Villabouw   grote dressing met maatkasten   Project CM Vosselaar

Maatkasten: topkwaliteit uit eigen schrijnwerkerij

Wil je jouw nieuwe woning praktisch inrichten en de bewoonbare oppervlakte maximaliseren? Of is het tijd om die oude standaard kasten te vervangen door gloednieuw maatwerk? Dan ben je op de interieurafdeling van Ooms Woonrealisaties aan het juiste adres.

Onze kasten zijn namelijk van Kempische topkwaliteit. Zo worden ze ontworpen door onze eigen interieurarchitecten en nadien geproduceerd door echte vakmannen in onze eigen schrijnwerkerij. Kortom: 100% vakmanschap uit eigen streek, dat wil je toch in huis?

Kasten op maat: inspiratie nodig?

Breng een bezoekje aan ons gloednieuw inspiratiecentrum in Rijkevorsel. Je vindt er +2.000m² en drie verdiepingen aan bouw- en wooninspiratie. Laat je er inspireren of ga meteen aan tafel met één van onze interieurarchitecten.

Welke inbouwkasten heb jij nodig?

Dressing

Dressing

Kastenwanden op maat van je slaapkamer of dressing.

Vestiairekast

Vestiairekast

Maatkasten in de inkomhal voor jassen, handtassen, schoenen, ...

Ontbijtkast

Ontbijtkast

Een keukenkast met deurpanelen die je in je wand kan inschuiven. 

TV-meubel

TV-meubel of commode

Maatwerk wandmeubel, al dan niet geïntegreerd met je TV of je haard.

Bureaukast

Bureaukast

Een bureaumeubel gecombineerd met een handige kastenwand.

Waskast

Waskast

Een kast waar je de wasmachine en droogkast integreert in je wasruimte. 

Techniekenkast

Techniekenkast

Inbouwkasten om technische installaties netjes mee op te bergen.

Andere kast

Andere kast

Heb jij nog een andere kast nodig? Spring gerust binnen!

Kasten van topkwaliteit

IMGP6595 1 (Large)

Professioneel advies voor jouw maatkasten   

Onze interieuradviseurs staan klaar met persoonlijk advies om jouw droomkasten te realiseren. In ons inspiratiecentrum in Rijkevorsel nemen ze je mee op een reis door drie verdiepingen vol materialen en ideeën. 

Maatkasten met het beste plaatmateriaal  

We maken onze maatkasten in onze schrijnwerkerij in Rijkevorsel. Daar hanteren we enkel plaatmateriaal van de hoogste kwaliteit, aangeleverd door toeleveranciers uit de streek. Dit hoogwaardig materiaal is niet alleen stoot- en krasbestendig, maar behoudt ook zijn schoonheid over de jaren. 

Kasten op stabiele basis met vaste sokkels 

Onze maatkasten worden altijd geplaatst op vaste sokkels. In tegenstelling tot maatkasten op pootjes, staan vaste sokkels garant voor maximale stabiliteit. Bovendien levert het ook een esthetisch voordeel op. Plinten kunnen namelijk naadloos worden aangewerkt tegen de vaste sokkel. Bij een harde impact (van bijvoorbeeld de stofzuiger) blijft de plint perfect op zijn plaats.  

Kasten gemaakt door vakmannen in schrijnwerkerij

Als pure schrijnwerkers halen onze vakmannen vooral eer uit het kastwerk dat we produceren voor onze klanten. Onze maatkasten blinken dan ook uit in kwaliteit. De kastruggen zijn bijvoorbeeld steeds 8mm dik in plaats van de standaard 4mm, wat resulteert in extra stevigheid

Haal maatkasten in huis in 5 stappen

OOMS 42

Stap 1: laat je adviseren door onze interieurarchitecten

Een kast op maat begint bij een goed gesprek met één van onze interieurarchitecten. Dat kan bij jouw thuis of in onze gloednieuwe showroom in Rijkevorsel.

We luisteren naar jouw wensen, bespreken het budget, maken ontwerpschetsen en gaan door de verschillende afwerkingsmogelijkheden. Dit dient als basis voor ons voorstel op maat.  

Wil je als eens vrijblijvend komen kijken? Dat kan. Onze showroom is doorlopend geopend in de week en op zaterdag.

OOMS 14

Stap 2: beoordeel het ontwerp van je maatkasten

Tijd voor de creatieve fase! 

Onze interieurarchitecten gaan aan de slag met de informatie die jij hen gegeven hebt tijdens het eerste gesprek. Tijdens het vervolggesprek kan je een eerste 3D-ontwerp verwachten. Zo kan je meteen zien hoe de kasten in de ruimte passen. 

De gedetailleerde offerte, die mee op tafel komt tijdens het vervolggesprek, geeft jou dan weer een goed zicht op jouw investering.

OOMSWERVEN 17

Stap 3: geniet van onze opmeetservice aan huis

Staat de maatkast van je dromen op papier en ben je akkoord met het prijsvoorstel? Dan is het tijd om onze schrijnwerkerij erbij te betrekken.

Zo komt eerst één van onze Projectleiders alles nog eens definitief opmeten met een laser. Schuine hoeken, leidingen of stopcontacten? Onze Projectleider brengt het in kaart en zorgt ervoor dat onze Technisch Tekenaars met de juiste maten aan de slag kunnen. Zij toveren het ontwerp van onze interieurarchitecten namelijk om in een uitvoeringsdossier. Daarmee gaan onze schrijnwerkers aan de slag in ons atelier.  

Ooms Carpentry DSC1624

Stap 4: jouw maatkasten gaan in productie

Alle maatkasten worden in onze schrijnwerkerij gemaakt. Je kan dan ook spreken over 100% Kempisch vakmanschap. Zowel onze ervaren schrijnwerkers als het plaatmateriaal waarmee gewerkt wordt, is voor 100% afkomstig uit onze eigen Kempen.   

Jouw projectleider houdt jou ondertussen op de hoogte van de vorderingen. Zodra jouw maatkasten klaarstaan in het atelier, neemt hij/zij contact met jou op om de plaatsing vast te leggen. 

Inrichting Schoten Webres 29

Stap 5: jouw maatkasten worden geplaatst

Op de afgesproken datum komen onze plaatsers tot bij jou om de maatkasten te monteren. Staan de kasten zoals je wou? Dan kan je beginnen met inladen.

Zijn er achteraf nog zaken die je liever anders had gezien? Of is er op een dag schade aan jouw maatkasten? Neem dan contact op met onze dienst naservice. Onder het motto 'Eens klant, altijd klant' helpen wij jou ook na de plaatsing graag verder.

Project VZDV Interieur Hombeek 2

De beste kwaliteit voor jouw maatkast

Of je nu beschikt over een kleerkast, vestiairekast, tv-kast of ontbijtkast: een maatkast wordt dagelijks intensief gebruikt. Kasten verdienden dan ook niets minder dan de beste kwaliteit. Daar streven we dan ook naar in onze eigen schrijnwerkerij. 

Hoewel we daar zoveel mogelijk zelf produceren, komen er bij iedere nieuwe kast op maat ook materialen aan bod die onze schrijnwerkers niet eigenhandig kunnen maken. Denk daarbij aan scharnieren, LED-strips of handgrepen. Daarvoor kunnen we dan ook rekenen op sterke partners die dankzij hun innovatie, kwaliteit en vakmanschap een belangrijke bijdrage leveren aan het eindresultaat. 

OOMSADINEURLAAN 29

Scharnieren en ladesystemen

Jouw ideale maatkast gaat niet alleen over schoonheid, maar ook over functionaliteit. Mensen onderschatten daarbij vaak het belang van onzichtbare elementen als scharnieren en ladesystemen. 

Om jou juist op die aspecten absolute topkwaliteit te bieden, werken we samen met het topmerk Blum. Dit is de grootste fabrikant ter wereld  en draagt dankzij een onberispelijke kwaliteit bij tot ons doel: het leveren van een maatkast van de bovenste plank.

Fijne handgrepen in opbouw of ingefreesd

De juiste handgreep is cruciaal in het bepalen van de uitstraling van een maatkast. De keuze is echter legio. Gelukkig kan je rekenen op onze interieurarchitecten. 

Zij gidsen jou met plezier door het aanbod. Zo is er enerzijds de mogelijkheid om strakke handgrepen of fijne knopjes in opbouw te kiezen van A-merken als Dauby, Quincalux... Anderzijds kan je er ook voor kiezen om ultrafijn grepen te laten infrezen in de front.

Verlichting

Dankzij een nauwe samenwerking met het van oorsprong Duitse Häfele hebben we toegang tot wereldwijde kennis op gebied van verlichting. Daardoor kunnen we moderne en duurzame verlichting van de hoogste kwaliteit verwerken in onze maatwerk interieurprojecten. Denk aan de ingewerkte LED-strips achteraan een vitrinekast of onderaan een trapleuning.

OOMS 90

Stel je maatkasten volledig samen in onze showroom

De eerste verdieping van ons gloednieuw inspiratiecentrum in Rijkevorsel staat volledig in het teken van maatwerk interieur. Een ware inspiratiebron voor iedereen op zoek naar nieuwe kasten op maat, met talloze voorbeelden van:

  • Kastfronten
  • Houtsoorten
  • Kleurstalen
  • Handgrepen
  • Ladesystemen

En het beste van al? Onze showroom is doorlopend geopend, een hele week lang. Zélf op zaterdag!

Nog meer inspiratie voor je interieur:

Keukens

Keukens op maat

Badkamers

Badkamers op maat

Totaalinrichting

Totaalinrichting