Eindfase van Residentie Den Bonten Os bereikt

Met de oplevering van Blok B en het einde van de ruwbouwfase van Blok A bereiken de werken aan Residentie Den Bonten Os de eindfase.

Written by
Datum
24.5.2023
Leestijd
2
min
Categorie
Bouwen

Met Residentie Den Bonten Os bouwen we bij Ooms Woonrealisaties aan de nieuwe architecturale parel van Westmalle. Met reeds 33 van de 37 appartementen verkocht, kijken heel wat toekomstige bewoners uit naar het einde van de werken. Nu dat einde ook effectief in zicht komt, is het tijd voor een update.

Einde ruwbouwfase

Het nieuwbouwproject “Den Bonten Os”, dat opvalt dankzij een zeer stijlvolle en tijdloze architectuur, situeert zich in de dorpskern van Westmalle langs de populaire Antwerpsesteenweg. Het project strekt zich uit over ruim 4.500m² en omvat 37 Bijna Energie Neutrale appartementen en 4 handelspanden, verdeeld over twee 'blokken'. Blok A en B zijn op hun beurt gescheiden door een 'groen' middenplein waar het binnenkort aangenaam vertoeven zal zijn voor de bewoners van de residentie.

"De eerste bewoners namen zelfs al hun intrek in de appartementen van Blok B. Dit voorjaar werden alle appartementen in Blok B namelijk volledig afgewerkt, inclusief interieur en schilderwerken. Dit blok werd eind maart dan ook opgeleverd aan de kopers die ondertussen al kunnen genieten van de eerste beplantingen in de voortuin", zegt projectleider Michiel Adams.

"In Blok A, gelegen aan de straatkant, zijn dan weer de belangrijkste ruwbouwwerken zo goed als klaar. Daarbij ging er de voorbije maanden veel aandacht naar het metselwerk van de voorgevel. Die sierlijke detaillering in de voorgevel is immers kenmerkend voor de stijlvolle architectuur van het complex. Denk bijvoorbeeld aan de vele inspringende ramen en de ronde sierboog boven de oprijlaan. Complimenten zijn dan ook op hun plaats voor de metselaars van Ooms Woonrealisaties en dochterbedrijf F. Snijers die met hun vakmanschap de 3D visualisaties die aan de voorgevel hangen echt tot leven lieten komen."

Sfeerbeeld van Blok B dat werd opgeleverd in maart 2023

Moderne technieken, chape- en pleisterwerken

Met de oplevering van Blok B en het einde van de ruwbouwfase van Blok A zijn twee belangrijke mijlpalen bereikt. Een nieuwe fase breekt dan ook aan voor Blok A.

"Alle appartementen zijn voorzien van alle moderne technieken zoals ventilatiesysteem type-D, geothermische warmtepompen incl. koeling, zonnepanelen en vloerverwarming. Die vloerverwarming wordt momenteel geïnstalleerd in het A-Blok, terwijl ook de chapewerken gestart zijn", zegt Michiel. "Ook de stukadoors maken (opnieuw) hun intrede in Den Bonten Os. De pleisterwerken worden eind mei opgestart. Eerst in de handelspanden op het gelijkvloers en nadien in de appartementen."

De boog boven de oprijlaan wordt binnenkort bepleisterd

De belangrijkste eyecatcher van de residentie is ongetwijfeld de sierboog bovenaan de oprijlaan. "Ook die wordt de komende weken nog verder afgewerkt", zegt Michiel. "Onze schrijnwerkers zijn daarvoor alvast gestart met de voorbereidingen. De binnenzijde van de boog wordt immers volledig met crepi bepleisterd. Daarvoor maken onze schrijnwerkers in Rijkevorsel nu een houten constructie die de afgeronde vorm van de boog volgt. Op die constructie zal dan nadien de buitenbepleistering aangebracht worden. Wanneer ook de buitenbeplanting en de verlichting voorzien zijn, zal het zicht vanaf de straatkant nog indrukwekkender zijn dan vandaag al het geval is."

Wat de oplevering van Blok A betreft, durft Michiel alvast vooruit kijken. "Na de zomer is de plaatsing van het interieur voorzien. Indien we die planning kunnen handhaven, is het einde van de werken voorzien voor de herfst 2023. Al is dat natuurlijk steeds onder voorbehoud van verschillende factoren. Hoe dan ook komt het einde in zicht. Met 34 van de 37 appartementen reeds verkocht, kunnen al heel wat toekomstige bewoners de verhuis stilaan beginnen plannen", besluit Michiel met een knipoog.

Status Residentie Den Bonten Os, begin mei 2023

Over Residentie Den Bonten Os

Residentie Den Bonten Os is een knap staaltje architectuur van AID Architecten dat zich op meerdere aspecten weet te onderscheiden.

  • De stijlvolle en tijdloze architectuur, in combinatie met de strategische ligging, garanderen een aangenaam wooncomfort en een duurzame investering op lange termijn.
  • Langs de zijde van de Antwerpsesteenweg valt de residentie op dankzij een moderne uitstraling. Door het gebouw 1.80 meter naar achteren in te planten, zal de bewoning aan de Antwerpsesteenweg nog aangenamer worden met een sterker ruimtelijk gevoel. De loggia’s maken het gebouw uniek.
  • Het tweede gebouw is opgetrokken in het binnengebied trekt die moderne architectuur door, met een strakke horizontale belijning en riante naar het zuiden gerichte terrassen.
  • Het volledige project wordt gebouwd volgens de BEN-norm. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal waarbij een E-peil van 30 of lager gerealiseerd wordt. De appartementen zijn voorzien van alle moderne technieken: ventilatiesysteem type-D, geothermische warmtepompen incl. koeling, zonnepanelen en vloerverwarming.  Die technieken zorgen voor een optimaal wooncomfort en staan garant voor een laag energieverbruik, kenmerkend voor deze BEN- appartementen.
  • De 37 BEN-appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers worden volledig afgewerkt opgeleverd en worden gebouwd met kwaliteitsvolle materialen met hoogwaardige afwerking.

Voor meer informatie over de werken aan Residentie Den Bonten Os kan je steeds contact opnemen op 03 309 09 09 of via info@ooms.be. Voor vragen over het vastgoed kan je terecht bij Immo Point Mintjens.