Te koop In uitvoering

Project Lichtveld // Tessenderlo

In het centrum van Tessenderlo, op 700m wandelafstand van de Markt, bouwt Ooms Woonrealisaties de gloednieuwe residentie 'Lichtveld' (genoemd naar de straat waarin het project zich bevindt).

Een groenoase in het hartje van Tessenderlo

Residentie Lichtveld is een modern appartementencomplex, naar het ontwerp van AP/ART Architecten uit Lier. De residentie bevat 22 woonentiteiten opgericht in een collectieve parktuin. 

Het aanbod aan appartementen betreft een mooie gevarieerde mix van kwalitatieve 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen met een praktische ondergrondse parkeergarage. De grootte van de woongelegenheden varieert van 70m² voor een 1-slaapkamerappartement tot 140m² voor het meest luxueuze dakappartement.

Met de ontwikkeling van residentie Lichtveld wordt het mogelijk gemaakt om te wonen op een unieke locatie; in een parkachtige groene oase van rust gelegen in het hart van een bruisend Tessenderlo. 

Residentie Lichtveld strijkt zich uit over twee bouwvolumes. Zo vindt men langs de straatzijde een eerste bouwvolume met 10 hoogwaardige appartementen. Deze appartementen beschikken over ruime inpandige en lichtrijke dakterrassen. Een aangename 'trage doorsteek' leidt vervolgens naar een tweede bouwvolume met 12 appartementen. Dit achterliggende volume wordt haaks op de weg ingeplant. Daardoor kijken de dakterrassen uit op de collectieve binnentuin die uitgewerkt wordt door landschaps- en tuinarchitect Archi-Verde

Door het behoud van de aanwezige waardevolle bomen gaat dit binnenhof bovendien landschappelijk naadloos over in de aansluitende bestaande parktuin. Op deze manier ontstaat een volwaardige groenoase, op wandelafstand van het centrum van Tessenderlo. 

Eigentijdse architectuur

De twee bouwvolumes van residentie Lichtveld zijn ontworpen als hoogwaardige eigentijdse architectuur. Ze worden afgewerkt met kwalitatieve en duurzame materialen, met name een lichtgrijze gevelsteen en donker buitenschrijnwerk

Er wordt een plint voorzien in zichtbeton die doorgetrokken wordt in de afscheidingen van de terrassen als halfhoge muurtjes. Dit zichtbeton komt ook terug in de zitelementen in de collectieve parktuin. De speelse volumewerking in de gevels zorgt voor de nodige fragmentatie op schaal van de omgeving zonder evenwel de eenheid te verliezen. De relatie tussen de woongelegenheden en de parktuin wordt versterkt door de doordachte oriëntatie van de toegangen, terrassen en de lichtrijke leefruimten.

Individuele warmtepompen aangesloten op een collectieve geothermische diepteboring, zorgen voor een duurzame en energiezuinige verwarming en verkoeling van de woningen.

Beschikbaarheid en prijzen

De werken aan residentie Lichtveld worden aangevat begin 2024. Er wordt rekening gehouden met een bouwtijd van +- 24 maanden, waardoor de voorlopige oplevering van het volledige project is voorzien voor eind 2025 (steeds onder voorbehoud). 

Op moment van dit schrijven (8 februari 2024) zijn alle wooneenheden nog beschikbaar voor verkoop. Meer informatie over prijzen wordt beschikbaar gesteld in de loop van mei-juni 2024. 

Wil je als eerste informatie ontvangen over beschikbaarheid en verkoop? Registreer je dan via onderstaand formulier.

Registreren

Projectdetails

Opdrachtgever Ooms Woonrealisaties
Architect AP/ART Architecten
Samenwerking Landschaps- en tuinarchitect Archi-Verde

Interesse?

Laat je gegevens hier achter en ontvang meer informatie over het project.