Van bouwonderneming naar woonrealisaties met interieur als drijvende kracht

Een nieuwe naam, een nieuwe slogan en een nieuw inspiratiecentrum: Ooms Woonrealisaties is klaar voor de toekomst en daar horen hoogwaardige interieurprojecten bij.

Written by
Datum
26.10.2022
Leestijd
2
min
Categorie
Nieuws

Met de bouw van het gloednieuwe inspiratiecentrum in Rijkevorsel breekt voor Ooms Woonrealisaties een nieuw tijdperk aan. De nieuwe naam, Ooms Woonrealisaties, werd drie jaar geleden al gelanceerd en kreeg ondertussen ook het gezelschap van een nieuwe slogan: meer tijd om te genieten. Mede-gedelegeerd bestuurder Bart Geentjens kijkt dan ook met ambitie uit naar de toekomst.

Van bouwonderneming naar woonrealisaties

Drie jaar geleden al werd Bouwonderneming Ooms omgedoopt tot Ooms Woonrealisaties. Daarmee werd een eerste belangrijke stap gezet richting de positie van moderne en dynamische aannemer die we vandaag innemen op de markt.

"Dit bedrijf is groot geworden als algemeen aannemer met een vast cliënteel in de provincie Antwerpen", zegt mede-gedelegeerd bestuurder Bart Geentjens. "Met dank aan een goede mond-aan-mondreclame staat dit bedrijf al decennia lang bekend als een betrouwbare partner voor ruwbouwwerken. We hebben ons door de jaren heen echter gespecialiseerd in méér dan ruwbouw alleen, waardoor we onszelf de laatste jaren in feite wat te kort deden."

"Woonrealisaties? Dat gaat van een volledige nieuwbouwwoning en ingrijpende renovatie tot het op maat produceren van één enkele kastenwand of zelfs een exclusieve eettafel."

Bart Geentjens gedelegeerd bestuurder Ooms Woonrealisaties
Gedelegeerd bestuurder Bart Geentjens in het inspiratiecentrum

Ooms Woonrealisaties biedt anno 2022 woonprojecten op maat aan, van ruwbouw in het begin van een project tot de binnenhuisafwerking aan het einde ervan.

"Voor dat laatste zorgen onze mensen binnen de interieurafdeling. Die afdeling is de laatste jaren verdrievoudigd qua omvang waardoor we nu onze eigen interieurarchitecten, -adviseurs en plaatsers in huis hebben", zegt Bart. "De afdeling functioneert dan ook niet meer alleen als onderdeel van een nieuwbouw- of renovatieproject. Integendeel, de afdeling staat volledig op eigen benen. Dat is ook meteen de reden waarom de vroegere benaming van het bedrijf, 'Bouwonderneming Ooms', de lading niet meer dekte. Met de naam 'Ooms Woonrealisaties' willen we dan ook duidelijk maken dat wij zowel nieuwbouwwoningen bouwen als bestaande woningen renoveren én afzonderlijke interieurprojecten realiseren."

Voor keukens, badkamers en vast meubilair gaat Ooms Woonrealisaties dan ook de concurrentie aan met de grotere ketens in de buurt. "Weliswaar met dat verschil dat wij nóg meer inzetten op maatwerk in de pure zin van het woord", benadrukt Bart. "Van volledige keukens, badkamers of dressings tot unieke TV-meubels, barkasten, boekenkasten en zelfs exclusieve tafels op maat gemaakt. Geen standaard afmetingen, wél 100% maatwerk dat gerealiseerd wordt in onze eigen schrijnwerkerij door onze eigen schrijnwerkers die allemaal op een boogscheut van onze kantoren wonen."

schrijnwerker in schrijnwerkerij van Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel
Sfeerbeeld uit onze eigen schrijnwerkerij in Rijkevorsel

Meer tijd om te genieten

Bij de nieuwe naam werd onlangs ook een nieuwe slogan geïntroduceerd: meer tijd om te genieten. Die zal de komende jaren een belangrijke rol vervullen in het concretiseren van waar het bedrijf voor staat.

"Met die slogan maken we duidelijk dat we onze klanten ontzorgen van alle verplichtingen die komen kijken bij een nieuwbouw-, renovatie- of interieurproject", aldus Bart. "Een woning bouwen, renoveren of het interieur aanpassen is vaak een ingrijpende gebeurtenis. We willen onze klanten dan ook zoveel mogelijk laten genieten tijdens die periode, én uiteraard nadien."

"Voor onze interieurafdeling bestaan er geen standaard maten, alleen maar 100% maatwerk voor wie zijn interieur naar het hoogste niveau wil brengen."

Zo nemen de medewerkers van Ooms Woonrealisaties bij nieuwbouw- en renovatieprojecten bijvoorbeeld zoveel mogelijk administratieve taken uit handen. De eigen planningsdienst zorgt er dan weer voor dat alle schakeltjes van het proces elkaar netjes opvolgen, mét doorstroming van alle informatie.

"Door zowel de ruwbouwwerken als binnenhuisafwerking te verzorgen, bieden wij onze klanten een constante in kwaliteit aan én een kortere doorlooptijd. Bij afzonderlijke interieurprojecten zorgen onze vakmensen op de werf er bovendien voor dat ook eventuele ruwbouwaanpassingen uitgevoerd worden", zegt Bart. "Zo moeten onze interieurklanten bijkomende ruwbouwaanpassingen zoals tegelwerken, plafondafwerkingen of aanpassingen aan de technieken niet door een derde partij laten uitvoeren. Wie het grote plaatje ziet, weet dat de kwaliteit van de dienstverlening en de afwerkingsgraad van het project alleen maar de hoogte in gaat bij deze one-stop-shop benadering."

Interieuradviseur bespreekt interieur namens Ooms Woonrealisaties
Interieuradviseur Sofie in bespreking

Het inspiratiecentrum

Wie een bezoekje brengt aan het nieuwe inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel begrijpt al snel waarom de naamsverandering en de nieuwe slogan precies noodzakelijk waren.

"Op gebied van ontzorging speelt het nieuwe inspiratiecentrum een belangrijke rol."

"Op gebied van ontzorging speelt het inspiratiecentrum namelijk een cruciale rol. Al onze mensen zijn er immers gestationeerd, waardoor de kennis er verzameld is. Waar onze klanten vroeger naar verschillende adressen moesten rijden om hun materialen te kiezen, kunnen ze dat nu voor een groot deel in ons inspiratiecentrum doen. Dat maakt het project een stuk aangenamer en zorgt bovendien voor kortere doorlooptijden. Wij nodigen iedereen die nog op zoek is naar een partner voor nieuwbouw, renovatie en/of interieur dan ook uit om eens een kijkje te komen nemen. De officiële opening is pas voorzien voor begin 2023, maar op de laatste vier zaterdagen vóór Kerstmis organiseren we onze Eindejaars Interieurdagen. Dan zetten we de deuren een eerste keer open voor iedereen die op korte termijn wil bouwen, renoveren of het interieur wil opfrissen met kwalitatief maatwerk", besluit Bart.

Tijd om jouw interieur op te frissen?

Neem contact om met onze interieurafdeling via het contactformulier 'Interieur'. Zij drinken graag met jou een kopje koffie en bespreken jouw toekomstige interieurproject tot in het kleinste detail.