Eindfase van Residentie Den Bonten Os bereikt

Met de oplevering van Blok B en het einde van de ruwbouwfase van Blok A bereiken de werken aan Residentie Den Bonten Os de eindfase.

Met Residentie Den Bonten Os bouwen we bij Ooms Woonrealisaties aan de nieuwe architecturale parel van Westmalle. Met reeds 33 van de 37 appartementen verkocht, kijken heel wat toekomstige bewoners uit naar het einde van de werken. Nu dat einde ook effectief in zicht komt, is het tijd voor een update.

Einde ruwbouwfase

Het nieuwbouwproject “Den Bonten Os”, dat opvalt dankzij een zeer stijlvolle en tijdloze architectuur, situeert zich in de dorpskern van Westmalle langs de populaire Antwerpsesteenweg. Het project strekt zich uit over ruim 4.500m² en omvat 37 Bijna Energie Neutrale appartementen en 4 handelspanden, verdeeld over twee 'blokken'. Blok A en B zijn op hun beurt gescheiden door een 'groen' middenplein waar het binnenkort aangenaam vertoeven zal zijn voor de bewoners van de residentie.

"De eerste bewoners namen zelfs al hun intrek in de appartementen van Blok B. Dit voorjaar werden alle appartementen in Blok B namelijk volledig afgewerkt, inclusief interieur en schilderwerken. Dit blok werd eind maart dan ook opgeleverd aan de kopers die ondertussen al kunnen genieten van de eerste beplantingen in de voortuin", zegt projectleider Michiel Adams.

"In Blok A, gelegen aan de straatkant, zijn dan weer de belangrijkste ruwbouwwerken zo goed als klaar. Daarbij ging er de voorbije maanden veel aandacht naar het metselwerk van de voorgevel. Die sierlijke detaillering in de voorgevel is immers kenmerkend voor de stijlvolle architectuur van het complex. Denk bijvoorbeeld aan de vele inspringende ramen en de ronde sierboog boven de oprijlaan. Complimenten zijn dan ook op hun plaats voor de metselaars van Ooms Woonrealisaties en dochterbedrijf F. Snijers die met hun vakmanschap de 3D visualisaties die aan de voorgevel hangen echt tot leven lieten komen."