Project Lichtveld van start: 22 nieuwe appartementen in Tessenderlo

Met residentie 'Lichtveld' beginnen we bij Ooms Woonrealisaties dit voorjaar aan de bouw van een gloednieuw woonproject. Naar het ontwerp van AP/ART Architecten uit Lier bouwen we de komende maanden 22 moderne nieuwbouwappartementen in het centrum van Tessenderlo. Een uniek woonproject in een groenoase op wandelafstand van een bruisend stadscentrum.

Uniek wonen in iedere fase van het leven

Tessenderlo? Da's de poort naar het rustige Limburg. Of naar de Stille Kempen, 't is hoe je 't bekijkt. Hoe dan ook is de centrale ligging tussen enerzijds Limburg en de Kempen, maar anderzijds ook centraal in het hart van Tessenderlo zelf één van de belangrijke pluspunten van dit nieuwe woonproject.

"De ligging van residentie Lichtveld is ronduit perfect", zegt mede-gedelegeerd bestuurder van Ooms Woonrealisaties Bart Geentjens. "Dat we hier een nieuw woonproject kunnen opstarten met plaats voor 22 gezinnen, is dan ook bijzonder waardevol. Zo bevindt residentie Lichtveld zich op slechts 700m wandelafstand van de Markt. Binnen een straal van 1.5km hebben bovendien alle bekende winkelketens een vestiging. In het bruisende stadscentrum van Tessenderlo, waar ook de plaatselijke middenstand nog goed vertegenwoordigd is, heb je dan ook alles bij de hand."

"Met daarnaast onder andere nog speeltuin Solveld, Basisschool De Letterberg,  Lagere School Hartelust, multicenter Sportagon, natuurdomein Gerhagen en tal van bloeiende horecazaken is er in de omgeving heel wat bedrijvigheid. De ligging biedt dan ook voor ieder wat wils en zorgt er mee voor dat een appartement in residentie Lichtveld een plaats heeft in iedere fase van het leven. Wij verwachten dan ook geïnteresseerden van alle leeftijden, zowel uit Antwerpen als uit Limburg."

De bouwwerken voor residentie Lichtveld werden eind 2023 vergund. De opstart van de werken is, na de afbraak van de bestaande panden op de site, voorzien voor het eerste kwartaal van 2024. Oplevering van de eerste appartementen is, onder voorbehoud, voorzien voor eind 2025.

Een groenoase in het hartje van Tessenderlo

Voor het ontwerp van residentie Lichtveld werkte Ooms Woonrealisaties samen met AP/ART Architecten uit Lier. Niemand beter dan architecte Kathleen Nagels om de architectuur van residentie Lichtveld te beschrijven:

"Residentie Lichtveld is een modern appartementencomplex met 22 appartementen woonentiteiten. Het betreft een mooie gevarieerde mix van kwalitatieve 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen met een praktische ondergrondse parkeergarage. De grootte van de woongelegenheden varieert van 70m² voor een 1-slaapkamerappartement tot 140m² voor het meest luxueuze dakappartement."

"De appartementen worden ondergebracht in twee bouwvolumes. Een eerste bouwvolume bevindt zich langs de straatzijde en telt 10 appartementen met ruime inpandige en lichtrijke dakterrassen. Een ruime 'trage doorsteek' leidt vervolgens naar een tweede volume met 12 appartementen. Deze achterliggende appartementen worden haaks op de weg ingeplant waardoor de dakterrassen uitkijken op het collectieve binnenhof. Door het behoud van de aanwezige waardevolle bomen gaat dit binnenhof landschappelijk naadloos over in de aansluitende bestaande parktuin."

"Individuele warmtepompen aangesloten op een collectieve geothermische diepteboring zorgen bovendien voor een duurzame, 'groene' en energiezuinige verwarming en verkoeling van de woningen. Het project vatten wij dan ook het beste samen als een volwaardige groenoase in het centrum van Tessenderlo."

Meer informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Voor meer informatie over beschikbaarheid en prijzen verwijzen we jou vanaf 01/03/2024 graag door naar één van onze bouwadviseurs. 

Stuur ons een mailtje en onze bouwadviseurs bezorgen jou met plezier het gedetailleerde lastenboek. 

Vraag het lastenboek aan