Ooms Woonrealisaties gelauwerd als pionier in duurzaamheidscharter van Voka

Voor de derde keer in vijf jaar werd Ooms Woonrealisaties gelauwerd met het Voka Charter 'Duurzaam Ondernemen'.

Ooms Woonrealisaties is uitgeroepen tot laureaat van het Voka Charter 'Duurzaam Ondernemen'. Voor het derde jaar op rij is dat en dus ontving mede-gedelegeerd bestuurder Ben Ooms een internationale erkenning van de Verenigde Naties voor de acties de genomen werden om het bedrijf duurzamer te maken.

Duurzaam Ondernemen

Het Voka Charter 'Duurzaam Ondernemen' is een actieplan dat Vlaamse bedrijven kunnen volgen om de activiteiten van het bedrijf duurzamer te maken. De Verenigde Naties heeft zo 17 doelstellingen geformuleerd om bedrijven tegen 2030 zo vriendelijk mogelijk te maken voor mens en milieu. De doelstellingen gaan van behoorlijk bestuur, community relations en talentontwikkeling tot het reduceren van CO² of het duurzaam gebruiken van water.

Om het charter 'Duurzaam Ondernemen' toegekend te krijgen, moet een deelnemende onderneming minimaal 10 verschillende projecten succesvol afronden. "Bij Ooms Woonrealisaties hebben we ons het voorbije jaar toegelegd op ruim 15 projecten die vooral toegespitst waren op ergonomie, fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers alsook op hun veiligheid en het beperken van de ecologische voetafdruk van onze onderneming", zegt mede-gedelegeerd bestuurder Ben Ooms.

"Zo hebben we bijvoorbeeld onze parking voorzien van laadpalen voor elektrische wagens en draait ons gloednieuwe kantoorgebouw volledig op hernieuwbare energie. Ook werd de biodiversiteit op onze site verhoogd door de aanleg van een tuintje en werden er waterdoorlatende klinkers gelegd op de parking. Om het welzijn en de veiligheid van onze mensen te maximaliseren, hebben we ook een lawaaimeting laten uitvoeren in de schrijnwerkerij en werd er een intern verkeersplan geïntroduceerd op de hele site."

Ben Ooms op de uitreiking van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

SDG Pioneer

Op de uitreiking van het charter vielen er dit jaar ook 9 'Sustainable Development Goals Pioneers' in de prijzen. Daaronder ook Ooms Woonrealisaties.

"Een bedrijf dat drie keer een succesvol traject aflegt en laureaat is, binnen een periode van vijf jaar, krijgt een officiële erkenning van de Verenigde Naties en wordt gelauwerd als SDG Pioneer. Bij Ooms Woonrealisaties zijn we dan ook sterk bezig om duurzaamheid te verankeren in onze organisatie. De komende jaren zullen we daarop verder bouwen door o.a. opleidingen te geven aan onze mensen, onze CO² voetafdruk te verminderen en duurzamer om te gaan met afval", besluit Ben.