Ruim 200 geïnteresseerden bezochten project 'Kruispad' in Oud-Turnhout op Nieuwbouwzondag

Op Nieuwbouwzondag 22 oktober ontvingen we ruim 200 bezoekers in ons nieuwste project 'Kruispad' in Oud-Turnhout. Een succes!

Na enkele jaren afwezigheid namen we afgelopen weekend opnieuw deel aan Nieuwbouwzondag. Daarvoor stelden we ons nieuwste project 'Kruispad' in Oud-Turnhout open voor het grote publiek. Met succes, want ruim 200 bezoekers kwamen een praatje maken met onze bouwadviseurs Christ en Wim.

Grote interesse

"Met 200 bezoekers was Nieuwbouwzondag voor ons een buitengewoon succes", steekt bouwadviseur en bestuurslid Christ Schalk van wal. "Op voorhand is het immers toch altijd koffiedik kijken hoeveel bezoekers een kijkdag op de been brengt. Dat er tussen 10u en 15u voortdurend mensen op een aangenaam tempo binnen en buiten gingen, stemde ons bijzonder tevreden. We ontvingen zowel mensen uit Oud-Turnhout zélf, die voor zichzelf of voor de kinderen kwamen kijken, alsook mensen uit de omliggende gemeenten. Denk aan Retie, Arendonk, Kasterlee of Lichtaart."

Christ Schalk in gesprek met bezoekers

Opvallend: onder de vele bezoekers bevonden zich veel mensen met concrete interesse in één van de 7 woningen van het project.

"En dat is uiteraard aan fijne vaststelling", zegt Christ. "De 7 woningen van dit project zijn immers bijzonder rustig gelegen, in een woonwijk waar zo goed als géén verkeer komt. Ideaal dus voor zowel jonge gezinnen met kleine kinderen als de wat oudere mensen die de rust willen opzoeken. De keerzijde van de medaille is echter de beperkte mate waarin dit project natuurlijke mond-aan-mondreclame genereert omwille van die verborgen ligging. Dat is anders dan bij projecten die langs een drukke steenweg liggen. De rustige ligging is echter juist één van de vele pluspunten van het project. In onze communicatie voorafgaand aan de Nieuwbouwzondag hebben we daar dan ook extra nadruk op gelegd, iets wat blijkbaar de mensen heeft aangesproken."

Daarnaast ligt de nadruk bij dit project ook op het energie-aspect. "Het E-peil van deze woningen ligt tussen de 3 en -2, wat betekent dat de woning zeer duurzaam met energie omspringt", weet Christ. "De gesloten woningen genereren in theorie zelfs meer energie dan er verbruikt dient te worden. Een lage energiefactuur is dan ook een zekerheid, plus 5 jaar 100% korting op het kadastraal inkomen. Ook dát aspect heeft de afgelopen jaren bij de mensen natuurlijk heel veel aan belang gewonnen."

Betaalbaar, ruim en energiezuinig

Naast de rustige ligging konden de bezoekers van project 'Kruispad' ook tal van andere positieve punten vaststellen.

"De reactie die we bij de meeste bezoekers zagen, was er eentje van een aangenaam ruimtegevoel", zegt Christ. "Bij half open of gesloten bebouwingen heerst immers toch vaak het gevoel dat de ruimtes snel te klein zijn. In het 'Kruispad' is dat niet zo. De leefruimte is open, met veel lichtinval, terwijl ook de slaapkamers en de badkamer bijzonder ruim zijn. Hetzelfde kan gezegd worden over de diepe tuin die naar het zuiden gericht is."

Sfeerbeeld van project 'Kruispad' op Nieuwbouwzondag

Daarnaast was uiteraard ook het kostenplaatje een vaak terugkerend onderwerp.

"Dat de woningen te koop zijn vanaf €415.000 werd positief onthaald. Dat had natuurlijk ook veel te maken met het feit dat de bezoekers met eigen ogen konden vaststellen wat er in die prijs allemaal inbegrepen zit. Denk aan een warmtepomp met vloerverwarming op het gelijkvloers en de verdieping, een moderne installatie van 12 zonnepanelen op het dak, .... Ook de oprit en het terras, die reeds aangelegd waren, alsook de volledige perceelsomheining zijn inbegrepen in die aankoopprijs."

"Koppel dat aan de hoge afwerkingsgraad van de keuken, het badmeubel, de trappenhal en de vloeren en de bezoekers konden alleen maar vaststellen dat het kostenplaatje gewoonweg correct is voor een woning van dit genre. Een gloednieuwe en hyperenergiezuinige woning, voorzien van al het hedendaags wooncomfort, voor €1.700 per vierkante meter is vandaag immers toch een zeldzaamheid aan het worden. Met nog 5 woningen beschikbaar op dit moment ligt er nog een unieke kans voor het grijpen voor enkele gezinnen. Dat besef is er, want de eerste vervolgafspraken voor deze week werden zelfs al gemaakt op Nieuwbouwzondag zélf", besluit Christ.

Meer informatie

Heb jij het kijkoment in het 'Kruispad' op Nieuwbouwzondag gemist? Ben je alsnog benieuwd of één van de woningen iets voor jou kan zijn? Neem dan contact op met bouwadviseur Christ Schalk op info@ooms.be of via 03 309 09 09.