Ooms Woonrealisaties wint de Kempenaar 2022

Op donderdag 6 oktober werd Ooms Woonrealisaties met de trofee Kempenaar 2022 door ondernemersorganisatie Etion bekroond voor positief en duurzaam ondernemerschap.

Wat. Een. Avond. Eentje voor de geschiedenisboeken van Ooms Woonrealisaties. Op donderdag 6 oktober mocht Ooms Woonrealisaties immers de trofee Kempenaar 2022 in ontvangst nemen: een bekroning voor decennia lang gezond ondernemerschap op basis van typisch Kempische waarden.

Etion Kempenaar

Elk jaar opnieuw reikt ondernemersorganisatie Etion een trofee uit aan een bedrijf dat de Kempen op een duurzame manier op de kaart zet. Daarbij gaat Etion op zoek naar bedrijven die positief ondernemerschap aan de dag leggen, duurzame groei realiseren en daarbij het welzijn en de ontwikkeling van de eigen medewerkers én de brede gemeenschap geen seconde uit het oog verliezen. De trofee 'Kempenaar' wordt bijgevolg steeds uitgereikt aan een 100% Kempische onderneming die aan de hand van sterke waarden bewezen heeft succesvol te kunnen ondernemen op lange termijn.

Van links naar rechts: genomineerden Ben Ooms (Ooms Woonrealisaties), Roeland Fraussen (Renotec) en Kim Bogaerts (Schoonmaak Kempen)

Dit jaar werd op 6 oktober in Colonie 7 te Merksplas gestemd voor een opvolger van Wilms, de winnaar van 2021. Hiervoor waren we met Ooms Woonrealisaties genomineerd aan de zijde van Renotec uit Geel en Schoonmaak Kempen uit Hoogstraten, twee uitzonderlijke ondernemingen met elk een sterk verhaal. De prijs werd toegekend op basis van drie stemrondes: een jurybezoek, een online stemming en een live voting door het publiek aanwezig op de uitreiking. Meer dan 2000 ondernemers en supporters brachten uiteindelijk hun stem uit en daarbij trokken we gisterenavond met Ooms Woonrealisaties aan het langste eind. Dit tot groot genoegen van mede-gedelegeerd bestuurder Ben Ooms, die de trofee overhandigd kreeg van Tina Ermgodts, HR Manager van Wilms.

"Deze trofee is er eentje voor onze mensen", laat Ben noteren in een eerste reactie. "Voor iedereen die er de voorbije 68 jaar voor gezorgd heeft dat Ooms Woonrealisaties het gezonde bedrijf kan zijn dat het vandaag ook effectief is. Voor zij die elke dag opnieuw onze KRIS-bedrijfswaarden Kwaliteit, Respect, Inzet en Samenwerking uitdragen en op basis daarvan onze klanten zo goed mogelijk proberen te dienen. Daarnaast doet het mij ook persoonlijk wat. Mijn grootvader en oprichter van de firma, Jan Ooms Senior, richtte de firma in 1954 immers op met als één van de belangrijkste waarden om de eigen medewerkers te respecteren, te belonen voor goed werk én steeds correct te behandelen, als gelijken. Dat wij hier vandaag, zoveel jaren later, de Etion Kempenaar in ontvangst mogen nemen, is een enorme erkenning en tegelijk de bevestiging dat onze manier van ondernemen nog steeds gerespecteerd wordt, zowel binnen als buiten de firma."

Namens Ooms Woonrealisaties wensen wij Renotec en Schoonmaak Kempen nogmaals uitdrukkelijk te feliciteren met het mooie parcours dat deze twee rasechte Kempische ondernemingen tot dusver hebben afgelegd. Ook ondernemersorganisatie Etion verdient een grote pluim voor de manier waarop zij ondernemers samenbrengen en verenigen.

De delegatie van Ooms Woonrealisaties die de trofee Kempenaar 2022 in ontvangst nam
Jens Bouvin