Ooms Woonrealisaties bereikt symbolische mijlpaal in nieuwbouwproject Den Bonten Os in Westmalle

Bij Ooms Woonrealisaties ontwikkelden én plaatsten we eind juni de inkombogen van het appartementencomplex Den Bonten Os in Westmalle. Een mijlpaal!

Written by
Datum
5.7.2022
Leestijd
2
min
Categorie
Bouwen

In opdracht van Immo Mintjens werken we bij Ooms Woonrealisaties momenteel aan de opbouw van het appartementencomplex Den Bonten Os. De werken werden eind 2020 opgestart en zijn ondertussen goed gevorderd. Vorige week werd er zelfs een symbolische mijlpaal behaald met het plaatsen van de bogen boven de inrijpoort.

Appartementencomplex Den Bonten Os

Het nieuwbouwproject “Den Bonten Os” situeert zich in het midden van de dorpskern van Westmalle, centraal in het commercieel hart. Het project omvat 37 BEN-appartementen en 4 handelspanden, verspreid over twee afzonderlijke gebouwen die gescheiden zijn door een middenplein vol groen. Met de bouw van het nieuwbouwcomplex zal het winkelhart van Westmalle een nieuwe impuls krijgen. Het complex zal als blikvanger van de gemeente kunnen dienen, met een glasheldere meerwaarde op zowel commercieel als architecturaal gebied.

Op de website van ontwerpbureau AIDarchitecten wordt de architectuur van het complex alvast als volgt beschreven:

Gezien de naar het zuiden gerichte voorgevel langsheen een vrij drukke weg gelegen is, voorzien we de appartementen van een buitenruimte in de vorm van een loggia, een inpandig terras dat naar eigen wens afgesloten kan worden door een glazen harmonicawand. Deze loggia’s wisselen af met licht uitspringende erkers, zodat er een spel ontstaat tussen teruggetrokken en uitstekende ruimte. Daarnaast worden in de verspringingen plantenbakken voorzien, die zorgen ervoor dat de gevel wat kan “vergroenen”.

Het binnengebied tussen beide gebouwen wordt als een plein aangelegd, omringd door groenzones, zodat het een “groene kamer” ontstaat. Op dit plein is er de mogelijkheid om wagens te parkeren, weliswaar in het kader van bezoeker, hetzij voor de commerciële ruimten, hetzij voor de bewoners. Vooral de ruime doorgang, de grote open ruimte tussen de gebouwen, een combinatie van parkeren en groen, de achtergelegen gemeenschappelijke tuin met kippenhok, het bouwen van een klusruimte met wasplaats voor fietsen en auto’s, het plaatsen van zitbanken, het ter beschikking stellen van gemeenschappelijke (elektrische)deelfietsen zullen ongetwijfeld een meerwaarde betekenen voor dit project en de samenhorigheid van de bewoners.

Stijlvolle architectuur

Zoals men bij AIDarchitecten stelt, is één van de kenmerken van het nieuwbouwcomplex de ruime doorgang of inkompoort die opvalt door een sierlijke vorm. De betonbogen die de structuur mogelijk maken, werden eind juni bij Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel geproduceerd door onze eigen metsersploegen en vervolgens geplaatst aan de voor- en achterzijde van het gebouw aan de Antwerpsesteenweg. Daarmee werd een symbolische mijlpaal bereikt in de bouw van het complex.

Plaatsing van bogen inrijpoort | Beeld: Ooms Woonrealisaties

De stijlvolle en tijdloze architectuur in combinatie met de strategische ligging verzekeren alvast een aangenaam wooncomfort voor de toekomstige bewoners. Alle appartementen zullen voorzien worden van alle moderne technieken zoals ventilatiesysteem type-D, geothermische warmtepompen incl. koeling, zonnepanelen en vloerverwarming. Al deze technieken zorgen voor een optimaal wooncomfort en staan garant voor een laag energieverbruik, kenmerkend voor deze Bijna Energie Neutrale-appartementen.

Voor meer informatie over de appartementen in het nieuwbouwcomplex Den Bonten Os kan u steeds terecht bij Immo Mintjens.

Foto voorgevel Den Bonten Os: AID Architecten