Ooms Woonrealisaties viert 70e verjaardag met sprookjesachtige familiedag

Dit najaar vieren we bij Ooms Woonrealisaties onze 70e verjaardag. Dat doen we op zaterdag 14 september met een unieke familiedag in de Efteling, dé plaats bij uitstek waar dromen werkelijkheid worden.

Jubileum

Ooms Woonrealisaties werd opgericht in 1954, dit jaar dus precies 70 jaar geleden. Jan Ooms Sr., grootvader van de huidige bestuursleden Ben en Jan Ooms, begon toen als zelfstandig metselaar nadat hij zich jaren ondergewaardeerd voelde in loondienst.

"Soigneer de mensen op de werf, want zij maken het mogelijk", heeft mijn grootvader ons sinds 1954 ingepeperd.

"Een bijzonder verhaal is dat", zegt Ben Ooms. "Hij begon immers niet uit winstbejag op zichzelf, maar uit onvrede over het (gebrek aan) respect voor de noeste arbeid die op de bouwwerven geleverd werd in die tijd. Een nobel doel dat ook anno 2024 nog steeds relevant is. 'Soigneer de mensen op de werf, want zij maken het mogelijk', is een leuze die hij daarbij meermaals op tafel wierp. Die manier van bedrijfsvoering is er bij mijn broer Jan en mezelf dan ook stevig ingepeperd. Met de groei van het bedrijf de afgelopen jaren trekken we die visie, samen met gelijkgestemde bestuursleden Bart Geentjens en Christ Schalk, zelfs door naar het alsmaar groeiende aantal collega's op kantoor en in de schrijnwerkerij."

Ben Ooms, derde generatie en mede-gedelegeerd bestuurder van Ooms Woonrealisaties

"Meer zelfs: die focus op het welzijn van onze medewerkers is één van de absolute sterktes van dit bedrijf", gaat Ben verder. "Ik ben er zelfs van overtuigd dat onze positieve bedrijfscultuur ons echt onderscheidt in onze sector. 70 jaar na de oprichting zijn we bovendien nog steeds een authentiek familiebedrijf waar typische waarden als respect, samenwerking en inzet nog steeds hoog in het vaandel gedragen worden. Dat we deze verjaardag überhaupt kunnen vieren, en dat als een gezond en nog steeds groeiend bedrijf, bevestigt de mooie koers die we de voorbije decennia gevaren hebben."

Sprookjesachtige familiedag

Deze bijzondere verjaardag vieren, doen we bij Ooms Woonrealisaties met een unieke familiedag. Die vindt plaats op 14 september in de Efteling en dat is alles behalve toeval.

De 70e verjaardag van Ooms Woonrealisaties... dat had men 70 jaar geleden thuis toch nooit durven dromen!?

“Na de zeer succesvolle opendeurdag van het nieuwe inspiratiecentrum vorig jaar waren we er met het bestuur snel over eens dat dit jubileum gevierd moest worden met onze eigen medewerkers. Wég van het werk en mét partner en kinderen. Zoals ons grootvader het altijd zei: 'soigneer die mensen, want zij maken het mogelijk'. En als we het kind even in ons naar boven laten komen, is den Efteling toch dé plek waar dromen werkelijkheid worden,” zegt Ben Ooms. “En zeg nu zelf: de 70e verjaardag van Ooms Woonrealisaties... dat had men 70 jaar geleden ten huize Ooms toch nooit durven dromen!? Dromen kunnen dan ook werkelijkheid worden door zelf hard te werken én jezelf te omringen met de juiste mensen."

In juni werd Ooms Woonrealisaties door Voka Mechelen-Kempen gevierd als jubilaris

"Dit jubileum is daarom niet alleen een feest voor de familie Ooms, maar voor alle collega's die een steentje bijdragen aan het succes van deze firma. Niet alleen vandaag, maar ook de afgelopen 70 jaar. Onze oud-collega's die vandaag genieten van een welverdiend pensioen, delen immers mee in de vreugde dit najaar. We hopen dan ook dat deze unieke familiedag in eensprookjesachtige setting onvergetelijke herinneringen creëert voor iedereen, net zoals wij al jaren lang onvergetelijke herinneringen hebben aan samenwerken met onze bijzondere Happy Builders", besluit Ben.

Wil jij deel uitmaken van onze Happy Builders crew?

Ontdek onze openstaande vacatures en solliciteer. Wij nodigen jou graag uit voor een kennismaking in onze gloednieuwe showroom.

Word Happy Builder