Over Ooms

Onze missie? Jou een vlotte en overzichtelijke ervaring bezorgen doorheen het volledige bouw- of renovatieproces. Zo heb jij meer tijd om te genieten.

ooms employees during work
ooms employees during work

Meer dan 65 jaar
bouwervaring

Rijkevorsel, 1954. Jan Ooms legde de eerste - figuurlijke en letterlijke - steen van Ooms Woonrealisaties. De eenmanszaak evolueerde tot het lokaal verankerde en financieel gezonde familiebedrijf dat we vandaag zijn.

house drawings and layouts
ooms employees during work

Energiezuinig (ver)bouwen

Energiezuinigheid staat bij elk nieuwbouw- of renovatieproject centraal. Wij bouwen jouw woning steeds energiezuiniger dan de wettelijke energienormen. Zo zijn wij dé specialist voor BEN-woningen. Daarbij hechten we veel belang aan het juiste ontwerp, tot in de puntjes uitgewerkte details en de juiste hernieuwbare energie.

Onze impact in cijfers

Wij realiseren al meer dan 65 jaar droomwoningen, appartementen en interieurinrichtingen. Voor ons zit groots genieten in de kleinste details én in deze cijfers waar we ontzettend trots op zijn.

2.500+
nieuwbouwwoningen
en appartementen
65+
jaar stevige ervaring in het vak
1.000+
grote en kleine
renovatie -en verbouwingswerken
3.500+
tevreden klanten

Een sterk en
hecht team

Ooms Woonrealisaties bestaat uit een sterk, ervaren en hecht team van meer dan 100 eigen mensen. 
Zij vormen de stevige fundering van de mooie resultaten die we neer mogen zetten.

ooms employees during work

Onze aanpak

Uniek ontwerp

Geen standaard formules hier. We luisteren naar jouw wensen en behoeftes zodat we volledig op maat kunnen werken.

Heldere totaalprijs

Al tijdens de ontwerpfase krijg je een gedetailleerd prijsvoorstel. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Administratieve ontlasting

Wij nemen voor het volledige bouw- of renovatieproject alle administratieve verplichtingen op ons.

Vaste aanspreekpunten

Je zal je bouwadviseur, interieuradviseur en werfleider/klantenbegeleider regelmatig horen én zien tijdens het hele proces. Hij of zij helpt je graag verder met al je vragen of bezorgdheden.

Kwaliteitsvolle oplevering

Jouw werfleider of klantenbegeleider zal samen met onze eigen vakmensen en vaste partners zorgen voor een vlot verloop, met oog voor het kleinste detail.

Eigen schrijnwerkerij

Onze eigen interieurarchitecten vormen een vlotte tandem met onze eigen schrijnwerkerij én eigen plaatsingsteams.

Wil jij ook meer tijd om te genieten? Wij zorgen voor een zorgeloos proces.

Onze werkregio

Vanuit onze thuisbasis Rijkevorsel richten we ons op de volledige provincie Antwerpen en de aangrenzende delen van Limburg en Vlaams-Brabant.

Ligt jouw bouw-, renovatie- of interieurproject in deze regio? Dan zitten we graag eens rond de tafel.

Contacteer ons

Ooms zoekt collega's

Het team van Ooms Woonrealisaties groeit voortdurend.
Daarom zijn we steeds op zoek naar het juiste talent.

Lidmaatschappen & certificaten

Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) maakt Ooms via een actieplan op maat werk van een bedrijfsvoering die winstgevend is voor zowel de onderneming als voor mens en milieu.

Dit gaat over omgaan met schaarse grondstoffen, zuinig energieverbruik, investeren in menselijk kapitaal, inspelen op de behoeftes van morgen, …

Een woning bouwen is een van de belangrijkste investeringen in je leven, dus dit kan maar beter vlekkeloos verlopen.

Ooms is lid van het Charter der Woningbouwers, zo krijg jij de garantie dat je bouwt met een vakbekwame en betrouwbare partner die zich houdt aan de richtlijnen neergeschreven in de Wet Breyne.

De Confederatie bouw zorgt voor advies op maat van elk bedrijf via juridische, sociale en fiscale deskundigen en biedt hulp bij administratieve formaliteiten of opleidingsinstrumenten.

Het doel van de  Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba) is enerzijds het verenigen van ruwbouw- en algemene bouwondernemingen op sectoraal of subsectoraal niveau en anderzijds het onderhouden en versterken van de professionele solidariteit tussen de leden.

Als lid van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) kan Ooms rekenen op technische ondersteuning, advies en informatie zodat altijd de juiste uitvoeringsmethodes en normen gehanteerd kunnen worden.