Dienst
Nieuwbouw
Locatie
Geel
Omschrijving
Moderne woning

Project MV | Geel

/ 01

Een nieuwe woning: voor nu en later

Voor de bouwheer, waarvan de kinderen reeds het huis uit zijn, werd een moderne woning gerealiseerd die zich kenmerkt aan de hand van een strak lijnenspel. De woning werd dusdanig ontworpen zodat ze mee kan evolueren met de toekomstige noden en wensen van de bouwheer.

Zo werden er bredere deuropeningen voorzien en dient de open indeling ervoor dat de woning op het gelijkvloers rolstoeltoegankelijk is. Een bredere trap maakt zelfs het plaatsen van een traplift op latere leeftijd perfect mogelijk.

L-vormig ontwerp

De woning is opgezet aan de hand van een L-vormig volume dat een zonneterras met een lamellendak flankeert. Een groot hoekraam zorgt ervoor dat er vanuit de keuken en leefruimte kan genoten worden van de mooie stadstuin. Ook de zon kan op die manier de woning binnentreden. Screens en het lamellendak zorgen er dan weer voor dat oververhitting van de woning in de zomer vermeden wordt.

Op het gelijkvloers is er verder een wasplaats met zijdeur, voorzien van maatwerkkasten, een inkomhal met tijdloze eiken trap, een apart toilet en een vestiaire. Op de verdieping zijn er 2 slaapkamers, een badkamer, een strijkkamer, een technische berging en een overloop met dressing. Door gebruik te maken van maatwerkkasten doorheen de hele woning is er enorm veel opbergruimte.

  • Gevelsteen: Nelissen - Salto
  • Gevelbekleding: Mato 1 -RAL 9005
  • Ramen RAL 9005 (structuurmat)
  • Ontwerp: KJ Architect
/ 02
/ 03
No items found.
Terug naar realisaties