Dienst
Nieuwbouw
Locatie
Putte
Omschrijving
Nieuwbouw

Project M | Putte

/ 01

Energiezuinige woning

Wanneer esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan... worden wij gelukkig. Én we zijn niet alleen, want deze klant in Putte geniet in zijn nieuwe woning voortaan van een negatief E-peil van -17 en dat is juist héél positief.

Een negatief E-peil betekent dat de woning meer energie produceert dan dat ze verbruikt. Aan de hand van onder meer een geothermische warmtepomp aangesloten op de vloerverwarming, voldoende zonnepanelen en een mechanisch ventilatiesysteem type D geniet deze klant maandelijks van een lage energiefactuur, ondanks het verwarmde zwembad in de tuin.

/ 02

De perfecte kubusvorm

Deze woning werd gebouwd aan de hand van een modern ontwerp. Daarbij is de strakke kubusvorm kenmerkend. De ingewerkte afvoerbuizen van het regenwater spelen daarin alvast een belangrijke rol.

Daarnaast vallen zowel de getrapte voortuin als de rode gevelsteen Salvia meteen op. Die gevelsteen werd trouwens toon op toon gevoegd. Dat betekent dat het voegsel nagenoeg dezelfde kleur heeft als de gevelsteen. Dit zorgt voor een zeer egaal uitzicht, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan de perfecte kubusvorm.

/ 03

Interieur: creatief in de badkamer

Op gebied van het interieur ging er in deze realisatie speciale aandacht naar de badkamer.

Daarvoor werd gewerkt met modern en mat zwart kraanwerk, gecombineerd met een lithium-grijze tegelvloer die doorloopt in de wanden. Het geheel wordt halverwege de wand echter gebroken door een strakke LED-strip. De holte in de muur is daarbij zowel esthetisch als functioneel interessant. De opgelichte holte brengt immers diepgang in de badkamer, terwijl de holte meteen ook als schab dient voor bad- en doucheproducten.

No items found.
Terug naar realisaties