelfs, indien gewenst, (een plan van) je eigen architect meenemen. 

Heb je nog geen plannen? Dan gieten onze eigen tekenaars en architecten dat eerste verkennend gesprek in een eerste ontwerp. Daarbij krijg je meteen een eerste kostenraming. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Maak een afspraak

We ontlasten jou van alle administratieve verplichtingen.

Keur je het ontwerp goed? Dan zorgen wij voor de verplichte administratie in aanloop naar de start van de werken. 

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het aanstellen van een landmeter, een stabiliteitsstudie, de veiligheidscoördinatie, enzovoort. Zo heb jij meer tijd om te genieten tijdens één van de belangrijkste periodes in je leven.

We leveren jouw woning op volgens afspraak.

Tijdens de bouwperiode kan je steeds terecht bij jouw toegekende werfleider of klantenbegeleider. Hij/zij zorgt samen met onze eigen vakmensen en vaste partners voor een vlot verloop van de werken. 

Na gemiddeld zo'n 10 - 11 maanden word je droomwoning opgeleverd en kan je je verhuis beginnen plannen. 

Bekijk onze realisaties

OOMS 8

100% personalisatie, daar staan we voor.

Kende je Ooms Woonrealisaties al voor je op deze pagina kwam? Dan is dat waarschijnlijk omwille van de sleutel-op-de-deur woningbouw  een concept dat we in de jaren '60-'70 op de kaart gezet hebben. 

In tegenstelling tot toen beperken we ons vandaag niet meer tot standaard bouwplannen. Integendeel, want personalisatie is precies wat je van vandaag van Ooms Woonrealisaties mag verwachten. Dit zowel voor wat de ruwbouw van jouw nieuwe woning betreft, als het interieur ervan. 

Wat dat laatste betreft, hebben we zelfs onze eigen interieurarchitecten in dienst. Zij zorgen er samen met onze schrijnwerkerij voor dat iedere woning ook vanbinnen volledig volgens jouw smaak wordt ingericht;

Elk project is dus uniek, 100% gepersonaliseerd én met alle vrijheid samengesteld door jou.

Energiezuinige woning

Energiezuinige woningen bouwen: onze specialiteit

Of je nu de voorkeur geeft aan een landelijke pastoriewoning of een moderne villa, een woning die gebouwd werd door Ooms Woonrealisaties heeft één constante: een lage energiefactuur. 

Ver voordat energie een hot topic werd, stonden we bij Ooms Woonrealisaties namelijk al bekend als expert in BEN-woningen. Deze Bijna Energie Neutrale woningen zijn onder andere het resultaat van:

  • Een doordachte architectuur met weinig 'verlies'
  • Een slimme oriëntatie van de woning
  • Een nauwkeurige isolatie en optimale luchtdichtheid
  • Het gebruik van duurzame technieken 
  • Het gebruik van slimme technologie of 'domotica'

Stuk voor stuk aspecten die onze werkwijze al decennia lang typeren.

Echte reviews van echte nieuwbouwklanten

Familie Massart nieuwbouw

"Op geen enkel moment hebben wij stress ervaren."

Het grote vertrouwen dat we in jullie hebben, geven we zeker door aan anderen. We zijn heel tevreden, heel gelukkig in ons nieuwe huis. De complimenten die wij al kregen over ons huis, zijn complimenten voor jullie! Bedankt!

Familie Massart
Aartselaar

LG Ooms woningMG Putte 72dpi 4

"Ooms legt de lat zeer hoog."

Ik heb het onze werfleider Dennis zeker niet gemakkelijk gemaakt, maar dat bleek eigenlijk onnodig omdat Ooms zelf de lat al zeer hoog legt. Daarnaast was het contact met elke ploeg van Ooms zeer aangenaam en is naast de kwaliteit ook de snelheid van uitvoering verbazingwekkend hoog. Topfirma!

Familie Magerman – Geerts
Putte

Familie Van den Bulck Talemans

"Op Ooms kan je vertrouwen."

Bouwen is meestal niet zo eenvoudig omdat je dat maar eens doet, dus heb je iemand nodig die je kan vertrouwen. Ooms heeft op dat vlak zeer goed gescoord.

Familie Van den Bulck – Talemans
Hove

Wil jij nog meer nieuwbouw inspiratie? Dat vind je in onze gids!

Op onze website vind je al heel wat projecten, maar nog niet allemaal. In ons inspiratieboek vind je nog meer voorbeelden van materialen, interieurs, nieuwbouwwoningen en mogelijkheden. Laat je gegevens weten, dan sturen wij het je meteen digitaal op.


Veelgestelde vragen over nieuwbouw

Het doel van ons bedrijf is het volledig ontzorgen van mensen die willen bouwen- en/of renoveren. Wij hebben daarom ook veel geïnvesteerd in onze eigen mensen om jou vlot doorheen het bouwproces te loodsen, bij te staan en administratief te ontlasten. Daarom richten wij ons enkel op totaalprojecten die instapklaar door ons worden opgeleverd.  

Onze zusterfirma Bouwbedrijf Snijers richt zich wél enkel op ruwbouw, met name specifiek voor exclusieve villa- en projectbouw. 

Ja, we spreken een vaste prijs af, zonder herzieningsformules. Omdat we in een vroeg stadium materialen bestellen en de mogelijkheid hebben om bepaalde materialen te stockeren, kunnen we een vaste prijs garanderen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.