Ooms Woonrealisaties organiseert vierde Nieuwbouw Inspiratiedag op zaterdag 20 april 2024

Op zaterdag 20 april organiseert Ooms Woonrealisaties een nieuwe ‘Nieuwbouw Inspiratiedag’. De vierde editie ondertussen van deze unieke road trip langs bestaande bouwwerven in de Kempen en tegelijk dé ideale voorbereiding voor kandidaat-bouwers uit de streek. In het magazine Onderox verklaart bouwadviseur en bestuurslid Christ Schalk het succes. 

Op werfbezoek in de Kempen

Wat anderhalf jaar geleden begon als een experiment is vandaag uitgegroeid tot een uniek evenement in de Kempen. Met de Nieuwbouw Inspiratiedag op 20 april ’24 zijn de bouwadviseurs van Ooms Woonrealisaties ondertussen toe aan de vierde editie. Daarmee lijkt het initiatief een vaste waarde te zijn geworden in de kalender van het familiebedrijf uit Rijkevorsel.

“Het concept van onze Nieuwbouw Inspiratiedagen is inderdaad warm onthaald door kandidaat-bouwers in de Kempen”, zegt bouwadviseur en bestuurslid Christ Schalk, die de deelnemers telkens mee begeleidt op de inspirerende tour. “De toegevoegde waarde ervan is dan ook voor iedereen duidelijk: meer voeling met den bouw. Omdat de meeste mensen maar één keer in hun leven een woning bouwen, heeft men er in de meeste gevallen op voorhand maar weinig voeling mee. Daarom nemen we kandidaat-bouwers op deze Nieuwbouw Inspiratiedagen mee naar drie, vier soms vijf échte bouwwerven en laten we hen gewoon het echte werk zien.”

Met deze Nieuwbouw Inspiratiedagen zorgt Ooms Woonrealisaties voor een verfrissend alternatief voor de bekende bouwbeurzen of kijkwoningen. "We kiezen met andere woorden niet voor dergelijke 'gecontroleerde omgevingen', maar tonen onze kandidaat-bouwers bestaande werven van bestaande klanten. Zo krijgen ze een woning op een totaal andere manier te zien. De werven die we bezoeken bevinden zich immers steeds in verschillende fases van het bouwproces", aldus Christ. "Van de ruwbouwfase in snelbouwsteen met betonnen vloerplaat tot een winddichte woning met pleister aan de muren en ‘vers’ ingeslepen technieken. Afronden doen we sowieso steeds in een volledig afgewerkte woning. Zo krijgt men inzicht in het volledige proces.”

Schrijf je in

In Onderox Magazine  verklaart Christ het succes van de Nieuwbouw Inspiratiedagen

Unieke inzichten in het bouwproces

Wie zich inschrijft voor de Nieuwbouw Inspiratiedagen van Ooms Woonrealisaties krijgt in een uurtje of 3 - 4 alle stappen van het bouwproces te zien.

“Het resultaat is dat je als toekomstige bouwheer een duidelijk inzicht hebt in de technische opbouw van een woning”, zegt Christ. “Bovendien begrijpen onze deelnemers veel beter hoe de keuzes die men op papier maakt een invloed hebben op de constructie van de woning. Door niet alleen de theorie, maar vooral de praktijk te ontdekken doen onze deelnemers bijzonder waardevolle kennis op. Kennis die men niet kan opdoen op de bekende massa-evenementen in de bouwsector. Die kennis zal hen helpen om de beste keuzes te maken in het verdere verloop van hun bouwtraject.”

Meer informatie

Persoonlijke begeleiding

Voor iedere Nieuwbouw Inspiratiedag heeft Ooms Woonrealisaties plaats voor maximaal 50 deelnemers. Een bewuste keuze, want zo blijft het behapbaar en overzichtelijk voor zowel de bouwadviseurs als de deelnemers.

“Onze Nieuwbouw Inspiratiedagen verlopen in een heel ongedwongen sfeer”, zegt Christ. “Dat we de inschrijvingen beperken, is daarin cruciaal. Verder voorzien we bij aanvang een klein ontbijtje, terwijl we ook afsluiten met een lichte lunch. Die momenten zorgen ervoor dat het ijs snel gebroken is en dat de deelnemers een leuke babbel kunnen hebben met onze bouwadviseurs. Dat persoonlijk contact is toch iets dat ons als familiebedrijf typeert.”

Onder de deelnemers bevinden zich meestal koppels tussen 35 en 60 jaar. Daarnaast gaan er ook steeds enkele ouders mee die hun kinderen vergezellen. Zij worden ontvangen in het gloednieuwe inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel, waar de tour ook eindigt. Met ruim 2.000m² aan bouw- en wooninspiratie is het immers de ideale locatie om de deelnemers onder te dompelen in bouwmaterialen en interieurmaatwerk.

“Dat de Nieuwbouw Inspiratiedag geen volledige zaterdag in beslag neemt, draagt wellicht ook bij aan het succes ervan”, weet Christ. “We starten steeds om 9u ’s ochtends en ronden af iets na de middag. Zo kunnen de deelnemers nadien nog andere plannen maken. Elke zaterdag is onze showroom echter geopend tot 15u, dus wie zijn plannen ineens concreet wil maken kan aansluitend meteen met ons aan tafel.”

Inschrijven vóór 14 april

Heb jij bouwplannen en wil je je maximaal informeren over de mogelijkheden? Schrijf je dan in voor deze Nieuwbouw Inspiratiedag en ontdek wat Ooms Woonrealisaties voor jou kan betekenen. 

Schrijf je in