“De keuken is het hart van onze woning, met verschillende leuke eyecatchers”

Afgelopen zomer verhuisde Glynis met haar gezin naar een gloednieuwe woning in Schoten. Één van de eyecatchers: de ruime 'Wild Oak' keuken.

Afgelopen zomer verhuisden Glynis en Christophe, samen met hun zoontje Jules, naar hun nieuwbouwwoning in Schoten. Daarbij kozen ze bewust voor een keuken op maat, geproduceerd in het atelier van Ooms Woonrealisaties. “Op advies van een andere aannemer zelfs, die eerder al met de interieurafdeling van Ooms had samengewerkt."

Heerlijk wonen in Schoten

Terwijl ze geniet van haar eerste koffietje van de dag vertelt Glynis over de bouw van haar droomwoning. Dat doet ze met de glimlach, want het leven lacht het jonge gezin toe.

“Het is hier dan ook zalig wonen. Een rustige wijk, dichtbij de winkelstraat, niets dan het geluid van de vogeltjes ’s ochtends, omgeven door groen … Onze Jules die met het fietsje naar de bakker kan, naar school, ... Heel anders allemaal dan in het drukke stadscentrum van Antwerpen, van waar we verhuisd zijn”, opent Glynis haar verhaal.

Ruim zes maanden na de verhuis voelt het gezin zich al helemaal thuis in hun nieuwe woning. En daar hebben we bij Ooms Woonrealisaties voor een stukje aan mogen bijdragen.

“De keuken moest het hart van de woning vormen en dat is méér dan geslaagd. Die ruimte is een reflectie geworden van hoe wij in het leven staan. Zo geeft het enerzijds onze liefde voor gezelligheid en gastronomie weer. Want levensgenieters met een Bourgondisch kantje, dat zijn we voor de volle 100%. Anderzijds zitten er in deze keuken verschillende eyecatchers verwerkt, een streling voor het oog. Denk aan het authentieke SMEG fornuis dat van koken een echte beleving maakt. Ook de stijlvolle wijnkoeler onder het kookeiland valt op. Die staat trouwens niet toevallig gericht naar de leefruimte... De LEDs achteraan in de vitrinekast brengen dan weer warm licht in de ruimte, terwijl de gezellige coffee corner strategisch dichtbij de keukentafel werd gezet. Daar, met zicht op de tuin, ontfermt ons zoontje Jules zich immers graag over onze koffietjes. Het maakt onze ochtenden in het weekend alleszins lekker knus.”

Interieurarchitect: een goede klik

De volledige woning van Glynis en Christophe werd ontworpen door architect Kris Van den Broeck. Die ontwierp een strakke, moderne woning met strakke lijnen en grote glaspartijen aan de achterzijde.

“Voor het interieur was het onze eigen wens om samen te werken met iemand uit het Antwerpse. Op advies van een andere aannemer gingen we samen met onze architect aan tafel met de interieurafdeling van Ooms Woonrealisaties. Die kenden we op dat moment (in 2021) nog niet. We bezochten Ooms toen zelfs nog in de oude toonzaal. Die heeft ondertussen plaats gemaakt voor het indrukwekkende nieuwe inspiratiecentrum. Desalniettemin waren we ook in de oude, kleinere toonzaal meteen overtuigd van het vakmanschap dat aanwezig was daar in het hartje van de Kempen.”

“Ons eerste contact was er zelfs zó aangenaam dat we nooit elders meer geweest zijn”, zegt Glynis. “De interieurarchitecte van Ooms voelde onze smaak meteen goed aan. Dat ze zelf leuke materialen voorstelde en met tal van ideetjes op de proppen kwam, gaf ons een bijzonder goed gevoel. Ook onze architect deelde dat gevoel, waardoor de keuze voor Ooms snel gemaakt was. Die keuze was trouwens een bewuste keuze voor kwaliteit en service. Daar scoort Ooms Woonrealisaties voor ons bijzonder hoog. Dat men die aspecten ook nog eens netjes aanvult met een persoonlijke aanpak - noem het Kempische nuchterheid - maakt het plaatje compleet.”

Keuken in 'Wild Oak'

Doordat de woning strak en modern was, zochten Glynis en Christophe een binnenhuisinrichting die juist veel warmte en gezelligheid moest uitstralen. Met ook de kleine Jules in huis mocht het praktische en onderhoudsvriendelijke aspect daarbij niet vergeten worden. “Het werd uiteindelijk een keuken in ‘Wild Oak’ fineerhout, aangevuld met een grijs geaderd werkblad in Dekton Rem van het Spaanse Cosentino”, zegt Glynis. "Noem het een soort sober chic concept, waar aardse kleuren en natuurlijke materialen heerlijk blenden."

“Hetzelfde Dekton van het werkblad komt ook terug in de spatwand achteraan het kookvuur en in de nis van de coffee corner. Die nis is ook fijnzinnig verlicht 's avonds, wat een mooie uitstraling geeft aan de keuken. Het donkerbruine Wild Oak-kastwerk werd dan weer doorgetrokken in het maatwerk op het volledige gelijkvloers: TV-meubel, legplanken, de kantoorruimte, vestiairekasten, het gastentoilet en het badkamermeubel. Vooral de handgrepen van de vestiairekasten en de uitsparing voor een handdoekje in het gastentoilet zijn daarbij leuke details. De tinten van het maatwerk passen over de gehele benedenverdieping perfect bij onze lichtgrijze vloer en vormt samen een mooi geheel. Precies zoals we het ons voorgesteld hadden.”

Handgrepen van de maatkasten in de dressing

Poolhouse

Een klein half jaar nadat Glynis en Christophe hun intrek namen in hun nieuwe woning blikt het koppel bijzonder tevreden terug op de bouw van hun woning. "Het cliché wil dat bouwen een stresserende periode is. Wij hebben dat alvast niet zo beleefd."

“Ooms is voortaan top of mind wanneer het op interieurmaatwerk aankomt. Binnenkort komen we al terug.”

“De samenwerking met de interieurafdeling van Ooms Woonrealisaties was dan ook zeer aangenaam. Wat ons zeker opviel tijdens de werken: de vlotte communicatie en een correcte opvolging van gemaakte afspraken. Bovendien werden alle werken ook binnen de voorziene timing uitgevoerd. Naast de interieurarchitecte verdienen ook projectleider Mario en zijn team van schrijnwerkers, die zelfs tijdens de werken nog enkele bijkomende wensen van ons wisten te realiseren, een dikke pluim.”

Op de vraag of Glynis en Christophe nogmaals met Ooms Woonrealisaties zouden samenwerken, is Glynis duidelijk. “Absoluut”, klinkt het. “We kenden Ooms Woonrealisaties tot twee jaar geleden nog niet, maar vandaag zijn ze top of mind bij ons op gebied van interieurmaatwerk. Ik volg de Instagram-pagina dan ook op de voet. De professionele manier waarop Ooms Woonrealisaties zich vandaag presenteert op alle kanalen, wordt waargemaakt in realiteit. Wanneer de plannen voor ons poolhouse klaar zijn, zullen we snel opnieuw via Ooms Woonrealisaties passeren voor de aankleding ervan. Daar heb ik nu alvast heel veel zin in, maar éérst gaan we ervoor zorgen dat onze eerst Kerst in dit huis er ééntje wordt om nooit te vergeten", besluit Glynis.

Wil jij ook een nieuwe keuken?

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe keuken? Of is het tijd om jouw bestaande keuken te renoveren? Neem dan contact op met onze interieurarchitecten via het contactformulier 'Interieur'.

Contacteer ons