Ooms Woonrealisaties zet schouders onder Kempische futbalista's

Met een hart voor het voetballende meisje uit de Kempen zetten we bij Ooms Woonrealisaties onze schouders onder Noordgirls, een initiatief van 5 voetbalclubs uit de Noorderkempen dat voetballende meisjes uit de streek meer ontwikkelingsmogelijkheden wil geven.

Damesvoetbal in de Kempen

De Noorderkempen heeft al langere tijd een mooie traditie als het aankomt op damesvoetbal. Wist je bijvoorbeeld al dat Red Flame en tweevoudig Gouden Schoen-winnaar Janice Cayman haar eerste doelpunten scoorde op de velden van FC Excelsior Kaart en KFC Lentezon Beerse?  Op een boogscheut van onze hoofdzetel in Rijkevorsel dus.

Om ervoor te zorgen dat talentvolle meisjes uit de Kempen alle opleidingsmogelijkheden kunnen krijgen, besloten 5 Kempische voetbalclubs begin 2023 om een nieuw initiatief uit de grond te stampen: Noordgirls. Doorheen het reguliere voetbalseizoen organiseren Gooreind VV, Loenhout SK, Hoogstraten VV, Minderhout VV en FC St. Jozef SK samen een aantal extra trainingen en voetbalmomenten voor alle voetballende meisjes uit de regio. De trainingen gaan in beurtrol door op de velden van de verschillende clubs en zijn volledig gratis.

Aan de allereerste training, georganiseerd op de velden van Minderhout VV op 5 maart 2023, namen meer dan 60 speelsters of futbalista's deel. "En dat aantal blijft groeien", zegt Bart Hendrickx die als jeugdtrainer bij FC St. Jozef SK één van de initiatiefnemers is. 

"Met Noordgirls vullen we dan ook een leegte op in het Antwerpse jeugdvoetbal. Enerzijds willen we elk meisje dat houdt van voetballen extra uitdaging en ontwikkelingskansen bieden in diverse trainingen, geleid door een team van enthousiaste trainers met een hart voor sportieve meisjes en meisjesvoetbal. Anderzijds brengen we ook meer ervaren meisjes, die grotere uitdagingen aankunnen, samen zodat deze meisjes zich verder kunnen ontwikkelen in de eigen regio."

Bart Hendrickx op de trainingsessie van Noordgirls op de velden van Hoogstraten VV

Hoofdsponsor met een hart voor de jeugd

Als hoofdsponsor zet Ooms Woonrealisaties nu haar schouders onder Noordgirls. "Als 100% Kempische onderneming, die veel belang hecht aan lokale verankering, dragen we graag bij aan dit soort initiatieven", zegt Marketing & Communicatie Verantwoordelijke Jens Bouvin. 

"Ooms Woonrealisaties is nog een authentiek familiebedrijf waarin de jeugd altijd al alle kansen kreeg. Dit bedrijf bestaat ondertussen uit 120 vakmensen, stuk voor stuk geboren en getogen hier in de Noorderkempen. Bovendien zijn een heel deel van onze medewerkers hier ooit begonnen als jonge snaak en hebben ze het bedrijf mee groot gemaakt. Wij geloven dan ook helemaal in het ontwikkelingen van jongeren en hun talenten. Met onze ondersteuning hopen we Noordgirls alle mogelijkheden te geven om het concept te laten uitgroeien."

 

“Met Noordgirls zien we bovendien een kans om, vanuit onze eigen werkregio, een breder maatschappelijk probleem aan te kaarten. We delen immers de mening van de initiatiefnemers van Noordgirls dat voetballende meisjes over het algemeen nog te weinig opleiding op maat krijgen. Jonge meisjes die willen voetballen in eigen dorp zijn nog te vaak afhankelijk van het plaatselijke aanbod voor de jongens. Met dit engagement dragen we ons steentje bij om voetballende meisjes uit de Kempen een omgeving aan te bieden op hún maat. Een omgeving waarin ze zich goed voelen, zich kunnen blijven ontwikkelen in een sport die ze graag doen én dat bovendien in eigen streek kunnen doen.”

De komende maanden zal Ooms Woonrealisaties vooral de opstart van Noordgirls mee faciliteren en bijdragen aan een kwalitatieve omkadering. Denk daarbij aan de aankoop van trainingsmaterialen of wedstrijdshirts. Met de nieuwe wedstrijdshirts die de U16 van Noordgirls al droegen tijdens de wedstrijd tegen CLUB YLA op 3 december 2023 was een eerste resultaat van de samenwerking zichtbaar. 

De U16 van Noordgirls met nieuwe shirts op de oefenwedstrijd tegen CLUB YLA

Meer informatie

Wil je meer informatie over de werking van Noordgirls, de verschillende training die georganiseerd worden of de inschrijvingsmogelijkheden? Neem een kijkje op www.noordgirls.be.