Het inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties

Dé nieuwe hotspot in de Antwerpse Kempen voor wie wil bouwen, renoveren of zijn woning wil voorzien van kwalitatief interieur op maat. Dát is het gloednieuwe inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties in een notendop.

Met ruim 2.000m² aan bouw- en wooninspiratie is het inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties één van de grootste centra in de Kempen voor kandidaat-bouwers en -verbouwers. Je vindt er dan ook alles wat je nodig hebt om een nieuwe woning te bouwen, een bestaande te verbouwen of een interieur te vernieuwen met puur maatwerk.

Kortom: bouw- of verbouwplannen? Bezoek dan zeker het inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel.

+2.000m²

Het inspiratiecentrum telt drie verdiepingen. Je vindt er naast ruwbouwmaterialen en energieoplossingen ook vloeren, binnendeuren, keukens, badkamers etc. Alles wat je nodig hebt voor je woning!

Inspiratie & begeleiding

Het centrum staat volledig in het teken van jouw woondroom. Zo vind je er de nieuwste woontrends en kan je je er vakkundig laten adviseren door onze bouw- en interieuradviseurs. Zij nemen jou mee op sleeptouw van start tot finish.

Open op zaterdag

Het centrum is vrij toegankelijk van maandag t.e.m. zaterdag. Inspiratie opdoen, kan je zonder afspraak. Wil je graag zéker zijn dat je de juiste persoon kan spreken? Neem dan het zekere voor het onzekere en maak onderaan de pagina een afspraak.

Voor iedereen met bouw- of verbouwplannen

Het inspiratiecentrum is er voor iedereen die bouw- of verbouwplannen heeft en woonachtig is (of wil zijn) in de provincie Antwerpen. Zo eenvoudig kan het soms zijn.

Je droomwoning laten bouwen?

Dan is een bezoek aan het inspiratiecentrum zeker iets voor jou. Als totaalaannemer bouwen we namelijk duurzame gezinswoningen volgens een eigen ontwerp of dat van de architect van jouw keuze.

Onze bouwadviseurs voor nieuwbouw vertellen jou er alleszins graag alles over. Van hoe we de ruwbouwwerken voor onze rekening nemen en welke energieoplossingen er vandaag op de markt zijn tot hoe wij jouw maatwerk interieur kunnen produceren in onze eigen schrijnwerkerij.

Een ervaren totaalaannemer aan je zijde? Zet dan de eerste stap richting je droomwoning en maak hieronder een afspraak met onze bouwadviseurs. Zo kunnen ze jouw bezoek inplannen en de tijd nemen om jou vakkundig te informeren.

Gevelstenen

Van een traditionele rode gevelsteen tot een beige langwerpige gevelsteen. Contrasterend gevoegd, toon op toon of zelfs helemaal niet gevoegd: in het inspiratiecentrum vind je gevelstenen voor iedere bouwstijl.

Dakpannen

Wie een woning met zadeldak bouwt, ontdekt in ons inspiratiecentrum de eindeloze reeks aan mogelijkheden voor de bekleding van het dak. Van strakke zwarte tot traditionele rode dakpannen: je vindt ze in het inspiratiecentrum.

Buitenschrijnwerk

Het buitenschrijnwerk bepaalt voor een groot deel het totaalbeeld van een woning en dus vind je in ons inspiratiecentrum ramen en deuren in alle kleuren en stijlen. Van PVC ramen tot aluminium deuren en zelfs garagepoorten.

Keukentoestellen

De keuken is meer dan ooit een leefruimte geworden en daarin spelen de toestellen een belangrijke rol. Op het eerste verdiep van ons inspiratiecentrum vind je dan ook de nieuwste keukentoestellen op de markt.

Energieoplossingen

Duurzame energie is vandaag belangrijker dan ooit. Tegelijk zit je ongetwijfeld nog met veel vragen over de beste oplossingen voor jouw manier van leven. In ons inspiratiecentrum krijg je de juiste antwoorden.

Interieurinrichting

De bewoonbare oppervlakte van je nieuwe woning maximaal benutten, doe je onder andere met maatwerk interieur. Onze interieurarchitecten en -adviseurs geven jou in het inspiratiecentrum het gepaste advies.

Jezelf volledig laten ontzorgen tijdens een (totaal-)renovatie?

Een gekochte woning naar je hand zetten? Eindelijk die verouderde badkamer vervangen door een nieuwe? Of wil je je huidige woning zo snel mogelijk uitbreiden met een moderne aanbouw? Ooms Woonrealisaties is de renovatiespecialist die je zoekt.

Onze bouwadviseurs staan jou alvast vanaf het prille begin bij. Te beginnen met een bezoek aan het inspiratiecentrum. Daar leren ze met plezier over jouw wensen en geven ze jou advies over de mogelijkheden. Je kan er bovendien meteen je ideeën aftoetsen aan de vele bouwmaterialen die er te bezichtigen zijn. Zo worden je renovatieplannen vanaf het eerste bezoek meteen tastbaar!

Gevelbekleding

Naast de traditionele gevelstenen bestaan er nog andere mogelijkheden om de gevel van je woning of bijgebouw mee te bekleden. In het inspiratiecentrum ontdek je ze allemaal.

Ramen & deuren

Zijn je ramen en deuren aan vervanging toe? Of wil je dat ze meer bijdragen aan het warmtebehoud in je woning? Onze bouwadviseurs informeren je graag.

Isolatie

De energie die je opwekt om je woning te verwarmen, rendeert pas echt als de woning optimaal geïsoleerd is. In ons inspiratiecentrum ontdek je waar wij precies het verschil maken.

Kies je voor maatwerk in de keuken, badkamer, woon- & slaapkamer?

Dan is Ooms Woonrealisaties de specialist in totaalinrichting die je zoekt. In ons inspiratiecentrum kan je immers ook terecht voor maatwerk interieur van de bovenste plank.

Van keukens en badkamers tot een bureau- of bergruimte, het kastwerk in woon- en slaapkamers en de totaalinrichting van je woning: onze interieurarchitecten en -adviseurs ontwerpen het, terwijl onze schrijnwerkers en installateurs zorgen voor productie en plaatsing bij jou thuis.

Onze interieuradviseurs maken jou alvast graag wegwijs in het inspiratiecentrum. Vooral op het eerste verdiep dompelen ze jou graag onder in een bad van wooninspiratie. Klaar voor een frisse duik?

Keukens

In het inspiratiecentrum ontdek je elke keer opnieuw de nieuwste trends in keukens en keukenapparatuur. Zowel de fans van moderne als landelijke keukens komen er aan hun trekken.

Badkamers

Bij Ooms Woonrealisaties kan je terecht voor volledig ingerichte badkamers. Je kan er je nieuwe badkamer volledig op maat samenstellen. Van kranen en kastdeuren tot douche, bad en toilet.

Maatkasten

Kastwerk voor keuken, badkamer, slaapkamer en bergruimte? Daar zijn we dol op. We produceren het dan ook volledig zelf in onze eigen schrijnwerkerij en laten jou je eigen kastwerken volledig zelf samenstellen.

Vloeren

Parket, laminaat, keramische tegels groot of klein en zelfs PU gietvloer: in het inspiratiecentrum vind je de vloer die perfect bij je woning past.

Trappen

Strak en modern of liever sierlijk en landelijk? In het inspiratiecentrum vind je verschillende soorten trappen die in onze eigen schrijnwerkerij werden geproduceerd.

Binnendeuren

Van een strakke binnendeur zonder deurlijst en een landelijke deur met glaspartijen tot een smeedijzeren deur met helder of troebel glas: binnendeuren bepalen mee je interieur en dus vind je ze in het inspiratiecentrum.

100% Kempens vakmanschap

Wist je al dat onze interieurafdeling volledig op zichzelf staat? Het binnenschrijnwerk wordt namelijk door onze eigen schrijnwerkers geproduceerd. Dat gebeurt in onze moderne schrijnwerkerij die gelegen is naast het inspiratiecentrum in Rijkevorsel.

Bovendien is ook het ontwerp afkomstig van onze eigen interieurarchitecten of -adviseurs, terwijl ook de plaatsing bij jou thuis uitgevoerd wordt door onze eigen installateurs. Kortom: 100% Kempens vakmanschap.

Met of zonder afspraak?

Het inspiratiecentrum is geopend van maandag tot vrijdag tussen 9u - 12u en 13u - 17u. Op zaterdagen is het inspiratiecentrum geopend tussen 9u en 15u. In die periodes is het centrum vrij toegankelijk, waardoor je dus geen afspraak hoeft te maken om het centrum zelfstandig te bezoeken en vrijblijvend rond te kijken. Bij vragen, word je verder geholpen door onze medewerkers aan de receptie.

Daarop bestaan echter twee uitzonderingen:

 • Wil je één van onze bouwadviseurs spreken in verband met je eigen nieuwbouw- of renovatieproject? Dan maak je best op voorhand een afspraak. Onze bouwadviseurs zijn immers niet altijd in het inspiratiecentrum. Indien je dus op voorhand een afspraak maakt, ben je zeker dat je de juiste persoon kan spreken.
 • Plan je op vrijdagen een bezoek in verband met een interieurproject? Ook dán maak je best op voorhand een afspraak met onze interieuradviseurs om zeker te zijn dat je hen kan spreken.

Overige vragen over het inspiratiecentrum

Wanneer kan ik het inspiratiecentrum bezoeken?

Het inspiratiecentrum is geopend van maandag tot vrijdag tussen 09u00 - 12u00 en 13u00 - 17u00. Op zaterdagen is het inspiratiecentrum open tussen 09u00 en 15u00.

Het centrum is in deze periodes steeds vrij toegankelijk om zelfstandig inspiratie op te doen. Wil u zeker zijn dat u een bouwadviseur of interieurarchitecte kan spreken? Maak dan onderaan deze pagina een afspraak.

Kan ik een plan van een andere architect meenemen naar de afspraak met een bouwadviseur?

Dan kan absoluut. Ooms Woonrealisaties is een totaalaannemer die zowel rechtstreeks op vraag van de klant de bouwwerken kan uitvoeren, als aangewezen kan worden door een architecten om de werken uit te voeren.

Voor nieuwbouw en renovatie werken we met andere woorden zowel met onze eigen ontwerpen als met de ontwerpen die door externe architecten worden aangeleverd. In beide gevallen kunnen wij als totaalaannemer alle werken op ons nemen. Van de ruwbouwwerken tot en met het plaatsen van keukens, badkamers, trappen, binnendeuren enzovoort.

Wordt het maatwerk interieur écht door eigen schrijnwerkers geproduceerd en geïnstalleerd?

Absoluut. Dat is zelfs één van de sterktes van Ooms Woonrealisaties. Wij maken geen gebruik van een productie elders in Europa, maar produceren het binnenschrijnwerk eigenhandig in onze schrijnwerkerij in Rijkevorsel.


Het plaatmateriaal dat nodig is om kasten e.d. te produceren, wordt bovendien geleverd door partners uit de streek.

Kan ik ook op zondagen in het inspiratiecentrum terecht?

Op zondagen is het inspiratiecentrum normaliter niet geopend. Het kan echter wél zo zijn dat onze bouwadviseurs of interieurarchitecten een afspraak laat plaatsvinden op een zondag, indien dat uitdrukkelijk gevraagd wordt.

In dat geval kan je dus best eerst contact opnemen om een afspraak vast te leggen.

Kan ik ook als architect of interieurarchitect in het inspiratiecentrum terecht?

Zeker. Het inspiratiecentrum wordt ter beschikking gesteld van architecten of interieurarchitecten die op regelmatige basis willen samenwerken met Ooms Woonrealisaties.

Als architect of interieurarchitect kan je op die manier het centrum gebruiken om aan je klanten een aantal aspecten van het bouw- of interieurproject duidelijk te maken. Je kan bovendien ook de vergaderruimtes gebruiken.

Kan ik in het inspiratiecentrum terecht voor een keuken of badkamer, ookal heb ik niet met Ooms Woonrealisaties gebouwd?

Absoluut. Onze interieurafdeling staat immers los van onze nieuwbouw- en renovatieafdeling. Dit is een bewuste keuze geweest, omdat we juist ook diegenen die niet gebouwd hebben met Ooms Woonrealisaties zouden kunnen helpen met interieur op maat.

Wat omvat het begrip 'maatwerk' bij Ooms Woonrealisaties?

'Maatwerk' is - zoals het woord het zegt - het uitvoeren van projecten precies volgens de wensen van de klant.

Voor nieuwbouw omvat dit bijvoorbeeld dat wij geen gebruik maken van standaard grondplannen, maar steeds een uniek ontwerp op maat maken.

Voor interieur omvat dit dat de klant alle facetten van een kast, keuken, badkamer, dressing etc. zelf kan kiezen. Van de handgrepen en de kleur tot het materiaal en de afmetingen. Wij hanteren hier met andere woorden geen vaste afmetingen. De beschikbare ruimte in een woning kan daardoor optimaal benut worden.

Kan ik het inspiratiecentrum huren als locatie voor een evenement?

Het inspiratiecentrum kan gehuurd worden door bedrijven, organisaties en verenigingen die op zoek zijn naar een geschikte locatie. Of het centrum ook effectief ter beschikking gesteld zal worden, is echter afhankelijk van het thema van het evenement.

Zo zullen recepties, lezingen en productvoorstellingen eerder kunnen doorgaan dan bedrijfsfeesten.

Aankomende events

Het inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties doet ook dienst als evenementenlocatie. Zo organiseren we er doorheen het jaar zelf verschillende evenementen rond thema's als bouwen, koken, interieurinrichting, etc.

Daarnaast kan een bedrijf, organisatie of vereniging het inspiratiecentrum ook huren als locatie voor een eigen evenement.

Hieronder vind je het overzicht van de geplande evenementen in 2023.

Openingsuren

Telefonisch bereikbaar

 • Maandag tot vrijdag*
  09u00 - 12u00 & 13u00 - 17u00
 • Zaterdag**
  09u00 - 15u00

*Voor interieurprojecten: vrijdag enkel op afspraak.
** Voor een gesprek met één van onze bouwadviseurs (nieuwbouw/renovatie) graag altijd op afspraak.

 • Maandag tot donderdag
  08u30 - 12u00 & 13u00 - 17u30
 • Vrijdag
  08u30 - 12u00 & 13u00 - 17u00
 • Zaterdag
  09u00 - 15u00

Maak hier een afspraak

Wil je graag een begeleide rondleiding in het inspiratiecentrum? Of wens je zeker te zijn dat je de juiste persoon kan spreken met oog op een nieuwbouw-, renovatie- of interieurproject? Dan kan je hieronder een afspraak maken.

Bedankt voor je bericht! We hebben het goed ontvangen en contacteren je zo snel mogelijk.
Oops! Something went wrong.