Ooms Woonrealisaties als specialist in Ingrijpende Energetische Renovaties

Ingrijpende Energetische Renovaties zijn populairder dan ooit. Niet alleen bij de moderne bouwheren die een verouderde woning op de kop getikt hebben, maar ook bij Ooms Woonrealisaties. Als totaalaannemer durven we ons zelfs een échte specialist in IER noemen. Waarom dat zo is, duiden we in dit artikel op drie verschillende domeinen.

Pionier in isolatie en energie-efficiëntie

Ingrijpende Energetische Renovaties hebben als doel de energie-efficiëntie van een (verouderde) woning aanzienlijk te verbeteren. Isolatie vormt daarbij de basis van elke Ingrijpende Energetische Renovatie. Een goed geïsoleerde woning houdt warmte immers beter vast in de winter en blijft ook koeler in de zomer. Dat resulteert in lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat. Meer informatie over de voordelen van een IER ontdek je in de aparte blog die we daarover schreven.

Ooms Woonrealisaties ging zich als één van de eerste bouwbedrijven verdiepen in energie-efficiëntie en isolatietechnieken. [...] Sindsdien is het één van onze absolute speerpunten.

Bij Ooms Woonrealisaties waren we één van de eerste bouwbedrijven die zich ging verdiepen in energie-efficiëntie en isolatietechnieken. Dat deden we al in de jaren '70, toen we isolatieplaatjes van 3cm dikte en nadien 7cm dikke minerale wol verwerkten in de spouwmuren van onze woningen. Sindsdien hebben we van isoleren één van onze absolute speerpunten gemaakt. We isoleerden steeds beter dan de wettelijke norm en gingen ook vaak verder dan de norm om koudebruggen te vermijden en isolatiepanelen op elkaar te laten aansluiten.

In de brede bouwsector werden die eerste isolatietechnieken pas jaren later opgepikt tot op het moment dat de norm even streng werd als onze standaard werkwijze. Op gebied van isolatietechnieken zijn we dus altijd al een pionier geweest. Met meerdere decennia aan ervaring hebben we bij Ooms Woonrealisaties de kennis en kunde in huis om de meest effectieve en duurzame isolatie-oplossingen te bieden. Onze expertise verzekert dat iedere Ingrijpende Energetische Renovatie volgens de hoogste standaarden wordt uitgevoerd, met materialen en technieken die hun waarde en effectiviteit hebben bewezen.

Gedetailleerde isolatie zit al decennia lang in het DNA van onze ploegen

Expert in BEN-woningen

Doormiddel van een Ingrijpende Energetische Renovatie worden verouderde woningen op een energetisch aanvaardbaar niveau gebracht anno 2024. Door een maximaal E-peil voorop te stellen, moderne isolatietechnieken te hanteren, hernieuwbare energiebronnen op te dringen en moderne ventilatiesystemen te integreren fietsen oude woningen het gat dicht met de moderne en energiezuinige nieuwbouwwoningen.

Door onze nieuwbouwactiviteiten zijn we het gewoon om te bouwen en te verbouwen volgens de strengste energienormen.

Bij Ooms Woonrealisaties zien we het dan ook als een voordeel dat Nieuwbouw, net als Renovatie, een belangrijke pijler is in onze activiteiten. We zijn het met andere woorden gewend om te bouwen en te verbouwen volgens de strengste energienormen. Dit betekent dat we op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën en bouwmethoden, en deze kennis toepassen in ieder bouwproject. Of het nu gaat om het installeren van een hypermoderne warmtepomp, het plaatsen van energiezuinige ramen of renoveren van een volledige woning; Ooms Woonrealisaties zorgt ervoor dat jouw woning voldoet aan de strengste energieprestatienormen. 

Deze deskundigheid garandeert niet alleen een vermindering van je ecologische voetafdruk, maar ook een verhoging van de waarde en het comfort van je woning. De andere voordelen van een IER ontdek je in de aparte blog die we daarover schreven.

Ontdek de voordelen van een IER

Ingrijpende renovaties, met of zonder aanbouw, zijn een absolute sterkte van Ooms Woonrealisaties

Aannemer die maximale ontzorging vooropstelt

Het moge duidelijk zijn: bij een Ingrijpende Energetische Renovatie komt aardig wat kijken. Zo worden er in de eerste plaats renovatiewerken uitgevoerd aan meerdere aspecten van de woning, zoals het isoleren van muren en daken, het verbouwen van dakconstructies en het installeren van duurzame energiebronnen. 

Daarnaast zorgen de bouwaanvraag en de vele renovatiepremies of gunstmaatregelen voor heel wat administratieve taken. Ten slotte horen ook de vele werken netjes op elkaar afgestemd te worden en is werfcoördinatie inherent aan een succesvolle renovatie. 

Onze slogan 'Meer tijd om te genieten' verwijst naar de maximale ontzorging die wij vooropstellen tijdens ieder nieuwbouw- en renovatieproject.

Dit alles kan een complexe en tijdrovende klus zijn. Als totaalaannemer nemen we bij Ooms Woonrealisaties deze last volledig uit handen. Meer zelfs: naast het uitvoeren van alle renovatiewerken in eigen beheer, zijn we erop gericht om onze klanten maximaal te ontzorgen. Zo verzorgen we de volledige uitvoering en coördinatie van de werkzaamheden, waardoor je als klant één aanspreekpunt hebt voor alle aspecten van de renovatie. Daarnaast ontfermen we ons over de administratieve kant van de renovatie, zoals het aanvragen van vergunningen en subsidies, alsook het opmaken van de planning. Deze allesomvattende geïntegreerde aanpak is precies wat een IER nodig heeft. 

Bij Ooms Woonrealisaties zorgen we op die manier voor een soepel verloop van het project, wordt stress voor jou als bouwheer geminimaliseerd en maken we het proces voor jou zo eenvoudig mogelijk.

Onze dienst Planning zorgt ervoor dat alle werken netjes aansluiten

Conclusie

Kortom: kiezen voor een Ingrijpende Energetische Renovatie door Ooms Woonrealisaties biedt tal van voordelen. 

De jarenlange ervaring in isolatie en energie-efficiëntie, onze expertise in hedendaags energie-efficiënt bouwen en het vermogen van onze vakmensen om als totaalaannemer het volledige proces te coördineren en te beheren, maken van Ooms Woonrealisaties de ideale aannemer voor ieder renovatieproject. 

Wil je jouw renovatieplannen bespreken met onze bouwadviseurs? Maak dan online een afspraak of spring 's binnen in ons inspiratiecentrum. 

Maak een afspraak   Openingsuren