6 voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen met Ooms Woonrealisaties

Beschik je over een bouwgrond en overweeg je verschillende manier om er je droomwoning op te laten bouwen? Dan overweeg je wellicht ook om sleutel-op-de-deur te bouwen. Waarom die methode bij Ooms Woonrealisatieszo populair is, ontdek je hier.

Wat is sleutel-op-de-deur bouwen?

Sleutel-op-de-deur bouwen betekent dat je een overeenkomst sluit met één bouwbedrijf om de volledige woning (1) te bouwen en (2) meteen af te werken. Het sleutel-op-de-deur bouwbedrijf neemt daarbij de volledige coördinatie van alle bouwgerelateerde werken (incl. planning en administratie) op zich. 

Een woning die gebouwd is volgens de sleutel-op-de-deur bouwmethode is na oplevering ook meteen instapklaar. Da's alvast handig natuurlijk, al zijn er nog meer specifieke voordelen verbonden aan sleutel-op-de-deur bouwen met Ooms Woonrealisaties. De belangrijkste voordelen van onze werkwijze hebben we hieronder samengevat.

Voordeel 1: Je kan zorgeloos bouwen.

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen met Ooms Woonrealisaties is het comfort dat onze werkwijze met zich meebrengt. Onze slogan, 'Meer tijd om te genieten', verwijst zelfs rechtstreeks naar de aandacht die wij besteden aan persoonlijke klantbegeleiding en ontzorging.

Wie ervoor kiest om sleutel-op-de-deur te bouwen met Ooms Woonrealisaties kiest ervoor om de volledige coördinatie en uitvoering van het project bij ons neer te leggen. Vanaf het eerste ontwerp tot de definitieve oplevering. Dat betekent meteen ook dat jij je als klant geen zorgen hoeft te maken over de meeste ergernissen die zich kunnen voordoen bij de bouw van een woning. 

Traditionele ergernissen bij de bouw van een woning kunnen o.a. zijn...

 • Communicatie met logge instanties omtrent vergunningen en attesten
 • Het organiseren van de administratieve rompslomp: van bouwaanvraag tot postinterventiedossier
 • Vergelijken, selecteren en inplannen van verschillende aannemers
 • Herstellen van beschadigingen
 • Terugroepen van foute leveringen 
 • ...

Doordat we bij Ooms Woonrealisaties alle verantwoordelijkheid op ons nemen, ervaar jij minder stress tijdens de bouw van je woning. Als er iets fout gaat, kunnen de verschillende betrokken aannemers niet met de vinger naar elkaar wijzen. Over de aansprakelijkheid wordt dan ook niet gediscussieerd. Sleutel-op-de-deur bouwen doen we dan ook onder de wet-Breyne. Die biedt een goede bescherming en garandeert dat je een degelijke woning krijgt tegen correcte financiële voorwaarden.

Archiefbeeld SOD-woning in Zandhoven

Voordeel 2: Je bouwt à la carte.

Waar een traditionele sleutel-op-de-deur bouwfirma vroeger vaak gebruik maakte van slechts een handvol vaste bouwplannen en materialen, is dat bij Ooms Woonrealisaties vandaag geenszins het geval. Onze woningen worden steeds ontworpen vanaf een wit blad en zijn tot in het kleinste detail gebaseerd op jouw wensen, jouw stijl, jouw budget. De woning is met andere woorden 100% gepersonaliseerd.

Ontdek onze realisaties

Bovendien heb je bij Ooms Woonrealisaties alle vrijheid op gebied van de manier waarop het ontwerp tot stand komt.

 • Onze eigen ontwerpdienst. Onze eigen bouwadviseurs kunnen jouw wensen vertalen naar een plan op maat. Hetzelfde geldt voor het interieur van jouw woning, waar je kan rekenen op de expertise van onze eigen gediplomeerde interieurarchitecten.
 • Via een externe architect. Neem je liever een externe architect onder de arm? Dat kan. Als sleutel-op-de-deur bouwbedrijf gaan wij graag aan tafel met externe architecten en bespreken we de beste manieren om jouw woning en onze bouwmethode in elkaar te laten samensmelten.
 • Aan de hand van een bestaand bouwplan. Beschik je al over een plan? Neem het mee naar het eerste kennismakingsgesprek. Een bestaand bouwplan is voor ons een goed startpunt van de gesprekken.

Maak een afspraak

Voordeel 3: Je bouwt aan een transparant kostenplaatje.

Een sleutel-op-de-deur woning wordt bij Ooms Woonrealisaties gebouwd aan een vaste prijs. Meer zelfs: de kostprijs van de woning is op voorhand al bekend. 

Bij Ooms Woonrealisaties krijg je immers tijdens het eerste kennismakingsgesprek al een kostenraming, gebaseerd op jouw wensen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Naarmate het ontwerp concreter wordt en alle kostenposten ingevuld geraken, ontvang je een concrete offerte waarbij prijsvastheid geldt. Risico op uit de hand lopende meerprijzen is er niet, tenzij je er tijdens het bouwproces voor kiest om eerdere keuzes te vervangen door nieuwe (duurdere) keuzes. 

Je hebt met andere woorden eigenhandig grip op de variaties in totale kostprijs zodra de overeenkomst ondertekend is. 

Voordeel 4:  Je bouwt binnen een duidelijke tijdspanne.

De zekerheid op gebied van kostprijs waarover je bij een sleutel-op-de-deur woning beschikt, geldt eveneens voor de duur van de bouwperiode. De oplevering van een sleutel-op-de-deur woning wordt immers aan de hand van een uiterste opleverdatum van meet af aan ingepland. 

Dat de timing van onze nieuwbouwprojecten zelden of nooit in het gedrang komt, is te danken aan enkele belangrijke factoren. Die werden opgebouwd in de 70 jaar die Ooms Woonrealisaties ondertussen als sleutel-op-de-deur bouwbedrijf actief is.

 • Ooms Woonrealisaties is een stabiel bouwbedrijf dat al decennia lang samenwerkt met vaste partners en leveranciers in de Kempen die eveneens bijzonder stabiel zijn. Een lange staat van dienst dus, die ons in de meeste gevallen de stempel van preferred partner  heeft opgeleverd. Leveringen komen daardoor zelden in het gedrang, waardoor wij onze planning steeds kunnen nakomen.
 • Doordat we bij Ooms Woonrealisaties zoveel mogelijk werken in eigen beheer uitvoeren, schuiven onze ploegen steeds netjes op van werf naar werf. Onze dienst Planning legt daarbij de nodige efficiëntie aan de dag, waardoor vertragingen tot een minimum beperkt worden. Voor specialismen als elektriciteit, chapewerken of bezettingswerken werken we samen met onderaannemers die vaak voor +- 75% van hun tijdsbesteding voor onze projecten werken. Ook daar hebben we dus grip op de timing.

Let op: een bouwproject is altijd onderhevig aan weersomstandigheden. Denk aan hevige regenval of vrieskou. Buiten de wil van de bouwfirma om kan de looptijd van een project daardoor lichtjes variëren. 

Keuken van familie VL.W. in Oelegem (Ranst)

Voordeel 5: Je geeft meerwaarde aan je woning.

In deze moderne tijden geef je vooral meerwaarde aan je woning op twee manieren: door gebruik te maken van duurzame energieoplossingen en door de bewoonbare oppervlakte van je woning te maximaliseren aan de hand van interieurmaatwerk

 • Als sleutel-op-de-deur bouwbedrijf staat Ooms Woonrealisaties synoniem voor energiezuinig wonen. Al lang vóór energiezuinige oplossingen de norm waren, ontwikkelden wij ons al tot expert in BEN-woningen. Zo bouwen we onze nieuwbouwwoningen steeds energiezuiniger dan de norm. Dat doen we aan de hand van doordachte architectuur en bovengemiddelde aandacht voor o.a. het vermijden van koudebruggen met gedetailleerde isolatie, ventilatiesysteem D, vloerverwarming in combinatie met een (geothermische) warmtepomp, enzovoort.  
 • Meerwaarde creëren doen we daarnaast ook met vast interieur op maat. Maatwerk zorgt er immers voor dat de bewoonbare oppervlakte maximaal benut kan worden. Vast interieur zoals de keuken, het badkamermeubel en ingebouwde kasten worden al vroeg mee opgenomen in het ontwerp van de woning. Daarvoor kan je rekenen op onze gediplomeerde interieurarchitecten. Zij ontwerpen het interieur volgens jouw wensen. Nadien zorgt onze schrijnwerkerij voor de perfecte uitvoering ervan. 

Voordeel 6: Je vindt alles voor je woning op één plek.

Je nieuwe woning vormgeven, kan een tijdrovende bezigheid zijn. Voor de meeste mensen is het ook een volledig nieuwe gebeurtenis, waarmee men weinig vertrouwd is. Begeleiding is daarbij de sleutel tot succes. Bovendien is niet iedereen er voor te vinden om half Vlaanderen af te rijden en bij verschillende leveranciers het gamma te ontdekken.

Voor wie graag op laagdrempelige wijze zijn droomhuis wil laten bouwen, is sleutel-op-de-deur een uitstekende keuze. Zéker bij Ooms Woonrealisaties is dat zo, want in onze gloednieuwe showroom vind je alles om te bouwen op één plek. Inclusief het professionele advies van onze bouwadviseurs en interieurarchitecten.

Onze gloednieuwe showroom meet +2.000m² en telt drie verdiepingen aan wooninspiratie. Je vindt er alles, maar dan ook écht alles wat een nieuwe woning vereist. Van gevelstenen, ramen & deuren, ventilatiesystemen en trappen tot afgewerkte keukens en badmeubels op maat.

Ontdek de showroom

Het inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel

Conclusie

Sleutel-op-de-deur bouwen met Ooms Woonrealisaties biedt een breed scala aan voordelen. De belangrijkste zijn comfort, begeleiding, de mate van personalisatie, tijdsbesparing, prijsvastheid, kwaliteitsborging en meerwaardecreatie op gebied van energiezuinigheid en het maximaliseren van de bewoonbare oppervlakte a.d.h.v. interieurmaatwerk.

Voor wie op zoek is naar een zorgeloze bouwervaring, gecombineerd met hoogwaardige resultaten, is sleutel-op-de-deur dan ook een aantrekkelijke en praktische keuze. 

Wil je meer informatie over sleutel-op-de-deur bouwen met Ooms Woonrealisaties? Maak een afspraak met onze bouwadviseurs en kom op de koffie in ons inspiratiecentrum in Rijkevorsel.

Maak een afspraak

 

Jens Bouvin