Totaalrenovatie   Achtergevel   Project LN Hoogstraten

Totaalrenovatie of aanbouw? Op Ooms kan je rekenen.

Is jouw woning verouderd? Of wil je je woning uitbreiden met een aanbouw of een extra verdieping? Dan is het tijd voor een totaalrenovatie en daarvoor is Ooms Woonrealisaties de renovatiespecialist die je zoekt.  

Van het ontwerp van de renovatie en de begeleiding in materiaalkeuzes tot de afbraakwerken, metselwerken, vloerwerken, dakwerken en het binnenschrijnwerk voor kasten, keukens en badkamers: onze renovatieafdeling steekt jouw woning graag in een nieuw jasje.

Aannemer Totaalrenovatie   Joren Wynants   Ooms Woonrealisaties

Onze renovatieadviseurs brengen jouw totaalrenovatie tot een goed einde

Klaar om te verbouwen? Begin met een grondige voorbereiding. Daarvoor komen onze renovatieadviseurs graag eens bij jou langs om de bestaande woning te bekijken. 

Tijdens het plaatsbezoek wordt de huidige situatie in kaart brengen en adviseren onze experten jou over de mogelijkheden. Vakkundig advies is immers de eerste stap in een geslaagde totaalrenovatie of aanbouw. 

Deze afspraak is vrijblijvend. Indien gewenst, volgt een voorontwerp en een eerste kostenraming van de werken. 

De volgende stappen van je totaalrenovatie

IMGP3018 1 (Large)

Je geeft de renovatie van je woning vorm.

Heb je een goed zicht gekregen op de mogelijkheden voor de renovatie? Dan is het tijd om je nieuwe woning vorm te geven. 

Dat doe je in ons inspiratiecentrum in Rijkevorsel. Daar kan je in nauwe samenwerking met onze bouwadviseurs (en indien van toepassing voor de renovatie ook met onze interieurarchitecten) alle aspecten van de renovatie vastleggen. Van nieuwe gevelstenen, afvoerleidingen en dakpannen tot nieuwe ramen, deuren, vloeren of kasten. Alle aspecten van je woning kunnen gekozen worden in ons inspiratiecentrum. 

Onze bouwadviseurs kunnen jou daar trouwens ook informeren over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en ventilatiesystemen. Een volledige verdieping in ons inspiratiecentrum staat namelijk in het teken van energie en de buitenschil van de woning. Als energie-experts tonen zij jou er graag wat er allemaal mogelijk is om jouw hernieuwde woning meteen ook zo duurzaam mogelijk te maken.

Wil je al eens inspiratie komen opdoen in onze showroom? Dat kan. Wij zijn doorlopend geopend.

Bekijk de openingsuren

De renovatie gaat van start.

Zodra je het volledige dossier - inclusief ontwerp en offerte - goedkeurt, wordt de renovatie ingepland.  

Belangrijk om weten: bij Ooms Woonrealisaties voeren we we onze renovatieprojecten zelf uit. Daarvoor kunnen we rekenen op ervaren renovatiewerkers die zowel afbraakwerken, metselwerken als dakwerken uitvoeren. Voor het interieur hebben we dan weer onze eigen schrijnwerkers en plaatsers in dienst. 

Door de volledige renovatie in eigen beheer te kunnen uitvoeren, hebben we altijd perfect zicht op de looptijd van jouw renovatie en kunnen we de kwaliteit bieden die jij verwacht. 

Je 'nieuwe' woning wordt opgeleverd.

Tijdens de renovatie kan je rekenen op de vakkennis van onze projectleiders. Jouw renovatie staat immers onder leiding van één persoon die zich bekommert over de planning, de uitvoering en bijhorende administratie. Zo kan je in geval van vragen of opmerkingen steeds terecht bij dezelfde persoon. 

Nadert de renovatie zijn einde? Dan is het ook de projectleider die, samen met onze renovatieadviseur, de oplevering ervan voor zijn rekening neemt. 

Hoeveel kost een totaalrenovatie?

We begrijpen dat je graag een idee wilt hebben van de kosten voor een duurzame renovatie. Daarom besteden we veel tijd aan een grondige voorbereiding. Hoewel er geen vaste prijs is voor een dergelijke renovatie, zijn er enkele cruciale factoren om rekening mee te houden. En daar schreven we een gids over. 

Totaalrenovatie

Voordelen van een totaalrenovatie met Ooms Woonrealisaties

Je hebt slechts één aannemer.

Ooms Woonrealisaties is een totaalaannemer voor renovatie. Dat betekent dat wij alle renovatiewerken kunnen uitvoeren. 

Van afbraakwerken, metselwerken, dakwerken, elektriciteitswerken en sanitaire werken tot het maatwerk voor keukens, badkamers of kasten. Zo heb je aan één aannemer genoeg om je volledige renovatie uit te voeren.

Je krijgt een woning zoals je ze wil. 

Omdat we onze renovaties op maat uitwerken, is jouw vernieuwde woning volledig verbouwd naar jouw noden en wensen. 

Je krijgt advies voor je binnen en je buiten.

Onze bouwadviseurs helpen jou vanaf het eerste contact op weg, maar ook onze interieurafdeling speelt een belangrijk rol in iedere totaalrenovatie. 

Op onze interieurafdeling vind je bovendien geen toonzaalverkopers, want onze keukens, badkamers en maatkasten worden gerealiseerd door interieurarchitecten. Zij werken alleen unieke ontwerpen uit en koppelen esthetische eigenschappen moeiteloos aan functionaliteit. Zo krijg je de meeste meerwaarde.

Je geniet van een lage energiefactuur.

Als expert in BEN-woningen streven we ook bij renovaties naar een bijzonder duurzame woning. We integreren graag zeer slimme energieoplossingen (warmtepomp, vloerverwarming, ventilatiesysteem D, ...) en zorgen we voor een maximale luchtdichtheid. 

Zo geniet jij nadien elke maand opnieuw van een zeer lage energiefactuur. Bovendien creëer je op die manier ook meerwaarde voor de woning, wat belangrijk is met oog op een eventuele verkoop later.

Veelgestelde vragen over energetische totaalrenovaties

De duur van een groene renovatie varieert afhankelijk van de omvang van het project, maar het kan doorgaans enkele maanden tot een jaar in beslag nemen. 

De kosten van een groene renovatie variëren sterk, afhankelijk van het ontwerp, de materialen en de omvang van het project. 

In de meeste gevallen kun je tijdens de renovatie in je huis blijven wonen, maar het kan enige overlast veroorzaken. Het is raadzaam om vooraf met ons te bespreken hoe we de overlast tot een minimum kunnen beperken. 

Ja, er zijn subsidies en financiële steunprogramma's beschikbaar voor energetische totaalrenovaties die bijdragen aan een verlaging van het E-peil en energie-efficiëntie. Onze renovatieadviseurs helpen je graag bij het verkrijgen van deze financiële voordelen.